Waarom is een TV vloerstandaard zo populair?

De TV vloerstandaard wint hard aan populariteit, waarschijnlijk gevoed doordat je de vloerstandaards ook steeds vaker tegenkomt in interieurbladen, op TV of wanneer je inspiratie op doet via Pinterest. Tegenwoordig mag een TV weer gezien worden en hoef je hem niet meer te verbergen in een kast. De TV is namelijk mooier dan ooit, en ook het ontwerp wordt door veel fabrikanten steeds meer meegenomen. Ben je al overtuigd, dan zal dit artikel voor jou de bevestiging zijn dat een TV vloerstandaard de ideale oplossing is. Ben je nog aan het oriënteren, dan zullen de voordelen je alleen maar meer in die richting op duwen. Je ontdekt op die manier eenvoudig waarom het zo’n populaire oplossing is.

TV standaard

Unieke ontwerpen in alle interieurstijlen

Van modern metaal tot Scandinavisch met een natuurlijke look. Waar we steeds meer aandacht geven aan ons interieur mag ook de TV standaard niet vergeten worden. Alle standaarden hebben een unieke uitstraling en hun eigen interieurstijl. Die stijl zorgt ervoor dat de standaard perfect matcht met de rest van jouw interieur. Je zou zelfs kunnen stellen dat je hem kunt zien als een meubelstuk of zelfs eye-catcher op zich.

Een TV standaard zorgt voor een ruimtelijk gevoel

Een TV meubel is over het algemeen een behoorlijk kolossaal meubelstuk. Boven dit TV meubel hangt doorgaans de TV of staat hij op het meubel zelf. Doordat je met een TV vloerstandaard het volledige TV meubel weg kunt halen en kunt vervangen zorgt dit direct voor een stuk meer ruimte in de woonkamer. Naast dat er daadwerkelijk meer ruimte ontstaat zorgt het ook nog eens voor een ruimtelijker gevoel. Je zult je misschien afvragen waar je met alle accessoires heen moet, maar daar komen we later op terug. Bovendien zul je vast al gemerkt hebben dat sinds de komst van de geavanceerde smart TV steeds minder extra apparaten benodigd zijn.

Functioneel en flexibel in de ruimte

Het eerder genoemde TV meubel is een behoorlijk groot meubelstuk. Je kunt het niet snel verplaatsen in de ruimte, waardoor je redelijk vast zit aan de standaard opstelling. Ook wanneer je de TV ophangt aan de muur zul je hiervoor moeten boren of zelfs kabels op de juiste plek moeten krijgen. Je bent daardoor niet snel geneigd om de opstelling eens te veranderen. Met een TV vloerstandaard is dat natuurlijk volledig anders. Je hebt immers alle vrijheid om hem te plaatsen waar je wil. Hij is flexibel en neemt ook weinig ruimte in beslag, hetgeen jou alle ruimte geeft om jouw creativiteit te gebruiken.

Beste kijkervaring met een TV vloerstandaard

Waar je met een TV meubel of muurbeugel soms last kunt hebben van hinderlijk tegenlicht van bijvoorbeeld de zon biedt een TV standaard alle flexibiliteit om te verplaatsen. Je kunt de hoek instellen, maar ook de hoogte bepalen. Zo kun je hem op de ideale hoogte zetten om nekklachten te voorkomen.

Minder kabels in het zicht

Veel TV vloerstandaarden hebben rekening gehouden met het uit het zicht brengen van kabels. De kabels lopen dan bijvoorbeeld door de kolom of door een van de poten van de standaard heen naar beneden. Eenmaal beneden kun je ze met een nette of bijpassende kabelsok naar het dichstbijzijnde stroompunt laten lopen. Je ziet er op die manier zo min mogelijk van.

Maak het af met een soundbar

Voor de optimale beleving kies je naast een standaard ook voor een soundbar. Veel TV vloerstandaards hebben een accessoire waarmee je eenvoudig een soundbar onder de TV kunt monteren. Het voordeel hiervan is weer dat je extra goed geluid krijgt wanneer je kijkt naar jouw favoriete spannende serie op Netflix of Videoland. Bovendien hoef je geen losse speaker of zelfs meerdere speakers te verbinden met de TV waardoor je minder kabels nodig hebt.

TV vloerstandaard in een thuiskantoor

Komen er ook wel eens klanten langs bij jou thuis, of wil je soms dingen net wat groter zien, bijvoorbeeld een presentatie of een dashboard met alle statistieken. In die gevallen is een grote TV op een vloerstandaard natuurlijk ook ideaal. Ook voor kantoren gelden alle bovenstaande voordelen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]