Dé trend van het moment: wandkleden

Er zijn steeds meer leuke toevoegingen aan je interieur mogelijk. Een van de nieuwste trends op het gebied van muurdecoratie voor je interieur, zijn wandkleden. Wandkleden zorgen namelijk voor een zeer leuke uitstraling in je interieur. Omdat er zoveel verschillende woonstijlen zijn, kun je ook wandkleden verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een wandkleed industrieel als je een industriële woonstijl hanteert in je interieur.

Urban Cotton Wandkleed 'Cala'

Een unieke muurdecoratie

Het grootste voordeel van wandkleden in het interieur, is dat het zeer uniek is. Je hebt namelijk veel verschillende soorten muurdecoraties die je kunt kiezen voor je interieur. Een wandkleed is hiervoor de beste mogelijkheid. Het past namelijk in vrijwel ieder interieur. Heb je een klassieke woonstijl? Dan kun je erg leuk een wandkleed ophangen met een bruine kleur. Op deze manier past hij namelijk perfect bij de houten meubels. Daarnaast kun je ook kiezen voor een wandkleed in een modern interieur. Je kiest er dan bijvoorbeeld voor om het wandkleed in een fellere kleur te nemen. Je maakt er dan een mooi kunstwerk van dat perfect als eyecatcher in je interieur past!

Ben je op zoek naar een betrouwbare webshop voor de leukste muurdecoratie? Kijk dan eens op Muurtje.nl. Hier vind je de leukste wandkleden voor de beste muurdecoratie voor je interieur!

Eenvoudig op te hangen 

Het kan altijd erg moeilijk lijken om muurdecoratie toe te voegen aan je interieur. Je wilt in de meeste gevallen geen grote gaten in de muur maken, maar het moet wel stevig hangen. Daarnaast kan het ook lastig zijn om een hele muur te bekleden. De wandkleden zijn hier echter perfect voor. Je kunt een wandkleed namelijk in een zeer grote maat verkrijgen. Hierdoor past hij perfect aan een lege muur. Je versiert er direct een zeer groot gedeelte van de muur mee. Daarnaast is het ophangen ook nog eens er gemakkelijk. Wil je echter niet gaten in de muur maken? Dan kun je gemakkelijk kiezen voor een ophangsysteem. Dit zorgt er direct voor dat je muurdecoratie er goed bij hangt!

Een verbetering van de akoestiek

Naast dat de wandkleden een zeer mooie toevoeging zijn voor je interieur, hebben ze ook nog een goede functie. De wandkleden zorgen namelijk voor een verbetering van de akoestiek in de ruimte. Dit komt doordat de wandkleden de trillingen van geluiden dempen. Als er in de ruimte geluid wordt gemaakt, worden de trillingen via de muur teruggekaatst in de ruimte. Hierdoor krijg je een galm dat in de ruimte blijft hangen. Ook kun je sneller last krijgen van andere mensen die een conversatie hebben. Door het wandkleed aan de muur, worden deze trillingen voor een gedeelte opgevangen. Hierdoor krijg je minder last van geluiden in de kamer, en kun je veel beter met elkaar praten!

Een grote keuze voor ieder interieur

Wil jij graag een wandkleed in de kamer ophangen als muurdecoratie? Dan maak je een zeer goede keuze. Het is echter zo dat er enorm veel verschillende keuzes gemaakt kunnen worden voor het wandkleed. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wandkleed in de woonstijl die je hanteert. Een wandkleed in de industriële stijl kan bijvoorbeeld een perfecte toevoeging aan het interieur zijn. Vervolgens kun je ervoor zorgen dat je het wandkleed gebruikt als een mooie eyecatcher in het interieur. Heb je een moderne woonstijl in je huis? Kies dan voor een wandkleed met meerdere felle kleuren. Op deze manier past je wandkleed perfect in het moderne interieur. Ook zorgt hij er op deze manier voor dat je een perfecte eyecatcher hebt!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]