Tempur matras: de voordelen, nadelen en prijs

Is je oude matras hoognodig aan vervanging toe? Als je al even hebt rondgekeken, zal je gezien hebben dat je de keus hebt uit allerlei verschillende soorten matrassen. Wil je een matras van metalen veren, of toch eentje van een van de materialen die in de laatste decennia nieuw op de markt gekomen zijn? Traagschuim is een modern materiaal dat, net als andere materialen, zijn eigen voor- en nadelen met zich meebrengt. De beroemde Tempur matrassen zijn gemaakt van een speciale vorm van traagschuim.

Tempur matras

Tempur en traagschuim

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door NASA om de schok op te vangen die astronauten ervaren bij het opstijgen van een raket. Traagschuim was geschikt voor deze toepassing omdat het weerstand biedt bij plotselinge samendrukking. Voor slapers is het relevanter dat het materiaal zich tijdens de nacht juist volledig aanpast aan de contouren van je lichaam. Het Deense merk Tempur was een van de eerste merken die producten van traagschuim is gaan ontwikkelen. Inmiddels zijn er veel andere merken die matrassen aanbieden van traagschuim. Het Tempur traagschuim wordt volgens een methode gemaakt die aan het merk eigen is en is dus uniek.

De voordelen van een matras van traagschuim

Het belangrijkste voordeel van traagschuim is dat het zich zeer goed aanpast aan de vorm van je lichaam, waarbij je als het ware door de matras wordt omsloten. De bredere delen van het lichaam, zoals de heupen, zakken dieper weg. Hierdoor leveren deze punten geen druk op en ligt de wervelkolom recht tijdens het slapen. Je zult merken dat als je een matras hebt gevonden waarop je comfortabel en zonder pijntjes ligt, je minder woelt in de nacht. Een ander voordeel van traagschuim is dat plaatselijke beweging niet wordt doorgegeven. Je zult er dus geen last van hebben als je partner zich omdraait.

De nadelen van traagschuim

Er zijn ook minpunten verbonden aan traagschuim. Dit is een materiaal dat behoorlijk veel warmte vasthoudt, wat vervelend is voor mensen die het snel heet krijgen in hun slaap. Traagschuim matrassen kunnen bovendien een chemische geur verspreiden als ze pas uit de verpakking komen. Als laatste trekt het idee van ‘omarmd’ te worden door je matras je misschien helemaal niet aan. Ook als je een stevige matras wilt of als je het ’s nachts vaak heet hebt, is er misschien toch een variant van de Tempur matras die goed bij je past.

Voor ieder wat wils bij Tempur

De Original matrassen van Tempur zijn de stevigste matrassen die het merkt aanbiedt. Cloud matrassen hebben juist een extra zachte bovenlaag. De Sensation matras vormt het middelpunt tussen deze uitersten. De Original en Sensation matrassen zijn voorzien van Cooltouch technologie. Tempur heeft deze technologie ontwikkeld met als doel om een matras te maken die, ondanks de eigenschappen van traagschuim, prettig koel aanvoelt en dat bovendien goed vocht afvoert. Met deze verschillende varianten biedt Tempur matrassen aan die geschikt zijn voor mensen met verschillende lichaamsbouwen en voorkeuren.

De verschillende prijsklassen van Tempur

Tempur maakt matrassen in verschillende prijsklassen. De voordeligst geprijsde Tempur matrassen hebben een adviesprijs van rond de 1000 euro voor een eenpersoonsmatras. De Prima collectie is iets duurder en biedt de keuze aan tussen de drie genoemde varianten: Original, Sensation en Cloud. Je koopt een Prima matras voor ongeveer 1400 euro. De Supreme collectie bestaat uit matrassen die weer een stapje duurder zijn. De meest luxueuze matrassen van Tempur vind je in de Elite collectie. De eenpersoonsmatrassen in deze collectie hebben een adviesprijs van ongeveer 1700 euro. Tempur matrassen zijn natuurlijk ook regelmatig in de aanbieding in de winkels waar ze verkocht worden.

Het kopen van een Tempur matras

Het is natuurlijk lastig om in de winkel tijdens het uittesten van een matras te ontdekken of zoiets als de Cooltouch technologie goed voor jou werkt. Het is daarom verstandig om je matras te kopen bij een winkel die de optie aanbiedt om een matras eerst voor een bepaalde tijd thuis uit te proberen. Tempur matrassen zijn goed schoon te houden. Ze hebben namelijk een afritsbare hoes die in de wasmachine te wassen is. Bovendien krijgen allergenen weinig kans in traagschuim. Omdat het Tempur traagschuim langer meegaat in vergelijking met dat van alternatieve merken, zal je lang plezier hebben van je matras.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]