Waarom is een TV vloerstandaard zo populair?

De TV vloerstandaard wint hard aan populariteit, waarschijnlijk gevoed doordat je de vloerstandaards ook steeds vaker tegenkomt in interieurbladen, op TV of wanneer je inspiratie op doet via Pinterest. Tegenwoordig mag een TV weer gezien worden en hoef je hem niet meer te verbergen in een kast. De TV is namelijk mooier dan ooit, en ook het ontwerp wordt door veel fabrikanten steeds meer meegenomen. Ben je al overtuigd, dan zal dit artikel voor jou de bevestiging zijn dat een TV vloerstandaard de ideale oplossing is. Ben je nog aan het oriënteren, dan zullen de voordelen je alleen maar meer in die richting op duwen. Je ontdekt op die manier eenvoudig waarom het zo’n populaire oplossing is.

TV standaard

Unieke ontwerpen in alle interieurstijlen

Van modern metaal tot Scandinavisch met een natuurlijke look. Waar we steeds meer aandacht geven aan ons interieur mag ook de TV standaard niet vergeten worden. Alle standaarden hebben een unieke uitstraling en hun eigen interieurstijl. Die stijl zorgt ervoor dat de standaard perfect matcht met de rest van jouw interieur. Je zou zelfs kunnen stellen dat je hem kunt zien als een meubelstuk of zelfs eye-catcher op zich.

Een TV standaard zorgt voor een ruimtelijk gevoel

Een TV meubel is over het algemeen een behoorlijk kolossaal meubelstuk. Boven dit TV meubel hangt doorgaans de TV of staat hij op het meubel zelf. Doordat je met een TV vloerstandaard het volledige TV meubel weg kunt halen en kunt vervangen zorgt dit direct voor een stuk meer ruimte in de woonkamer. Naast dat er daadwerkelijk meer ruimte ontstaat zorgt het ook nog eens voor een ruimtelijker gevoel. Je zult je misschien afvragen waar je met alle accessoires heen moet, maar daar komen we later op terug. Bovendien zul je vast al gemerkt hebben dat sinds de komst van de geavanceerde smart TV steeds minder extra apparaten benodigd zijn.

Functioneel en flexibel in de ruimte

Het eerder genoemde TV meubel is een behoorlijk groot meubelstuk. Je kunt het niet snel verplaatsen in de ruimte, waardoor je redelijk vast zit aan de standaard opstelling. Ook wanneer je de TV ophangt aan de muur zul je hiervoor moeten boren of zelfs kabels op de juiste plek moeten krijgen. Je bent daardoor niet snel geneigd om de opstelling eens te veranderen. Met een TV vloerstandaard is dat natuurlijk volledig anders. Je hebt immers alle vrijheid om hem te plaatsen waar je wil. Hij is flexibel en neemt ook weinig ruimte in beslag, hetgeen jou alle ruimte geeft om jouw creativiteit te gebruiken.

Beste kijkervaring met een TV vloerstandaard

Waar je met een TV meubel of muurbeugel soms last kunt hebben van hinderlijk tegenlicht van bijvoorbeeld de zon biedt een TV standaard alle flexibiliteit om te verplaatsen. Je kunt de hoek instellen, maar ook de hoogte bepalen. Zo kun je hem op de ideale hoogte zetten om nekklachten te voorkomen.

Minder kabels in het zicht

Veel TV vloerstandaarden hebben rekening gehouden met het uit het zicht brengen van kabels. De kabels lopen dan bijvoorbeeld door de kolom of door een van de poten van de standaard heen naar beneden. Eenmaal beneden kun je ze met een nette of bijpassende kabelsok naar het dichstbijzijnde stroompunt laten lopen. Je ziet er op die manier zo min mogelijk van.

Maak het af met een soundbar

Voor de optimale beleving kies je naast een standaard ook voor een soundbar. Veel TV vloerstandaards hebben een accessoire waarmee je eenvoudig een soundbar onder de TV kunt monteren. Het voordeel hiervan is weer dat je extra goed geluid krijgt wanneer je kijkt naar jouw favoriete spannende serie op Netflix of Videoland. Bovendien hoef je geen losse speaker of zelfs meerdere speakers te verbinden met de TV waardoor je minder kabels nodig hebt.

TV vloerstandaard in een thuiskantoor

Komen er ook wel eens klanten langs bij jou thuis, of wil je soms dingen net wat groter zien, bijvoorbeeld een presentatie of een dashboard met alle statistieken. In die gevallen is een grote TV op een vloerstandaard natuurlijk ook ideaal. Ook voor kantoren gelden alle bovenstaande voordelen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]