Huis verkopen? Maak zelf een drone video van jouw huis

Als je je huis wilt verkopen, is het belangrijk dat je opvalt. Gelukkig zijn er tegenwoordig eindeloos mogelijkheden dankzij de nieuwste technologieën. Een video met behulp van drones is daar één van. Je kunt een dronevideo laten maken door een professional, maar je kunt er ook zelf een maken. In dit artikel kom je te weten hoe je zelf een video met een drone kunt maken, en wat de voordelen daarvan zijn voor de verkoop van je huis.

Drone video voor huis verkopen

Drones

De afgelopen jaren zijn drones erg in opkomst. Drones zijn in feite onbemande luchtvaartuigen, die van een afstand worden bestuurd. Drones kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, maar het bekendste en meest populaire is toch wel het maken van foto’s en video’s vanuit de lucht. Drones zorgen voor de meest prachtige plaatjes van bovenaf. De foto’s en video’s met drones, worden gemaakt vanuit een heel ander perspectief dan foto’s met een ‘normale’ camera. Drones maken overzichtsbeelden vanaf een grote hoogte.

Drones in de huizenmarkt

In de huizenmarkt wordt slim gebruik gemaakt van deze moderne technologie. Dankzij de dronebeelden krijgt de potentiële koper een beter beeld van het huis in zijn geheel. Zo zie je meteen hoe groot het huis is. De drone kan helemaal om het huis heen draaien en zoomt vaak ook uit, zodat de omgeving zichtbaar is. Vooral bij grote, vrijstaande woningen wordt regelmatig gebruik gemaakt van drones. De beelden zijn niet alleen mooi, maar helpen ook nog eens bij de verkoop. 

Dankzij dronebeelden valt je woning op

Als je je huis te koop zet, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk wordt verkocht. Het is daarom belangrijk je huis zo goed mogelijk te presenteren. Dronebeelden voegen iets extra’s toe, waardoor mensen eerder op jouw woning klikken. Ze zijn sneller geïnteresseerd en zullen eerder de moeite nemen om jouw huis te bekijken. Hierdoor vergroot de kans dat mensen je huis willen bezichtigen en uiteindelijk ook kopen.

Dronebeelden maken je huis aantrekkelijker

De dronebeelden zorgen ervoor dat je huis op zijn best wordt gepresenteerd. Bovendien komt het ook professioneler over wanneer je gebruik maakt van een drone. Je hebt er dan echt moete in gestopt. Dronebeelden laten je huis van zijn mooiste kant zien. Het fijne is dat mensen meteen een beeld hebben van hoe je huis eruit ziet, in plaats van alleen maar losse foto’s die ze zelf als een soort puzzel in elkaar moeten leggen.

Zelf dronebeelden maken

Je kunt het maken van dronebeelden uitbesteden aan een professional. Op die manier weet je zeker dat de kwaliteit van de video hoog is en dat de beelden mooi zijn. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Gelukkig zijn er veel verschillende drones te koop, in verschillende prijsklassen. Er zijn ook drones voor beginners. Met een beetje oefenen, kun je zo zelf de dronebeelden van je huis maken en bespaar je een hele hoop geld.

De touwtjes in eigen handen

Buiten het feit dat het goedkoper is om zelf dronebeelden van je huis te maken, kleeft er nog een aantal voordelen aan. Jij kunt zelf bepalen wat je wilt laten zien en in welk perspectief. Jij bent degene die jouw huis het beste kent. Als er iets is wat je minder graag wilt laten zien, kun je daar juist verder op uitzoomen. Natuurlijk moet je niet te veel willen verbergen, want daar komen de kijkers tijdens de bezichtiging toch wel achter. Het gaat hier puur om de eerste indruk.

Tips voor een beginner

Als je nog nooit eerder met een drone gewerkt hebt, is het verstandig om eerst veel vlieguren te maken. Het is belangrijk dat je goed weet hoe de drone werkt en dat je deze onder controle hebt. Daarna pas kun je gaan oefenen met het maken van foto’s of filmpjes. Ook hier moet je heel wat tijd insteken. Onderschat niet hoe moeilijk het is om goede dronebeelden te maken die professioneel overkomen. Je moet namelijk langzaam vliegen en vloeiende bewegingen maken. Voor het beste effect begin je dichtbij het huis en zoom je steeds verder uit door omhoog te vliegen.

Check de regels

Als je met een drone vliegt, moet je je aan een aantal regels houden. Je mag nooit boven mensenmassa’s vliegen, dat is illegaal en gevaarlijk. Vanzelfsprekend mag je ook niet in de buurt van een vliegveld vliegen. Daarnaast moet je rekening houden met de plaatselijke regelgeving wat betreft drones. De wetgeving is overal anders en verandert continu. En niet te vergeten: gebruik altijd je gezond verstand.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]