Snoeren in huis verbergen: 7 handige manieren

Snoeren en kabels zijn vaak een doorn in het oog in huis. Ze kunnen een rommelige uitstraling veroorzaken en daarnaast voor gevaarlijke situaties zorgen als er struikelgevaar ontstaat. Gelukkig zijn er talloze manieren om snoeren te verbergen en zo de veiligheid en uitstraling van de ruimte te verbeteren. In dit artikel bespreken we zeven handige manieren om snoeren in huis uit het zicht te houden.

Kabels wegwerken

Gebruik kabelgoten

Kabelgoten zijn een uitstekende manier om kabels en snoeren uit het zicht te houden. Kabelgoten zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen op de muur of op de vloer worden gemonteerd. Door de snoeren in een kabelgoot te leggen, oogt het geheel een stuk netter en georganiseerder. Bovendien zorgt het gebruik van kabelgoten ervoor dat snoeren niet in de knoop raken en makkelijker te vervangen zijn als dat nodig is.

Maak gebruik van een draadmandje

Een draadmandje is een ideale oplossing om kleine apparaten, zoals een modem of router, en bijbehorende snoeren uit het zicht te houden. Het mandje kan op een kastje of plank worden geplaatst en de snoeren kunnen door de mand heen worden geleid. Zo blijven de snoeren uit het zicht, maar zijn ze nog wel toegankelijk indien nodig. Ook is het makkelijker om de snoeren te vervangen of te verplaatsen wanneer dat nodig is.

Leg de snoeren achter meubels

Een andere eenvoudige manier om snoeren te verbergen, is door ze achter meubels te leggen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een televisiemeubel of een boekenkast. Door de snoeren netjes achter het meubel te leggen en eventueel vast te maken met kabelbinders, zijn ze uit het zicht en wordt het meubel een stuk opgeruimder. Het is wel belangrijk om te zorgen dat de snoeren niet in de knoop raken en de ventilatieopeningen van apparatuur niet worden afgedekt.

Gebruik een tafelkleed

Een tafelkleed kan niet alleen dienen ter bescherming van de tafel, maar ook om snoeren te verbergen. Leg het tafelkleed over de snoeren heen en zorg ervoor dat de snoeren aan de zijkanten van de tafel uitsteken. Zo zijn de snoeren niet langer zichtbaar en krijgt de ruimte een opgeruimde uitstraling. Dit is vooral handig in ruimtes waarbij de tafel het middelpunt vormt, zoals in de woonkamer of eetkamer.

Verstop snoeren in een plant

Een leuke manier om snoeren te verbergen, is door ze in een plant te verstoppen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een grote kamerplant met een flinke pot waarin je de snoeren kunt wegwerken. Door de snoeren tussen de bladeren te verstoppen, zijn ze uit het zicht en wordt de plant nog meer een eyecatcher in de ruimte. Let er wel op dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en de snoeren niet beschadigt.

Gebruik schilderijlijsten

Een creatieve manier om snoeren te verbergen, is door gebruik te maken van schilderijlijsten. Hang de lijst op en leg de snoeren erachter. Vervolgens kun je het schilderij in de lijst plaatsen en de snoeren zijn uit het zicht. Het is wel belangrijk om te zorgen dat de lijst groot genoeg is om alle snoeren te verbergen.

19 inch stekkerdozen

Als laatste is er nog een technische oplossing om snoeren te verbergen: 19 inch stekkerdozen. Deze stekkerdozen zijn ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld serverruimtes of televisiestudio’s waarbij veel apparatuur en snoeren aanwezig zijn. De stekkerdozen hebben een standaard maat van 19 inch en kunnen in serverracks worden geplaatst om zo de snoeren netjes weg te werken. Het voordeel van 19 inch stekkerdozen is dat ze makkelijk uit te breiden zijn en dat er verschillende typen stekkers op aangesloten kunnen worden. Echter, voor gebruik in de gewone huiskamer zijn ze vaak te groot en niet praktisch.

Tot slot

Er zijn dus talloze manieren om snoeren en kabels uit het zicht te houden en de ruimte opgeruimd en veilig te houden. Door gebruik te maken van kabelgoten, draadmandjes, het leggen van snoeren achter meubels, het verstoppen van snoeren in planten, het gebruik van schilderijlijsten en technische oplossingen als 19 inch stekkerdozen, kan er een opgeruimde en veilige sfeer gecreëerd worden. Kies de oplossing die het beste past bij de ruimte en zorg dat alle snoeren op een veilige manier worden weggewerkt. Zo voorkom je niet alleen struikelgevaar, maar krijgt de ruimte ook nog eens een stijlvolle en opgeruimde uitstraling.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]