Simpele manieren voor het inrichten van je tuin

Niet iedereen heeft groene vingers of überhaupt de interesse om veel in de tuin bezig te zijn, maar het is natuurlijk wel fijn als je optimaal gebruik kunt maken van je tuin. Vooral in de zomermaanden is je tuin een fijne plek om in rond te hangen. Het is dan ook logisch dat je de tuin zo mooi mogelijk wilt maken en misschien wel met de minste inspanning wilt kunnen inrichten. Het is namelijk niet onmogelijk om het maximale uit je tuin te halen, met minimale inspanning. Wij vertellen je hoe je jouw tuin op een makkelijke manier kunt inrichten.

Veranda

Stand van de zon 

De stand van de zon kan een heleboel bepalen in je tuin, hier heb je misschien niet heel erg over nagedacht, maar het kan wel een belangrijk aspect zijn voor je tuin. Vind jij het bijvoorbeeld fijn om in de ochtend in de zon te ontbijten, maar in de middag, wanneer de zon op z’n hoogst staat, in de schaduw te lunchen? Dan is het verstandig om een tafel met stoelen zodanig neer te zetten dat de tafel in de ochtend in de zon staat en tegen de middag langzaam in de schaduw verdwijnt. Dit is niet altijd mogelijk, maar uiteindelijk de beste tip is dat je rekening houdt met de indeling van je tuin aan de hand van de stand van de zon. 

Levende elementen 

Verwerk eventueel ook levende elementen in je tuin. Misschien denk je bij jezelf, wat zijn levende elementen? Levende elementen kunnen bijvoorbeeld iets van een waterbron zijn, zoals een kleine fontein, of iets wat leven met zich meebrengt in de tuin. Het hoeft allemaal niet te statisch te zijn. Zorg in ieder geval dat je tuin een gedeelte wordt waar je graag in verblijft. De levende elementen kunnen je tuin een uitnodigend gevoel geven. 

Terrasoverkapping

Nog een mooie toevoeging aan je tuin en / of huis is een terrasoverkapping of een veranda. Door het aanschaffen van terrasoverkapping of veranda kun je je tuin een stuk kleiner maken. Je vult immers een bepaald oppervlak van de tuin met het bouwwerk. Hierdoor is er minder ruimte voor planten en onkruid om te groeien. Onderdelen van de tuin die je anders zou moeten bijhouden.  

De voordelen van een terrasoverkapping zijn eindeloos omdat je op een hele andere manier van je tuin kunt genieten. Eén ander groot voordeel is dat je met een terrasoverkapping tuin meubels droog kunt laten staan het hele jaar door. Daarbij kun je bij een terrasoverkapping gemakkelijk afwisselen tussen jouw wensen. Als je in jouw tuin zit, wil je de ene dag in de zon en de andere dag in de schaduw zitten. Met een veranda kun je het allemaal doen! 

Bij de aankoop van een veranda kun je tevens kiezen voor een glazen schuifwand, waardoor je niet ingesloten zit in de veranda, maar je door de schuifdeuren kunt genieten van de buitenlucht. Hierdoor creëer je hetzelfde effect als met een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping of veranda zou dus een mooie toevoeging en investering zijn in je huis en tuin.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]