Opzoek naar raamdecoratie? Lees dan deze blog

Er zijn ontzettend veel leuke en originele vormen van raamdecoratie op de markt, zoals bijvoorbeeld verschillende kleuren shutters. Maar wat staat nou eigenlijk mooi, en waar moet je precies op letten? Lees snel verder!

Raamdecoratie

Je raam decoreren met kleuren shutters 

Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om je raam wat mooier te maken. Dat is ook niet gek: veel mensen vinden het ontzettend vervelend om een groot leeg vlak in hun kamer te hebben, ook als deze van glas is gemaakt en zeker als deze erg groot is. Daarom zijn er veel verschillende manieren om je raam te decoreren, zodat je deze lege plek in je huis wat op kunt vullen. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld raamfolie, waarmee je tegelijkertijd je raam kunt decoreren en een beetje privacy kunt verschaffen. Hiervan zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten op de markt, en hier kun je dus bijna eindeloos mee experimenteren. Ook zijn er mensen die posters in hun raam plakken voor de buitenwereld, of die met hun kinderen allerlei vrolijke stickers hierop plakken om het een en ander wat op te fleuren. 

Raamdecoratie voor om je raam: verschillende kleuren shutters 

Toch vinden de meeste mensen het wel fijn als ze alsnog goed naar buiten kunnen kijken door hun raam, zeker als deze niet direct aan de openbare weg ligt. Je kunt gelukkig ook veel decoratiefs om je raam heen plaatsen, waardoor het decoratieve element niet gelijk wordt weggenomen maar waardoor je wel het grote vlak kunt breken. Zo kun je met shutters voor in je interieur erg veel leuke dingen doen, met als bijkomend voordeel dat je ze kunt sluiten als je wat privacy wilt en openen als je juist naar buiten wilt kijken. Ook zijn ze in nagenoeg alle mogelijke kleuren te verkrijgen, waardoor je deze helemaal naar smaak kunt laten maken en kunt laten matchen met bijvoorbeeld de kleur van je muur of van de kozijnen. Daarnaast laten shutters alsnog erg veel licht door, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen, waardoor je voor een gebrek aan daglicht zeker niet hoeft te vrezen. 

Andere mooie spullen voor om je ramen

Maar er zijn ook veel andere dingen waarmee je je binnenramen een stuk kunt opvrolijken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende gordijnen, waarmee je een stukje knusheid kunt creëren. Ook kun je kijken naar verschillende soorten zachte verlichting die je om je raam kunt plaatsen: dit heeft vooral in de winter en in de avond een erg gezellig effect. Je kunt natuurlijk ook kijken naar dingen die je buiten de ramen in de tuin kunt plaatsen, zoals een mooi bloemenveld of een paar hangbakken met bloembollen, hetgeen ook een stuk gezelligheid binnen en buiten kan opleveren. Kortom, er zijn meer dan genoeg opties om je raam op een leuke wijze te decoreren! De enige vraag die jij jezelf moet stellen is de vraag wat mooi staat bij je interieur.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]