Visgraat meubels: dit zijn de soorten visgraat meubels

Het populaire visgraat is niet meer weg te denken uit de huidige interieurstijlen. In veel woningen komt het patroon terug in de vloer of op de muur, maar er zijn ook steeds meer visgraat meubels verkrijgbaar. Het voordeel van visgraat meubels is dat het met iedere vloer mooi te combineren is. Met een visgraatmotief zorg je voor een eigen stijl en creëer je een speels effect. In deze blog gaan we uitleggen wat visgraat is, welke visgraat meubels er zijn en de voor- en nadelen van de meubels met dit motief.

Visgraat

Wat is een visgraatmotief?

Vloeren, muren en meubels met een visgraatmotief hebben een zigzag patroon. Het wordt al snel duidelijk waarom het patroon visgraat heet, wanneer je het patroon ziet, lijkt het op een visgraat. De planken worden namelijk om en om gelegd met een hoek van 90 graden. Door de herhaling van het patroon lijkt het uiteindelijk op een visgraat. Een soortgelijk patroon is de Hongaarse punt; hierbij worden de planken alleen in een andere hoek neergelegd. Visgraatmotief wordt vooral veel gebruikt als vloerpatroon, maar ook steeds meer in meubels.

Visgraat tafels

Een tafelblad met het visgraat patroon is mooi en karakteristiek. Het is iets anders dan een strak eiken blad of tafelblad met boomstamrand. De tafel ziet er chique en luxe uit. Daarnaast zorgt het hout voor een warme uitstraling in huis. Visgraat tafels zijn in allerlei maten te maken en te verkrijgen. Mocht je voorkeur hebben voor een specifieke houtsoort, geen paniek. De tafels worden door middel van allerlei materialen gemaakt. Het aanbod is dan ook groot, daardoor zul jij gegarandeerd een passende eettafel vinden.

Visgraat kasten

Of je nu opzoek bent naar een boekenkast of buffetkast; een kast staat zichtbaar in een ruimte en je wilt er dus wel een die goed bij je interieur past. Een goede optie is een kast met visgraat patroon. Visgraat is vrij makkelijk te verwerken in alle interieurstijlen. Een visgraat kast is van goede en stevige kwaliteit en is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Je kunt kiezen voor een houten look of een zwart visgraat motief. Er zijn veel modellen te krijgen, dus je kunt zelf het gewenste model selecteren.

Visgraat tv meubel

Op dit moment is de tv meubel met visgraat ontzettend populair. Als je de meubel op de goede manier toepast in je interieur wordt de tv meubel een echte eye catcher. Waar je normaal gesproken alleen naar de televisie kijkt, zul je nu toch ook wat aandacht aan de tv meubel geven. Wanneer je ook andere meubels met een visgraat patroon in huis hebt staan, is een tv meubel een mooie toevoeging. Maar ook als dit het enige meubel is, kun je het goed stijlen met de rest van jouw inrichting.

Visgraat stoelen

Ook in stoelen kun je het visgraat patroon verwerken. Het patroon wordt dan gemaakt door middel van synthetisch rotan en touw. De stoelen zijn in allerlei kleuren en maten beschikbaar. Je kunt zelf kiezen of je stoelen met of zonder armleuningen wilt. Er zijn ook stoelen van stof die in de stof zelf een visgraat motief bevatten. De mogelijkheden zijn dus gigantisch. Het is gegarandeerd dat je stoelen vindt die goed bij de rest van je huis passen.

Het onderhoud van de meubels met visgraatmotief
In het algemeen zijn visgraat meubels makkelijk te onderhouden. De meubels worden veel gemaakt van mango hout. Deze houtsoort is sterk en kan goed tegen een stootje, vooral als je kinderen hebt of regelmatig over de vloer krijgt is deze houtsoort ideaal. Om het meubel in goede staat de houden is het al voldoende om er een vochtig doekje over te halen. Vaak zit er een lak of olie over de visgraat, die maakt het extra makkelijk te onderhouden.

De voor- en nadelen van visgraat

Net zoals ieder ander patroon heeft de visgraat een aantal voordelen, maar ook een paar nadelen. Die staan hieronder op een rijtje.

Voordelen

Het visgraatpatroon is een patroon wat je in veel interieurstijlen makkelijk kunt verwerken, het is makkelijk te combineren met verschillende materialen en kleuren. Daarnaast zijn visgraat meubels zelf ook in meerdere materialen en kleuren verkrijgbaar. Er is keuze uit veel diverse houtsoorten.

Nadelen

Visgraat meubels en vloeren zijn gemiddeld iets duurder dan andere patronen. Het kan daardoor voorkomen dat het niet in je budget past.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]