Kunstbloemen: 6x voordelen van kunstbloemen voor kantoren

Elke medewerker wordt vrolijk van bloemen op kantoor. In dit artikel kijken we niet naar de voordelen van een normaal boeket, maar naar de voordelen van kunstbloemen. Het is immers niet wat je denkt, want tegenwoordig kun je ze vrijwel niet meer van echt onderscheiden. Bovendien zijn de kunstbloemen er voor iedere kantooromgeving, passend bij de andere kleuren die worden gebruikt in de kantoorinrichting. Lees snel verder waarom kunstbloemen hét alternatief zijn voor boeketten, waarvan je er toch al snel zo’n 25 per jaar moet kopen om altijd een mooi boeket op tafel te hebben staan. Je merkt het al, voordelen genoeg. De zes belangrijkste voordelen vind je hieronder op een rij.

Kunstbloemen boeket

Voordeel 1: niet van echt te onderscheiden

Misschien herinner je de allereerste kunstbloemen nog. Een plastic uitstraling en direct zichtbaar dat het ging om een kunstbloem. Bovendien leken de kunstbloemen van vroeger als magneten te werken op stof. Gelukkig is er door de jaren heen veel veranderd en worden kunstbloemen niet meer gemaakt van plastic. Tegenwoordig is zijde het meest gebruikte materiaal voor kunstbloemen. Doordat dit materiaal fijner is zie je het verschil tussen kunstbloemen en echte bloemen vrijwel niet meer. Wat ons betreft het eerste grote voordeel, of in ieder geval een reden om absoluut niet voor echte bloemen te hoeven kiezen.

Voordeel 2: het bespaart je enorm veel onderhoud

Hoewel alle voordelen in deze lijst de moeite waard zijn is het onderhoud van kunstbloemen wel echt een enorm belangrijk voordeel. Een kunstbloem hoeft niet te worden geknipt, behoeft geen water en ook de plek maakt niet uit. Zo kunnen ze vol in de zon, maar ook in de schaduw staan, zonder dat dat problemen oplevert. Je hebt er dus geen omkijken naar. Het enige dat je vooraf moet doen is de mooiste kunstbloemen uitkiezen, een mooie bijpassende pot of vaas te kiezen en ze een paar keer per jaar schoon te maken. Simpelweg een stuk minder werk dan het onderhoud dat je hebt met normale boeketten.

Voordeel 3: onwijs veel soorten kunstbloemen

Een kunstbloem gaat enorm lang mee. Dat zorgt ervoor dat je een kunstbloem, zodra eenmaal aangeschaft niet vaak hoeft te vervangen. Bovendien kun je continue nieuwe combinaties maken van de verschillende soorten kunstbloemen. Zo houd je elk seizoen dezelfde bloemen, terwijl iedereen denkt dat je nieuwe boeketten samenstelt. Het feit dat er zoveel verschillende kunstbloemen zijn zorgt er ook voor dat je zelf een boeket kunt samenstellen dat volledig past bij de inrichting van jouw kantoor. Je hebt bovendien net wat meer en apartere kleuren, die je wellicht in een normaal boeket niet snel zou zien.

Voordeel 4: kunstbloemen kosten veel minder dan echte bloemen

Hoewel de eerste aanschaf van kunstbloemen misschien duurder is, verdienen kunstbloemen zichzelf razendsnel terug. We schreven het in de inleiding al, maar om altijd één boeketje op tafel te hebben moet je jaarlijks toch zo’n 25 boeketten kopen. Je begrijpt dus al dat kunstbloemen zich daardoor enorm snel terugverdienen. Zeker met de levensduur van tegenwoordig en de vele mogelijkheden om de bloemen met elkaar te blijven combineren. Zo creëer je elk seizoen zelf een nieuw boeket, of maak 25 verschillende. 

Voordeel 5: het kantoor als visitekaartje

Er is niets leuker dan klanten, maar ook medewerkers inspireren met een fijne werkplek. Hier past een informeel, gezellig kantoor natuurlijk perfect bij. Het kiezen van echte boeketten kan daarbij ook tegen je werken. Je wil immers niet dat een klant langskomt terwijl er een verwelkt boeket op tafel staat. Met kunstbloemen voorkom je die zorg en weet je altijd dat er gewoon een mooi, fris en kleurrijk boeket op de vergadertafel staat.

Voordeel 6: meer creativiteit, productiviteit en meer concentratie

Eigenlijk geldt dit voordeel ook voor echte bloemen, maar toch wilden wij hem jou niet onthouden. Een werkplek met veel bloemen en planten zorgt namelijk voor meer creativiteit, meer productiviteit en meer concentratie. Zo zorg jij ervoor dat je het maximale uit je dag haalt, maar zorgt deze eenmalige investering er ook voor dat al jouw collega’s of medewerkers het maximale uit hun dag kunnen halen. Bovendien hoeven ze hun tijd niet te besteden aan het onderhoud van de bloemen, want dat gaat vanzelf met kunstbloemen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]