Transformeer je huis met een prachtige parketvloer

Een prachtige parketvloer kan je huis écht transformeren. Het voegt niet alleen warmte en karakter toe aan elke kamer, maar het is ook duurzaam en gaat jarenlang mee. Wil je het interieur van je huis veranderen zonder te veel geld uit te geven? Dan zijn parketvloeren dé perfecte oplossing! Bij Van Houdt Vloeren – specialist in het renoveren van parketvloeren – geven ze je je vloer graag een tweede leven. In dit artikel vertellen we je meer over parketvloeren. 
Parketvloer

Wat is een parketvloer?

First things first! Een parketvloer is een type houten vloer die bestaat uit kleine stukjes hout (parket stukjes) die in een patroon zijn gelegd. Deze parket stukjes kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben en kunnen worden gelegd in diverse patronen, zoals een visgraatpatroon, blokpatroon of strokenpatroon. Een parketvloer is anders dan een massief houten vloer, waarbij de planken uit één stuk hout bestaan. Parketstukjes zijn meestal ongeveer 1 cm tot 2,5 cm dik en worden op een onderlaag van multiplex of spaanplaat gelijmd en genageld om een stabiele vloer te creëren. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder eiken, esdoorn, kersen, noten en mahonie. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke uitstraling, kleur en karakter. Parketvloeren worden ook vaak behandeld met verschillende afwerkingen, zoals lak, olie of hardwax om het hout te beschermen en een mooie glans te geven.

De voordelen van parketvloeren

Parket heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Het is over het algemeen onderhoudsarm en zeer duurzaam; als het goed wordt gelegd en onderhouden kan het tientallen jaren meegaan. Bovendien is het gemakkelijk te repareren via vanhoudtvloeren.nl als er afzonderlijke stukken beschadigd raken; die kunnen gewoon vervangen worden door nieuwe zonder dat de hele vloer vervangen hoeft te worden. Omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen is het bovendien milieuvriendelijk en een uitstekende keuze voor wie zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen. En last but not least: parketvloeren zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat je er een kunt vinden die perfect bij de uitstraling van je huis past!

Waar kun je parketvloeren leggen?

Parketvloeren zijn veelzijdig en kunnen in bijna elke kamer in huis worden gelegd. Hieronder geven je enkele voorbeelden waar parketvloeren het meest voorkomen:
  • Woonkamers: Parketvloeren zijn een populaire keuze voor woonkamers vanwege hun warme en gezellige uitstraling. Het is een ideale vloer voor gezellige avonden op de bank.
  • Eetkamers: Een parketvloer in de eetkamer voegt een mooie sfeer toe aan de kamer en is ook eenvoudig schoon te maken na een gezellig diner.
  • Slaapkamers: Een parketvloer in de slaapkamer is een perfecte keuze voor een rustige, ontspannen sfeer.
  • Keukens: Hoewel parketvloeren niet altijd de meest voor de hand liggende keuze zijn voor keukens vanwege de kans op vocht en vlekken, zijn er speciale parketvloeren verkrijgbaar die beter bestand zijn tegen vocht en slijtage. Het is wel belangrijk om de vloer goed te onderhouden en te beschermen tegen morsen en water.
  • Gangen: Een parketvloer in de gang voegt een gevoel van warmte toe aan de entree van je huis.
  • Kantoren en werkruimtes: Parketvloeren zijn ook een populaire keuze voor kantoren en werkruimtes vanwege hun professionele uitstraling en comfort.
Wil je je huidige parketvloer graag renoveren? Dat is ook zeker mogelijk! Een duurzame keuze en goedkoper dan het leggen van een nieuwe vloer. Afhankelijk van waar de parketvloer ligt, kun je de juiste type afwerking kiezen voor jouw vloer (olie, hardwax of lak). Mocht je hier zelf niet uitkomen, dan kun je je altijd laten adviseren door ervaren parketteurs bij Van houdt!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]