IXXI Ophangen: Zo doe je dat + 5x HANDS-ON TIPS

Je IXXI ophangen, daar zien sommige mensen nog weleens tegen op. Dat is niet nodig, want in dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe het ophangen van een IXXI in zijn werk gaat en geven we je 5 hands-on tips over het ixxi ophangsysteem. Zo hangt jouw IXXI in no time keurig netjes aan de wand.

IXXI ophangen: een goed begin is het halve werk

Om je IXXI op te hangen moet je beginnen met een goede structuur. Leg daarom de IXXI kaarten met de afbeelding naar boven op een vlakke ondergrond. De afbeeldingen zijn genummerd. Het eerste nummer is de kaart die linksboven moet komen, het laatste nummer is de kaart die rechts onderaan moet komen. 

Klik de kaarten aan elkaar

Het ophangen van een IXXI gaat vervolgens verder met het aan elkaar klikken van de kaarten. Het IXXI ophangsysteem bestaat uit X-jes en I-tjes. De X-jes komen aan de binnenkant (als er vier gaatjes zijn) en de I-tjes komen aan de buitenzijde. De bovenste rij dien je open te laten.

Knip (indien nodig) de strip van het IXXI-ophangsysteem op maat

Als de strip waaraan je IXXI komt de hangen niet de juiste maat heeft, dan moet je deze even op maat knippen. Als je de IXXI-strip op maat hebt geknipt plaats je de i-tjes in de strip en bevestig je de hoekknopjes aan de uiteinden. 

Plaats de powerstrips 

Het ophangen van een IXXI krijgt zijn vervolg door de powerstrips op de ophangstrip te plaatsen. Je plaats de powerstrips horizontaal tussen de i-tjes. Als je kijkt naar de ophangstrip van het IXXI ophangsysteem dan zie je dat de gaatjes niet in het midden zitten. De kant waar de gaatjes het meest aan de bovenzijde zitten, is de bovenkant. Plaats daar ook de powerstrips!

Vervolgens kan je de strip waterpas aan de muur bevestigen. Dit doe je door het plastic lipje met de rode streep te verwijderen. 

De laatste stap: je IXXI ophangen

Vervolgens ben je toegekomen aan de laatste stap: je IXXI ophangen. Dit doe je door de bovenste rij met kaarten aan de IXXI ophanstrip te bevestigen. Als het goed is ben je nu klaar en kan je gaan genieten van jouw nieuwe wanddecoratie aan de muur!

Liever kijken? IXXI ophangen uitlegvideo!

Bonus: Vijf hands-on tips op je IXXI op te hangen

 Om het ophangen van je IXXI nog makkelijker te maken en om fouten te voorkomen geven we je ook nog vijf tips om het ophangen van je IXXI makkelijker te maken.

  1. Teken als het mogelijk is met een potlood of een pen een kleine streep op de muur. Die streep kan je langs de waterpas trekken. Dit helpt je om de IXXI waterpas op te hangen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de IXXI-ophangstrip over de streep geplaatst wordt.
  2. Zorg voor een schone, gladde ondergrond. De IXXI-powerstrips zijn eenmalig te gebruiken. Door te zorgen voor een schone ondergrond blijven je powerstrips beter plakken.
  3. Bevestig de IXXI-ophangstrip met de holle zijde tegen de wand
  4. Wil je je IXXI ophangen aan een grove ondergrond, plaats dan een houten lat tussen de want en je IXXI. Vervolgens kan je de IXXI-ophangstrip met punaises aan de houten lat bevestigen.
  5. Wil je je IXXI ophangen in een ruimte waar het vaak tocht of waait? Maak dan de onderste hoeken vast met bijvoorbeeld punaises!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]