Met deze tips haal je meer levensenergie in huis

Na een drukke werkdag is het fijn om thuis te komen in een huis waar je levensenergie van krijgt. Je huis is namelijk een multifunctionele plaats. In de eerste plaats ben je daar natuurlijk voor de praktische zaken. Denk aan eten, uiterlijke verzorging, jezelf opfrissen, slapen, je hobby’s beoefenen en ga zo maar verder. 

Tegelijkertijd is het ook de plaats voor ontspanning. De plaats waar je geestelijk tot rust komt  en waar je, misschien in gezinsverband, leuke activiteiten uitvoert zoals spelletjes spelen, een film kijken en nog veel meer andere activiteiten. Het is dan ook belangrijk om je woning zo in te richten dat je er extra levensenergie van krijgt. Wanneer je de onderstaande tips in acht neemt, dan krijg je ongetwijfeld meer levenskracht.

Schaf een houtkachel aan

Met een houtkachel in je woning ga je voor een rustgevend interieur. Je hebt ongetwijfeld wel eens naar dansende vlammen gekeken, bijvoorbeeld tijdens oud en nieuw of tijdens het aanschouwen van het jaarlijkse paasvuur bij jou in de buurt. Dansende vlammen zien er niet alleen prachtig uit, maar tegelijkertijd word je er hartstikke rustig van. 

Je maakt je hoofd even leeg en dat geeft je vanzelfsprekend meer levensenergie, want je weet de zaken in perspectief te plaatsen. Daarnaast is een houtkachel natuurlijk ook functioneel en milieuvriendelijk. Meer informatie over verschillende soorten houtkachels, zoals een speksteenkachel, vind je hier

Haal meer groen in je woning 

Planten en bloemen geven je woning een groene uitstraling en daardoor sta je direct in verbinding met natuur en daar word je als mens heel gelukkig van. Dat is voor deel ook te verklaren aan het feit dat onze voorvaderen altijd in de natuur leefden. 

Natuurlijk leven we nu in een geciviliseerde samenleving met veel luxe, maar ons hart verlangt nog wel naar de natuur. Wanneer je dus meer groen in huis haalt, dan krijg je daar extra levensenergie van. Natuurlijk dragen planten en bloemen ook bij aan een betere luchtvochtigheid en wie houdt nou niet van de geur van een nieuwe bloem?

Minder spullen voor meer levensenergie

Spullen die je bezit geven je vaak op het begin voldoening, maar wanneer ze niet functioneel zijn en je er later weinig mee doet, word je juist droevig van al die spullen. We leven in een rijke maatschappij en veel mensen hebben ook veel geld voor spullen, maar de vraag is of je er echt gelukkiger van wordt. 

Veel spullen komen in kasten terecht, ze staan in de weg en ze veroorzaken dan alleen nog maar stress. Natuurlijk hoef je niet zonder spullen te leven, maar als je voor een minimalistisch interieur gaat dan zal jou dit meer kalmte in het hoofd en vanzelfsprekend meer levensenergie geven.

Houtkachel

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]