Oog voor detail bij het inrichten van je badkamer

Als je je badkamer hebt afgewerkt met mooie moderne tegels en een stijlvolle douchecabine, is het zonde als je de accessoires van je badkamer niet met evenveel aandacht uitkiest. Om het je iets makkelijker te maken, hebben wij voor je uitgezocht waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste accessoires voor je badkamer. Lees verder als je iemand bent met oog voor detail.

Het zit hem in de details

Bij het inrichten van je badkamer zijn de details belangrijker dan je in eerste instantie zou denken. We hebben het dan vooral over de keuze van de accessoires. Denk aan het rek waaraan je je handdoeken gaat ophangen, de verlichting en slimme oplossingen voor opbergruimte zoals een inbouwnis. Dit soort zaken zijn essentieel voor de uitstraling van je badkamer. Zelfs een toiletrolhouder kan de inrichting maken of breken. Zoiets lijkt op het eerste gezicht onbenullig, maar in werkelijkheid zijn het deze details die het plaatje compleet maken.

Functioneel en stijlvol

Als je voor je badkamer accessoires kiest, zijn er twee belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden, namelijk functionaliteit en stijl. Accessoires moeten natuurlijk een mooie uitstraling hebben en passen bij de rest van het interieur. Tegelijkertijd is het minstens zo belangrijk dat de accessoires functioneel zijn en er niet alleen maar mooi uitzien. Een goed voorbeeld van een accessoire dat zowel aan de functionele eisen als aan de eisen op het gebied van stijl voldoet, is de inbouwnis. Met een inbouwnis kun je meer spullen opbergen, zonder dat je daarvoor een extra kastje hoeft neer te zetten dat ruimte inneemt. 

Het complete plaatje

Wie perfectionistisch is ingesteld en oog heeft voor detail, vindt het belangrijk dat alle elementen in een badkamer op elkaar aansluiten. Voor deze mensen is het goed om te kijken welke toiletrolhouders er allemaal te krijgen zijn. Als je badkamer een industriële of moderne inrichting heeft, kun je wellicht het beste kiezen voor een toiletrolhouder die je kunt inbouwen. Zo is de toiletrol op een nette manier weggewerkt. Je kunt ook kiezen voor een traditionele toiletrolhouder. Dit is iets goedkoper, maar door te gaan voor een matte afwerking is het toch een stijlvolle toevoeging.

Badkamer

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]