Kunstgras op je balkon of dakterras: waar rekening mee houden?

Tijd voor meer groen op jouw balkon of dakterras. Je kunt kiezen voor veel verschillende platen, maar ook gras behoort tot de mogelijkheden. Tegenwoordig is veel kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden. Daarom wordt het onderhoudsvriendelijke kunstgras ook steeds vaker gekozen als ondergrond voor balkons en dakterrassen. In deze blog nemen wij je mee in de dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je kunstgras gaat leggen op jouw balkon of dakterras. Zo wordt het jarenlang plezier hebben van kunstgras dat zacht is, onderhoudsarm is en zijn kleur jarenlang behoudt.

Kunstgras op je balkon of dakterras: waar rekening mee houden?

Tip 1: Zorg voor een vlak oppervlak

Ondanks dat de meeste balkons en dakterrassen van beton zijn is het belangrijk de ondergrond te controleren. Zorg voor een zeer vlakke ondergrond, waarover je het kunstgras simpelweg kunt uitrollen. Je kunt namelijk kiezen voor kunstgras uit een stuk, waardoor je direct klaar bent nadat het kunstgras is uitgerold.

Tip 2: Zorg voor een goede waterafvoer

Een goede waterafvoer is belangrijk wanneer je kunstgras gaat aanleggen op je balkon of dakterras. Wanneer dit niet goed geregeld is blijft het kunstgras lang nat en vochtig, wat slecht is voor het kunstgras en niet fijn voor jou. Werk daarom met drainagetegels als ondergrond, die je overigens wel strak moet leggen om ongelijkheden in het kunstgras te voorkomen. Ook bij de aanleg van kunstgras over hout of over vlonders is dit belangrijk. Je wil immers niet dat het hout onder het kunstgras gaat rotten door vochtigheid.

Tip 3: Drainagetegels zijn ook ideale valdemping

Spelen er kinderen buiten op het kunstgras op het balkon of dakterras, dan zijn drainagetegels ook ideaal voor valdemping. Door de valdemping in de tegels kunnen kinderen onbezorgd spelen op het kunstgras, met weinig pijn wanneer ze onverhoopt vallen.

Tip 4: Kunstgras vastzetten op het balkon

Natuurlijk wil je voorkomen dat het kunstgras door gebruik of de weersomstandigheden verplaatst. Daarom is het belangrijk het kunstgras vast te zetten, bijvoorbeeld met kunstgras haken. Je kunt er dan het beste een plaatsen om de strekkende meter, zodat je zeker weet dat het kunstgras onder alle omstandigheden blijft zitten.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]