Van rechthoekig tot rond: alle vormen vloerkleden uitgelicht

Vloerkleden zijn een geweldige manier om comfort, stijl en warmte toe te voegen aan je interieur. Je kunt een vloerkleed kopen in verschillende vormen, van traditioneel rechthoekig tot unieke ronde en andere interessante vormen. In dit blogartikel zullen we de verschillende vormen van vloerkleden uitlichten en hun kenmerken, voordelen en toepassingen bespreken. Dus, als je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed en wilt weten welke vorm het beste bij jouw interieur past, lees dan verder!

Vloerkleed wit met patroon

Rechthoekige vloerkleden

Rechthoekige vloerkleden zijn de meest traditionele en populaire vorm van vloerkleden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn ideaal voor verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer, eetkamer of hal. Rechthoekige vloerkleden zijn veelzijdig en passen goed bij verschillende interieurstijlen, van modern tot klassiek. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en te integreren in verschillende indelingen en meubelopstellingen. Bovendien kunnen ze als accent worden gebruikt om bepaalde delen van de ruimte te markeren of als een focal point voor de inrichting te dienen.

Voordelen van rechthoekige vloerkleden

 • Veelzijdigheid: Rechthoekige vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en patronen, waardoor ze passen bij verschillende interieurstijlen en ruimtes.
 • Flexibiliteit: Ze kunnen gemakkelijk worden geplaatst en aangepast aan verschillende meubelopstellingen en indelingen in een ruimte.
 • Tijdloos: Rechthoekige vloerkleden zijn tijdloos en gaan goed samen met verschillende interieurtrends en stijlen.
 • Accentueren van ruimtes: Ze kunnen worden gebruikt om bepaalde delen van de ruimte te accentueren, zoals zithoeken of eetgedeeltes.

Ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden zijn een geweldige keuze voor het toevoegen van speelsheid, zachtheid en een organische uitstraling aan een ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en passen goed bij moderne, Scandinavische en boho-stijlen. Ronde vloerkleden zijn perfect om een hoekje in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer te creëren, of om een ronde eettafel of een andere ronde meubelstuk te accentueren. Ze kunnen ook worden gebruikt om een ruimte visueel te vergroten of om een rechthoekige ruimte te verzachten door de harde lijnen te doorbreken.

Voordelen van ronde vloerkleden

 • Speelse uitstraling: Ronde vloerkleden voegen speelsheid en zachtheid toe aan een ruimte
 • Organische vorm: De ronde vorm zorgt voor een organische en uitnodigende uitstraling in een ruimte, wat kan helpen om de algehele sfeer te verbeteren.
 • Focal point: Een rond vloerkleed kan dienen als een centraal punt in een ruimte, waardoor het oog van de kijker wordt getrokken en een interessant visueel element wordt toegevoegd.
 • Ruimtelijk effect: Ronde vloerkleden kunnen een ruimte visueel vergroten en de harde lijnen van een rechthoekige ruimte doorbreken, waardoor een zachtere en uitnodigende sfeer ontstaat.

Andere vormen van vloerkleden

Naast rechthoekige en ronde vloerkleden zijn er nog andere interessante vormen van vloerkleden die een unieke uitstraling kunnen geven aan je interieur. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Vierkante vloerkleden: Vierkante vloerkleden zijn een goede keuze voor het creëren van een strakke en moderne uitstraling in een ruimte. Ze zijn ideaal voor plaatsing onder een vierkante eettafel of als een aparte zithoek in een kamer met een vierkante indeling.

 2. Ovaalvormige vloerkleden: Ovaalvormige vloerkleden zijn een interessante keuze voor het toevoegen van een speelse en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze kunnen goed passen bij verschillende interieurstijlen en zijn perfect voor het accentueren van een specifiek gebied in een kamer.

 3. Zeshoekige vloerkleden: Zeshoekige vloerkleden zijn een trendy keuze die een eigentijdse uitstraling kan geven aan een ruimte. Ze kunnen goed passen bij een modern of Scandinavisch interieur en kunnen dienen als een opvallend element in een kamer.

 4. Abstracte vormen: Er zijn ook vloerkleden verkrijgbaar in abstracte vormen, zoals asymmetrische vormen, organische vormen of andere unieke ontwerpen. Deze vloerkleden kunnen een statement maken in een ruimte en fungeren als ware kunstwerken op de vloer.

Kortom: welke vorm vloerkleed kies jij?

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, variërend van rechthoekig tot rond, vierkant, ovaal, zeshoekig en zelfs abstracte vormen. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en toepassingen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een vloerkleed te kiezen dat perfect past bij jouw interieur en persoonlijke stijl. Of je nu een traditionele uitstraling wilt creëren met een rechthoekig vloerkleed, een speelse en organische sfeer wilt toevoegen met een rond vloerkleed, of een unieke en eigentijdse uitstraling wilt met een andere vorm, er is een vloerkleed voor elke smaak en voorkeur. Dus, laat je creativiteit de vrije loop en durf te experimenteren met verschillende vormen van vloerkleden om je interieur te verfraaien en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je ruimte.

Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, de indeling van het meubilair en de gewenste sfeer. Een rechthoekig vloerkleed kan goed passen in een langwerpige ruimte, zoals een gang of een woonkamer met een lange zithoek. Het kan helpen om de ruimte optisch te verlengen en een gevoel van samenhang te creëren tussen de verschillende meubelstukken.

Een rond vloerkleed daarentegen kan een perfecte keuze zijn voor een open ruimte, zoals een grote woonkamer of een eetkamer met een ronde eettafel. Het kan fungeren als een centraal punt en een gevoel van harmonie en warmte toevoegen aan de ruimte.

Voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer of een studeerkamer, kunnen vierkante of ovale vloerkleden een goede keuze zijn, afhankelijk van de gewenste stijl en uitstraling. Zeshoekige vloerkleden kunnen een trendy en eigentijdse keuze zijn voor een modern interieur, terwijl vloerkleden met abstracte vormen kunnen zorgen voor een unieke en artistieke uitstraling.

Naast de vorm van het vloerkleed, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kleuren, materialen en patronen van het vloerkleed om ervoor te zorgen dat het goed past bij de rest van het interieur en de gewenste sfeer in de ruimte.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]