Shutters: alle voordelen en nadelen op een rij

Shutters zijn misschien wel dé interieurtrend in raambekleding van dit jaar. Je ziet ze in verschillende kleuren, van zwart én wit tot de woonkleuren van dit moment. Op die manier kun je shutters geheel afstemmen op de rest van jouw interieur. Bovendien bepaal je met shutters ook nog de hoeveelheid licht in huis, zodat deze perfect is voor ieder moment. In dit artikel bekijken we de voordelen en nadelen van shutters. Je kunt zo helemaal zelf bepalen of deze interieurtrend  ook past bij jouw interieur. Uiteindelijk shutters bestellen doe je gemakkelijk online, ook het inmeten is met de juiste instructies zelf eenvoudig te doen.

Shutters: alle voordelen en nadelen op een rij

Shutters: alle voordelen op een rij

Je ziet ze veel terug in Nederlandse interieurs, maar ook in kantoorpanden komen shutters steeds vaker terug. Maar waarom zijn shutters precies de interieurtrend van nu. Je leest hieronder alle voordelen van shutters op een rij.

 • Sfeerverhogend: shutters, gekozen in een kleur die matcht met jouw interieur maken een woonkamer, keuken of slaapkamer direct volledig anders. Je kunt daardoor met shutters de volledige sfeer in een kamer omgooien.
 • Op maat te maken: shutters worden precies op maat gemaakt. Je kunt op die manier echt de perfecte shutters laten maken. Een ander voordeel: ook voor lastige plekken, zoals hoge ramen, ronde ramen of dakramen zijn shutters een slimme keuze in raambekleding.
 • Eenvoudig openen en dichtdoen: je kunt op elk moment bepalen hoeveel zicht je naar buiten, maar ook naar binnen wil hebben. Daarvoor kun je de shutters gemakkelijk openen en weer sluiten.
 • Handig voor extra privacy: ook voor slaapkamers of badkamers zijn shutters een slimme keuze. Dichte shutters zijn grotendeels verduisterend, waardoor je maximaal kunt genieten van de nachtrust en natuurlijk privacy.
 • Bepaal zelf de lichtinval: een bepaalde sfeer creëeren in huis is heel eenvoudig mogelijk met shutters. Je kunt zelf de hoeveelheid licht en de richting bepalen.
 • Multifunctioneel als zonwering: zowel voor het buiten houden van warmte als het buiten houden van licht zijn shutters ideaal. Kies je voor witte shutters, dan houden ze ook nog eens extra warmte tegen op warme dagen.
 • Jouw eigen kleurstelling: je kunt de kleur van shutters volledig afstemmen op de rest van jouw interieur. Zo kun je sfeer creëeren in een lichte ruimte door te kiezen voor zwarte shutters, of juist kiezen voor witte shutters in een donkere ruimte.
 • Waarde vermeerderend: shutters gaan lang mee. Bovendien zijn de meeste shutters op maat gemaakt. Vinden de nieuwe kopers ze net zo mooi als jij, dan zijn de shutters absoluut waardeverhogend voor kopers van jouw woning.

Shutters: alle nadelen op een rij

Hoewel je het wellicht niet zult verwachten hebben ook de belangrijkste woontrends nadelen. Omdat je benieuwd bent naar de nadelen, hieronder alle nadelen op een rij.

 • Stijl bepalend: hoewel de sfeer verhogende werking van shutters natuurlijk een belangrijk voordeel zijn, is het stijl bepalende kenmerk een nadeel. De behoorlijke investering en het maatwerk laten je niet snel wisselen van raambekleding.
 • Hogere prijs: shutters zijn duurdere raambekleding dan bijvoorbeeld gordijnen of jaloezieën. Echter: shutters hebben een flink langere levensduur en zijn tijdloos.
 • Shutters afstoffen: in tegenstelling tot gordijnen moeten shutters regelmatig afgestoft worden. Een handige plumeau helpt daarbij, waardoor shutters afstoffen dan weer een stuk gemakkelijker wordt. 
 • Goedkoop is duurkoop: wanneer je kiest voor shutters is het belangrijk om altijd te kiezen voor kwaliteit. De investering in shutters is natuurlijk niet voor niets iets hoger: een mindere houtkwaliteit en afwerking zijn goed zichtbaar. Ook zijn goedkope shutters vatbaarder voor verkleuring door zonlicht.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]