Wat zijn de voordelen van een bio-ethanol haard?

Een open haard geeft je huis tijdens de donkere wintermaanden altijd net dat ietsje meer. Het is vooral de gezelligheid wat zorgt dat we ook als moderne mensen nog steeds genieten van open vuur. Maar de klassieke open haarden vragen veel werk en zijn vrij vervuilend.

Dat betekent niet dat je helemaal moet afzien van een haard. Er zijn andere oplossingen. Neem om te beginnen een kijkje in de Bioethanolhaard-shop.nl. Je vindt er een uitgebreide keuze gezellige en milieuvriendelijke bio-ethanol open haarden en kachels.

Bioethanol haard

Wat zijn de voordelen van een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard heeft geen rook of roet

Aangezien bio-ethanol haarden op bio-ethanol branden, produceren ze geen rook of roet. Dit betekent dat er geen schoorsteen nodig is en dat er geen rookkanaal of ventilatiesysteem vereist is.

Een vrij eenvoudige installatie

Bio-ethanol haarden zijn vrij eenvoudig te installeren, omdat ze geen complexe aansluitingen nodig hebben. Ze kunnen gemakkelijk worden geplaatst op een geschikte locatie in huis, zoals op een tafel, een bestaande houthaard in de muur of in een vrijstaande haard. Een kind kan de was doen.

Mobiel en flexibel:

Bio-ethanol haarden zijn meestal draagbaar en kunnen naar verschillende locaties worden verplaatst, zowel binnen als buiten. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de haard te verplaatsen naar de gewenste ruimte of omgeving.

De gezellige sfeer van het open vuur

Bio-ethanol haarden zorgen voor een levendige vlam en een warme sfeer in huis. Ze kunnen dienen als een decoratief element en maken een gezellige ambiance.

Milieuvriendelijk

Niet onbelangrijk is de duurzaamheid voor ons milieu. Bio-ethanol is namelijk een hernieuwbare brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardige bronnen. Wereldwijd wordt deze bio- ethanol het meest gebruikt als biobrandstof. Het is een alcohol die, afhankelijk van de streek, gemaakt wordt uit suikerriet, suikerbiet, tarwe of mais.

Bij verbranding produceert het voornamelijk waterdamp en slechts een kleine hoeveelheid koolstofdioxide. Dat leidt tot een lagere ecologisch effect in vergelijking met traditionele brandstoffen. En dat is toch waar we met zijn allen naartoe willen werken. Een kleinere ecologische voetafdruk, en een schonere planeet voor onze kleinkinderen.

Zijn er dan helemaal geen minpunten?

Die zijn er, maar op het vlak van veiligheid, en eigenlijk niet anders dan bij de houthaarden. Omdat ze open vlammen hebben, moeten ze met zorg worden gebruikt en moeten de veiligheidsinstructies van de fabrikant gevolgd worden. Bovendien kunnen ze een bron van warmte zijn, dus het is belangrijk om de haard op een veilige afstand van brandbare materialen te plaatsen en toezicht te houden tijdens het gebruik.

Maar ondanks dat kunnen we het toch zeker aanraden. Tijdens de tussenseizoenen hoef bij het gebruik van een bio-ethanol haard soms de hoofdverwarming nog niet in te schakelen. En je kunt de bio-kachel meenemen waar je wilt in huis.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]