Alle voordelen van klamboes op een rij

Zodra de zomer weer aanbreekt is de kans groot dat je ’s nachts uit je slaap wordt gehouden door zoemende insecten in je slaapkamer. Je kunt natuurlijk de hele zomer ramen en deuren dicht houden maar dat is vaak niet echt een optie. Wil je rustig kunnen slapen dan is een tweepersoons klamboe het overwegen waard. Deze wordt boven je bed bevestigd en houdt alle ongewenste gasten buiten. Klamboes voor een tweepersoons bed zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Klamboe

Een klamboe van katoen of polyester

Als je op zoek bent naar een klamboe dan kun je kiezen uit twee veel gebruikte materialen. Een klamboe wordt gemaakt van duurzame katoen of van polyester, een kunststof materiaal. Waar je voor kiest is natuurlijk persoonlijk. Als je het klimaat een warm hart toedraagt dan is de keuze voor katoen logisch. Polyester gaat vaak net iets langer mee. Daarnaast spelen de feel en look van het materiaal natuurlijk een rol bij de keuze die je maakt. Het voordeel van online kopen is dat je de verschillende klamboes op je gemak kunt bekijken en beoordelen voordat je tot aankoop overgaat. 

Een klamboe voor een eenpersoonsbed

Natuurlijk zijn klamboes niet alleen beschikbaar voor tweepersoons bedden. Je kunt ook heel goed een klamboe kopen voor een eenpersoonsbed. Deze is daar qua formaat op aangepast zodat je er comfortabel onder kunt slapen. Ook voor een kinderbedje of wieg kun je een klamboe kopen om je kind te beschermen tegen insecten. In Nederland zijn over het algemeen geen echt gevaarlijke insecten actief, maar als je kind door muggen wordt gestoken kan dat natuurlijk wel heel vervelend zijn. Ook zoemende vliegen om het hoofd van je slapende kind wil je als ouder liever niet. 

Wanneer gebruik je een klamboe?

Insecten zijn meestal actief in de zomer. In een klimaat waar de temperatuur altijd hoger is heb je vaak het hele jaar door last van insecten. Dan wordt een klamboe dagelijks gebruikt. In Nederland begint het ‘insectenseizoen aan het eind van het voorjaar. Dit kan doorgaan tot ver in de herfst, afhankelijk van de buitentemperatuur. Zodra je merkt dat er vliegen in je huis rond zoemen of dat je ’s nachts wordt wakker gehouden door zoemende muggen wordt het tijd om je klamboe weer te installeren voor een ongestoorde nachtrust. 

Hoe hang je een klamboe op?

Bij veel klamboes wordt een ophangsetje meegeleverd. Dit bevat touw, ophang haakjes en extra stevige punaises. Als je zo’n setje niet hebt dan kun je de klamboe ook met stevige plakstrips aan het plafond bevestigen. Een klamboe is licht van gewicht en heeft dus niet heel veel nodig om te blijven hangen. Je hoeft in je plafond niet te boren om dikke schroeven te plaatsen. Als de klamboe niet meer nodig is omdat het insectenseizoen voorbij is dan kun je hem eenvoudig verwijderen en het volgende jaar weer ophangen zodra de zoemende diertjes weer opduiken. 

De klamboe in de winter

Een klamboe boven je bed kan ook in de winter prima van pas komen. Je kunt met een klamboe van je bed een gezellige chillplek maken. Zeker als je een kleine woning hebt, zoals een studentenkamer dan wil je dat je bed onderdeel is van het interieur. Maak je bed gezellig met een klamboe en kleurige kussens. Een ander voordeel is dat door een klamboe het niet zo opvalt als het bed nog niet is opgemaakt, mocht er onverhoopt iemand in je slaapkamer komen of erlangs lopen. De klamboe geeft je bed iets gezelligs en knus, dit is de belangrijkste reden waarom veel mensen de klamboe het hele jaar door laten hangen. 

Wat betaal je voor een goede klamboe?

Voor een goede tweepersoons klamboe ben je een bedrag van rond de 100 euro kwijt. Prijsverschillen zijn er natuurlijk altijd. De prijs is afhankelijk van het gebruikte materiaal of de afmetingen van de klamboe. Als je online koopt dan heb je het voordeel dat je gemakkelijk prijzen en uitvoeringen kunt vergelijken. Ook krijg je je bestelling netjes bij je thuis bezorgd, je hoeft er dus niet voor op pad. Online kun je informatie vinden hoe je de klamboe gemakkelijk ophangt, hierover zijn ook video’s beschikbaar. Op die manier moet het zeker gaan lukken om met een klamboe jouw slaapkamer nog gezelliger en sfeervoller te maken.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]