Waarom je huis verkopen aan een opkoopmakelaar?

Als de woningmarkt oververhit is dan is je huis verkopen vaak niet zo heel moeilijk. Maar je loopt wel tegen wat hobbels aan. Zo moet je een makelaar in de arm nemen, er worden foto’s gemaakt van de woning, ook van het interieur. En vervolgens loopt je het risico dat je binnen een paar dagen tientallen bezichtigingen krijgt. Het is vaak beter dat je daar zelf niet bij bent, dus moet je steeds een veilig heenkomen zoeken. En dan is het nog maar afwachten of je een goed bod krijgt. Dat kan slimmer en sneller. Je kunt als je je woning wilt verkopen ook zaken doen met een huis opkoper. Die koopt je huis zelf en doet je direct een bod. Uiteraard staat het je vrij om dat bod te accepteren of niet.

Waarom verkopen aan een opkoopmakelaar?

Uw huis verkopen binnen enkele dagen

Stel je hebt zelf een nieuwe woning gekocht maar je huidige huis is nog niet verkocht. Dan wil je natuurlijk niet nog maanden in onzekerheid zitten en eventueel met dubbele woonlasten te maken krijgen. In dat geval is het goed te weten dat je contact kunt opnemen met Leco Vastgoed. Wilt je je huis verkopen dan doet een makelaar van dit kantoor een bod na een bezichtiging. Het maakt daarbij niet uit of de woning achterstallig onderhoud heeft of gedateerd is qua interieur. De verkoop kan binnen enkele dagen geregeld zijn inclusief het passeren van de akte bij de notaris. Je krijgt dus snel je geld en kunt dit vervolgens als je wilt direct investeren in de aankoop van je nieuwe woning. 

Een huis verkopen uit een nalatenschap

Als een dierbare overlijdt dan moet er veel geregeld worden. De verkoop van een woning komt daar soms ook bij kijken. Als je als executeur testamentair daarmee bent belast dan wil je de verkoop natuurlijk snel kunnen regelen. Zeker als je zelf niet in de buurt woont en dus niet in de gelegenheid bent om steeds op afspraken met de makelaar te verschijnen of bezoek te ontvangen voor een bezichtiging. In zo’n geval kun je contact opnemen met Leco Vastgoed. Er wordt een afspraak gemaakt voor een bezichtiging en als er interesse is voor de woning krijg je direct een bod. Accepteer je dit bod dan is de woning in principe verkocht. De formaliteiten worden zo snel mogelijk in orde gemaakt en je kunt vervolgens samen met de notaris de erfenis onder de erfgenamen verdelen. 

Discrete verkoop van je woning

Er kunnen redenen zijn waarom je niet te veel ruchtbaarheid wilt geven aan de verkoop van je woning. Een echtscheiding bijvoorbeeld, of een faillissement. Wil je liever zo onopvallend mogelijk vertrekken, dan wil je ook liever geen Te Koop bord in de voortuin. Dat hoeft ook niet als je contact opneemt met een opkoopmakelaar. Er wordt een afspraak gemaakt en als er overeenstemming is over de verkoopprijs dan kan de overdracht meteen in gang worden gezet. Ga altijd in zee met een opkoopmakelaar die je huis zelf koopt. Dan is de verkoop binnen enkele dagen geregeld. Je kunt dan de opbrengst delen met je ex-partner of als dat aan de orde is daarmee een andere woning kopen. 

Nieuwe baan? Huis snel verkocht

Is de keuze voor die leuke vacature op jou gevallen? Gefeliciteerd! Maar nu moet er wel snel gehandeld worden want je begint volgende maand al en je nieuwe werkplek is niet naast de deur. Een woning in de plaats waar je gaat werken, daar kan je werkgever je wel bij helpen, want hij is heel blij met een ervaren kracht als jij. Maar dan moet je wel ‘even’ je huidige huis verkopen. En ook dat is geen probleem. Je huis verkopen doe je via een opkoop makelaar. Die koopt je huis zonder poespas of rompslomp en zonder extra kosten. Ook als er wat achterstallig onderhoud is, is dat geen probleem. Je hoeft echt niet in je laatste weekend nog even snel de buitenboel te schilderen. Het enige wat je hoeft te doen is de verkoopakte ondertekenen en de sleutels overdragen. Daarna kun je met frisse energie beginnen aan je nieuwe toekomst. 

Zitten er risico’s aan zaken doen met een opkoopmakelaar?

Sommige mensen staan sceptisch tegenover een opkoopmakelaar. Gaat dat wel goed? Krijg ik mijn geld wel? Wat nu als de makelaar malafide blijkt te zijn? Bij Leco Vastgoed hoef je daar in ieder geval niet bang voor te zijn. Het bedrijf bestaat al 20 jaar en heeft in die periode een goede reputatie opgebouwd. Het bod dat je voor je huis krijgt is een eerlijk bod dat de huidige marktwaarde van je huis vertegenwoordigt. Je hoeft er niet over te onderhandelen en je weet zeker dat de verkoop doorgaat. Zaken als bedenktijd en voorbehoud van financiering zijn niet van toepassing. Een veilige en prettige manier om je huis te verkopen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]