Voordeurcamera: voordelen en nadelen

Steeds meer mensen laten een voordeurcamera installeren. Hiermee kun je zien wie er voor je deur staat. Niet alleen als je gewoon thuis bent, maar ook als je elders verblijft. De camera werkt met een app op je telefoon, zodat je altijd zicht hebt op je voordeur. Als er iemand aanbelt krijg je een melding en kun je zien wie er voor de deur staat. Dat is niet het enige, je kunt ook contact leggen met die persoon. Een voordeurcamera zorgt voor extra veiligheid, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Voordeur

Handig als er een pakketje wordt bezorgd

We bestellen steeds meer artikelen online. Die worden vervolgens in veel gevallen aan huis bezorgd. Daarvoor moet je in principe thuis zijn. Als er een pakketbezorger aan de deur staat en je bent er niet, dan wordt je pakket soms bij de buren afgegeven, maar vaak gaat het dan naar een afhaalpunt. Die pick up points zijn soms niet in de buurt, je moet er dan speciaal op uit om je pakket op te halen. En het levert vertraging op, want ophalen kan vaak pas de volgende werkdag. Als je een voordeurcamera hebt dan kun je met de bezorger afspreken het pakket bij buren af te geven, in de garage te leggen of iets anders. 

Niet thuis als er een vriend voor de deur staat

Spontaan bij iemand langsgaan is natuurlijk hartstikke leuk. Maar wat nu als die vriend die aan de andere kant van het land woont je met een spontaan bezoekje wil verrassen, maar jij bent net op dat moment bij de supermarkt. Het zou zonde zijn om elkaar te missen. Dankzij een voordeurcamera kun je zien dat hij voor de deur staat. Jullie kunnen dan afspreken dat hij op je wacht omdat je binnen 10 minuten thuis kan zijn. Zo lopen jullie elkaar niet mis en is er de gelegenheid om uitgebreid bij te praten.

Zijn er ook nadelen aan een voordeurcamera?

Een nadeel aan een voordeurcamera. Stel dat je niet thuis bent en iemand belt bij je aan met verkeerde bedoelingen. Je zoekt contact via de camera en geeft aan dat je niet thuis bent. De persoon kan vervolgens bij je inbreken, of hiervoor iemand anders inschakelen. Nadeel is dat hij op camera staat, maar degene kan altijd nog ontkennen iets met een inbraak te maken te hebben als hij hiervoor handlangers inschakelt. Een camera geeft dus de mogelijkheid om te controleren of iemand wel of niet thuis is. Zeker als je aangeeft ver van huis te zijn en dus voorlopig niet thuis te zullen komen is dat voor een kwaadwillende de ideale mogelijkheid om toe te slaan. Nu kun je het inbrekers natuurlijk lastig maken door je buitendeuren te voorzien van goede sloten die niet gemakkelijk kunnen worden geforceerd. 

Veiligheid voor senioren

Een voordeurcamera kan extra veiligheid bieden aan zelfstandig wonende senioren. Zij zijn vaker dan jongere mensen het slachtoffer van babbeltrucs. Als er een voordeurcamera wordt gebruikt kan de bewoner zonder de deur open te doen vragen wie er aan de deur is en waarvoor deze persoon komt. Als hij of zij het niet vertrouwt dan kan de deur gewoon dicht blijven. Bovendien kunnen kinderen of andere mensen in de omgeving van de oudere de beelden terugkijken en eventueel contact opnemen met de politie. Ook voor ouderen die bedlegerig zijn of slecht ter been is een camera bij de voordeur een uitkomst. Zij kunnen als de bel gaat eerst zien wie er voor de deur staat en of het nodig is om naar de deur te komen. 

De installatie is soms wat lastig

Om een voordeurcamera te installeren moet je wel handig zijn. De camera moet juist worden afgesteld zodat degene die voor de deur staat ook daadwerkelijk in beeld komt. Daarnaast moet je er op letten dat je de privacy van naaste buren niet schendt met de beelden die de camera maakt. Dit vraagt de nodige technische kennis. Je kunt je voordeurcamera natuurlijk door een vakman laten installeren. Dit zal wel kostenverhogend werken. Daarnaast is een voordeurcamera natuurlijk sowieso duurder dan een gewone deurbel. Bij veel camera’s wordt bovendien geen bel meegeleverd, die moet nog apart worden aangeschaft. Maar alles bij elkaar wegen de kosten als nadeel vaak niet op tegen de voordelen die een voordeurcamera je kan bieden.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]