Voordeurcamera: voordelen en nadelen

Steeds meer mensen laten een voordeurcamera installeren. Hiermee kun je zien wie er voor je deur staat. Niet alleen als je gewoon thuis bent, maar ook als je elders verblijft. De camera werkt met een app op je telefoon, zodat je altijd zicht hebt op je voordeur. Als er iemand aanbelt krijg je een melding en kun je zien wie er voor de deur staat. Dat is niet het enige, je kunt ook contact leggen met die persoon. Een voordeurcamera zorgt voor extra veiligheid, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Voordeur

Handig als er een pakketje wordt bezorgd

We bestellen steeds meer artikelen online. Die worden vervolgens in veel gevallen aan huis bezorgd. Daarvoor moet je in principe thuis zijn. Als er een pakketbezorger aan de deur staat en je bent er niet, dan wordt je pakket soms bij de buren afgegeven, maar vaak gaat het dan naar een afhaalpunt. Die pick up points zijn soms niet in de buurt, je moet er dan speciaal op uit om je pakket op te halen. En het levert vertraging op, want ophalen kan vaak pas de volgende werkdag. Als je een voordeurcamera hebt dan kun je met de bezorger afspreken het pakket bij buren af te geven, in de garage te leggen of iets anders. 

Niet thuis als er een vriend voor de deur staat

Spontaan bij iemand langsgaan is natuurlijk hartstikke leuk. Maar wat nu als die vriend die aan de andere kant van het land woont je met een spontaan bezoekje wil verrassen, maar jij bent net op dat moment bij de supermarkt. Het zou zonde zijn om elkaar te missen. Dankzij een voordeurcamera kun je zien dat hij voor de deur staat. Jullie kunnen dan afspreken dat hij op je wacht omdat je binnen 10 minuten thuis kan zijn. Zo lopen jullie elkaar niet mis en is er de gelegenheid om uitgebreid bij te praten.

Zijn er ook nadelen aan een voordeurcamera?

Een nadeel aan een voordeurcamera. Stel dat je niet thuis bent en iemand belt bij je aan met verkeerde bedoelingen. Je zoekt contact via de camera en geeft aan dat je niet thuis bent. De persoon kan vervolgens bij je inbreken, of hiervoor iemand anders inschakelen. Nadeel is dat hij op camera staat, maar degene kan altijd nog ontkennen iets met een inbraak te maken te hebben als hij hiervoor handlangers inschakelt. Een camera geeft dus de mogelijkheid om te controleren of iemand wel of niet thuis is. Zeker als je aangeeft ver van huis te zijn en dus voorlopig niet thuis te zullen komen is dat voor een kwaadwillende de ideale mogelijkheid om toe te slaan. Nu kun je het inbrekers natuurlijk lastig maken door je buitendeuren te voorzien van goede sloten die niet gemakkelijk kunnen worden geforceerd. 

Veiligheid voor senioren

Een voordeurcamera kan extra veiligheid bieden aan zelfstandig wonende senioren. Zij zijn vaker dan jongere mensen het slachtoffer van babbeltrucs. Als er een voordeurcamera wordt gebruikt kan de bewoner zonder de deur open te doen vragen wie er aan de deur is en waarvoor deze persoon komt. Als hij of zij het niet vertrouwt dan kan de deur gewoon dicht blijven. Bovendien kunnen kinderen of andere mensen in de omgeving van de oudere de beelden terugkijken en eventueel contact opnemen met de politie. Ook voor ouderen die bedlegerig zijn of slecht ter been is een camera bij de voordeur een uitkomst. Zij kunnen als de bel gaat eerst zien wie er voor de deur staat en of het nodig is om naar de deur te komen. 

De installatie is soms wat lastig

Om een voordeurcamera te installeren moet je wel handig zijn. De camera moet juist worden afgesteld zodat degene die voor de deur staat ook daadwerkelijk in beeld komt. Daarnaast moet je er op letten dat je de privacy van naaste buren niet schendt met de beelden die de camera maakt. Dit vraagt de nodige technische kennis. Je kunt je voordeurcamera natuurlijk door een vakman laten installeren. Dit zal wel kostenverhogend werken. Daarnaast is een voordeurcamera natuurlijk sowieso duurder dan een gewone deurbel. Bij veel camera’s wordt bovendien geen bel meegeleverd, die moet nog apart worden aangeschaft. Maar alles bij elkaar wegen de kosten als nadeel vaak niet op tegen de voordelen die een voordeurcamera je kan bieden.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]