Kosten besparen bij een verhuizing

Een verhuizing is vaak een tijdrovende en stressvolle gebeurtenis. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn om zo de kosten te minimaliseren. In deze blog geven we de beste tips van een makelaar in Amstelveen om geld te besparen tijdens het verhuizen. Volg de adviezen van de experts op en je zult zien dat een verhuizing niet per se duur hoeft te zijn.

Verhuizen

Bespaar kosten bij een verhuizing door goed te plannen

Het goed plannen van je verhuizing kan een groot verschil maken in de kosten die je uiteindelijk moet betalen. Door vroegtijdig te beginnen met het inpakken van je spullen en het maken van een lijst met alles wat je mee wilt nemen, kun je tijd en geld besparen. 

Zo kun je bijvoorbeeld bepalen wat je echt nodig hebt en wat je kunt weggooien of verkopen, wat ook weer kan helpen om de hoeveelheid spullen die je moet verhuizen te verminderen. 

Het is ook verstandig om verhuisbedrijven te vergelijken en offertes te verzamelen om te zien welk bedrijf het beste bij je budget past. Probeer ook flexibel te zijn met de verhuisdatum, want sommige verhuisbedrijven geven korting als je op doordeweekse dagen verhuist in plaats van op het weekend. 

Als je zelf de verhuizing regelt, kun je ook geld besparen door huurauto’s te vergelijken of vrienden en familie te vragen om te helpen met het vervoer van je spullen. Door goed te plannen kun je dus aanzienlijk op de kosten besparen.

Wees slim met inpakken

Om geld te besparen tijdens het inpakken van je spullen voor een verhuizing, kun je een aantal slimme trucs toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld gratis dozen verkrijgen bij supermarkten of via social media, waar andere verhuizers hun overtollige dozen vaak aanbieden. 

Bovendien kun je alles wat je al hebt in huis gebruiken om je spullen in te pakken, zoals wasmanden, afvalbakken en zelfs koffers. Zo hoef je geen extra verpakkingsmateriaal te kopen. Ook kun je gebruikmaken van huishoudelijke voorwerpen als handdoeken, vaatdoeken en beddengoed om fragiele spullen te beschermen tijdens het vervoer, in plaats van dure bubbelplastic te kopen. 

Door op deze manier slim te denken, kun je dus aanzienlijk besparen op de kosten van het inpakken van je spullen voor een verhuizing.