Het creëren van een industrieel interieur: 7 tips

Een industrieel interieur is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een interieurstijl waarbij ruwe materialen, robuuste meubels en een stoere uitstraling centraal staan. Het creëren van zo’n interieur kan echter lastig zijn als je niet weet waar je moet beginnen. In dit artikel geven we 7 tips om een industrieel interieur te creëren, waarbij we ook ingaan op het aanbrengen van steenstrips voor het creëren van een industriële stenen muur.

Industrieel interieur

Tip 1: Kies voor ruwe en natuurlijke materialen

Een industrieel interieur staat bekend om het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen, zoals beton, staal, hout en baksteen. Het is daarom belangrijk om deze materialen in je interieur terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen vloer of een houten tafel met stalen poten.

Tip 2: Ga voor een stoere uitstraling

Een industrieel interieur heeft een stoere uitstraling, dus kies voor meubels en accessoires die hierbij passen. Denk bijvoorbeeld aan leren banken en stoelen, metalen lampen en grote klokken. Ook grove, onbewerkte materialen zoals ruw hout en onbewerkt staal dragen bij aan de stoere uitstraling van het interieur.

Tip 3: Maak gebruik van donkere kleuren

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van donkere kleuren, zoals zwart, grijs en bruin. Deze kleuren zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Combineer deze kleuren met warme tinten zoals donkerrood en donkerblauw om het geheel wat meer kleur te geven.

Tip 4: Creëer een industriële stenen muur met steenstrips

Een industriële stenen muur kan niet ontbreken in een industrieel interieur. Het aanbrengen van echte stenen is echter vaak duur en bewerkelijk. Een goed alternatief zijn steenstrips voor binnen. Deze dunne strips hebben het uiterlijk van echte stenen, maar zijn veel makkelijker aan te brengen. Het resultaat is een stoere, industriële muur die de sfeer in de ruimte meteen verandert.

Tip 5: Maak gebruik van grove accessoires

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van grove en robuuste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan oude industriële lampen, grote klokken, houten kisten en metalen kisten. Ook oude, verweerde accessoires zoals oude industriele machines en vintage koffers passen goed bij deze stijl.

Tip 6: Laat installaties zichtbaar

In een industrieel interieur is het belangrijk om de technische installaties, zoals leidingen en buizen, zichtbaar te laten. Dit draagt bij aan de rauwe, industriële uitstraling van de ruimte. Maak bijvoorbeeld een lamp van oude gasbuizen, of gebruik oude waterleidingen als decoratief element.

Tip 7: Combineer oud en nieuw

Een industrieel interieur combineert oud en nieuw met elkaar. Dit betekent dat je oude elementen, zoals vintage meubels, combineert met nieuwe materialen en accessoires. Hierdoor ontstaat er een interessant contrast tussen oud en nieuw, wat zorgt voor een unieke sfeer in de ruimte.

Samenvattend: zo een industrieel interieur creëeren

Het creëren van een industrieel interieur kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kom je al een heel eind. Door gebruik te maken van ruwe en natuurlijke materialen, stoere meubels en accessoires, donkere kleuren en steenstrips voor een industriële stenen muur, zorg je voor een robuuste en industriële uitstraling in de ruimte. Vergeet daarbij niet om de technische installaties zichtbaar te laten en oud en nieuw met elkaar te combineren. Op deze manier creëer je een uniek en sfeervol industrieel interieur dat perfect past bij jouw stijl en persoonlijkheid.

Het aanbrengen van steenstrips voor een industriële stenen muur kan een lastige klus zijn. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de ondergrond goed schoon en vlak te maken voordat je begint met het aanbrengen van de steenstrips. Ook is het belangrijk om de juiste lijm te gebruiken en ervoor te zorgen dat de strips goed op elkaar aansluiten. Als je twijfelt over hoe je dit het beste kunt doen, schakel dan een professional in.

Al met al is het creëren van een industrieel interieur een leuke uitdaging. Door de juiste materialen en accessoires te gebruiken en oud en nieuw met elkaar te combineren, kun je een unieke en sfeervolle ruimte creëren. En met het aanbrengen van steenstrips voor een industriële stenen muur geef je de ruimte net dat beetje extra stoere uitstraling waar je naar op zoek bent. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer jouw eigen unieke industriële interieur!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]