Wat zijn de voordelen van een bio-ethanol haard?

Een open haard geeft je huis tijdens de donkere wintermaanden altijd net dat ietsje meer. Het is vooral de gezelligheid wat zorgt dat we ook als moderne mensen nog steeds genieten van open vuur. Maar de klassieke open haarden vragen veel werk en zijn vrij vervuilend.

Dat betekent niet dat je helemaal moet afzien van een haard. Er zijn andere oplossingen. Neem om te beginnen een kijkje in de Bioethanolhaard-shop.nl. Je vindt er een uitgebreide keuze gezellige en milieuvriendelijke bio-ethanol open haarden en kachels.

Bioethanol haard

Wat zijn de voordelen van een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard heeft geen rook of roet

Aangezien bio-ethanol haarden op bio-ethanol branden, produceren ze geen rook of roet. Dit betekent dat er geen schoorsteen nodig is en dat er geen rookkanaal of ventilatiesysteem vereist is.

Een vrij eenvoudige installatie

Bio-ethanol haarden zijn vrij eenvoudig te installeren, omdat ze geen complexe aansluitingen nodig hebben. Ze kunnen gemakkelijk worden geplaatst op een geschikte locatie in huis, zoals op een tafel, een bestaande houthaard in de muur of in een vrijstaande haard. Een kind kan de was doen.

Mobiel en flexibel:

Bio-ethanol haarden zijn meestal draagbaar en kunnen naar verschillende locaties worden verplaatst, zowel binnen als buiten. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de haard te verplaatsen naar de gewenste ruimte of omgeving.

De gezellige sfeer van het open vuur

Bio-ethanol haarden zorgen voor een levendige vlam en een warme sfeer in huis. Ze kunnen dienen als een decoratief element en maken een gezellige ambiance.

Milieuvriendelijk

Niet onbelangrijk is de duurzaamheid voor ons milieu. Bio-ethanol is namelijk een hernieuwbare brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardige bronnen. Wereldwijd wordt deze bio- ethanol het meest gebruikt als biobrandstof. Het is een alcohol die, afhankelijk van de streek, gemaakt wordt uit suikerriet, suikerbiet, tarwe of mais.

Bij verbranding produceert het voornamelijk waterdamp en slechts een kleine hoeveelheid koolstofdioxide. Dat leidt tot een lagere ecologisch effect in vergelijking met traditionele brandstoffen. En dat is toch waar we met zijn allen naartoe willen werken. Een kleinere ecologische voetafdruk, en een schonere planeet voor onze kleinkinderen.

Zijn er dan helemaal geen minpunten?

Die zijn er, maar op het vlak van veiligheid, en eigenlijk niet anders dan bij de houthaarden. Omdat ze open vlammen hebben, moeten ze met zorg worden gebruikt en moeten de veiligheidsinstructies van de fabrikant gevolgd worden. Bovendien kunnen ze een bron van warmte zijn, dus het is belangrijk om de haard op een veilige afstand van brandbare materialen te plaatsen en toezicht te houden tijdens het gebruik.

Maar ondanks dat kunnen we het toch zeker aanraden. Tijdens de tussenseizoenen hoef bij het gebruik van een bio-ethanol haard soms de hoofdverwarming nog niet in te schakelen. En je kunt de bio-kachel meenemen waar je wilt in huis.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]