3-stappenplan voor een vloerkleed op maat

Je interieur heb je met zorg samengesteld. Van de gordijnen tot de vloer, alles is in evenwicht. Nu nog een mooi vloerkleed. De finishing touch van je interieur, die zorgt voor warmte en uitstraling. Wat dat betreft heb je de keuze uit allerlei soorten, dessins en maten voor je vloerkleed. Zodat je het bijvoorbeeld perfect kunt afstemmen op het formaat van je bank, de vorm van je salontafel, de grootte van je woonkamer, slaapkamer of hal. Maar wat nou als je je droomvloerkleed hebt gevonden, maar dat de vorm net niet mooi aansluit of past in de ruimte waar je het hebben wilt? Dan kun je een vloerkleed op maat laten maken.

Dutchbone Vloerkleed 'Keklapis' 170 x 240cm

Stap 1: kies je vloerkleed op maat uit

Ga online of in de winkel op zoek naar het vloerkleed van je dromen. In deze eerste fase oriënteer je je vooral op de kleur en dessin van je voorkeur. Past het bij de kleur van je muren en de vloer, en bij de rest van je meubels? Als je je droomvloerkleed hebt gevonden, ben je klaar voor stap 2.

Stap 2: bereken alles voor je vloerkleed op maat

Bereken nu hoeveel ruimte je hebt voor het vloerkleed en welk formaat lengte en breedte het vloerkleed dus moet hebben. En welke vorm. En wat dacht je van de afwerking ervan? Zo is een anti-sliplaag altijd slim om ongelukken in huis te voorkomen. Heb je wat moeite om dit alles te bepalen? Laat je dan vooral goed informeren door de adviseurs van de winkel waar je je voerkleed op maat wilt bestellen. Dit kan in de zaak zelf, maar vaak ook via een chat-functie online. Samen met de adviseur kun je alle mogelijkheden bekijken en dingen nog even goed doorrekenen, voordat je overgaat tot stap 3. 

Stap 3: bestel je vloerkleed op maat

Heb je alle gegevens compleet? Geef dit dan door in de winkel of vul het online bestelformulier in. Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is de bestelling te bevestigen. En dan heb binnenkort je op maat gemaakte vloerkleed in huis.

Neem voor bovenstaande stappen zeker even goed de tijd. Als het goed is, schaf je niet elk jaar een nieuw vloerkleed aan. Je wilt er nog jarenlang van kunnen genieten, telkens wanneer je de betreffende ruimte(s) inloopt en je droomvloerkleed ziet liggen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]