5 ideeën voor ledstrips in de slaapkamer

Het toepassen van ledstrips kan op veel verschillende manieren in je slaapkamer. Met ledstrips kan je extra sfeer in je slaapkamer creëren, terwijl dit soort verlichting ook nog eens erg praktisch is. Het fijne aan ledstrips is dat ze gemakkelijk te monteren zijn en altijd voor de gewenste verlichting zorgen. In deze blog geven we vijf ideeën om ledstrips in de slaapkamer te gebruiken voor sfeervolle verlichting.

Ledstrips voor in de slaapkamer kopen? Bij LEDStripXL hebben ze een ruim aanbod ledstrips van topkwaliteit!

ledstrips in de slaapkamer

Led verlichting achter het bed

Wil je de muur achter je bed extra laten opvallen? Dan is het maken van een soort nis waarin het bed precies past een goed idee. Bevestig vervolgens een RGB ledstrip aan de bovenkant van de nis. Eventueel kan je er ook voor kiezen om ledstrips aan de randen van de nis te monteren. Zo’n RGB ledstrip bestaat uit de kleuren rood, groen en blauw. Dit betekent overigens niet dat de ledstrip geen andere kleur verlichting kunnen geven. Er kunnen namelijk andere kleuren ontstaan door de leds die onderling krachtiger of minder krachtig te laten schijnen.

Elke kleur zorgt voor een andere uitstraling. Zo zorgt blauw voor een frisse uitstraling, terwijl rood zorgt voor een romantische sfeertje. Bij het kiezen van een ledstrip is het belangrijk om een kleur te kiezen dat goed past bij de stijl van je slaapkamer.

Ledstrips op de grond

Het fijne aan ledstrips is dat ze eenvoudig weg te werken zijn. Toch is het niet altijd nodig om het led snoer netjes weg te werken. Een snoer met led verlichting dat over de grond loopt zorgt voor een gezellig sfeer.

Ledstrips in het plafond

Een leuke manier om ledstrips toe te passen in de slaapkamer is door ze in het plafond te plaatsen. Strips met led verlichting in het plafond zorgen voor een chique uitstraling. Het meest gemakkelijker is dat je de strips naar de zijkant laten schijnen, zodat je de ledstrip gewoon met de hoek mee geplakt kunnen worden. De keuze voor een ledstrip met afstandsbediening is absoluut een aanrader. Dit maakt het mogelijk om de verlichting naar elke gewenste sfeer aan te passen.

Ledstrips onder het bed

Het plaatsen van ledstrips onder het bed zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar is ook ontzettend praktisch. Zo zorgt de verlichting ervoor dat je niet struikelt over kleding of andere spullen die rondslingeren.

Ledstrips langs de muur

Een hele toffe manier op een tienerkamer een stoere uitstraling te geven is het plaatsen van een ledstrip langs de muur. Het leuke aan ledstrips in de kinderkamer is dat je de verlichting kan instellen op elke kleur. Zo is een blauwe ledstrip perfect voor op de jongenskamer, terwijl roze verlichting vaak perfect past op een meisjeskamer.