Wanneer kan ik het beste tuinmeubelen kopen?

Je kunt tegenwoordig een steeds groter deel van het jaar genieten van tuinmeubelen. Steeds meer mensen bouwen een overkapping of veranda, compleet met houthaard en schuifwand, waardoor het zelfs begint te lijken op een tuinkamer. Op die momenten dat je hier graag zit wil je natuurlijk de beste tuinmeubelen kopen. Maar in welke periode van het jaar kun je nu het beste tuinmeubelen kopen? Of wanneer kun je het beste tuinmeubelen kopen wanneer je op zoek bent naar de laagste prijs? In dit artikel bekijken we alle soorten tuinmeubelen, bijvoorbeeld een Van der Garde loungeset en zorgen dat jij een goede keuze kunt maken om de beste tuinmeubelen te kopen tegen de laagste prijs.

Tuinmeubelen

Ik wil veel keuze in tuinmeubelen

De beste periode om tuinmeubelen te bestellen wanneer je veel keuze wilt is net na het begin van het seizoen, zo rond april en mei. De meeste tuinmeubelen zijn dan geleverd en je kunt kiezen uit veel verschillende materialen, maar ook direct de nieuwste trends shoppen. Kortom, je hebt dan nog de meeste keuze uit tuinmeubelen voordat bepaalde modellen misschien zijn uitverkocht.

Ik wil een goede prijs-kwaliteitverhouding

Je hebt enorm veel prijsverschil in tuinmeubelen, maar ook in de kwaliteit. Zo is ook de levensduur van tuinmeubelen natuurlijk erg belangrijk. Vaak is het slimmer om te kiezen voor duurdere tuinmeubelen in plaats van voor goedkope tuinmeubelen. Je geeft misschien bij aanschaf wat meer geld uit, maar kunt langer met de meubels doen, waardoor je later geld bespaart. De beste periode om een goede prijs-kwaliteitverhouding te scoren is aan het einde van de zomer. Je krijgt dan de eerste aanbiedingen, maar er is nog wel aanbod beschikbaar. Zo heb je keuze en een goede prijs.

Ik wil de nieuwste trends

Wil je de nieuwste trends in tuinmeubelen, dan loont het om in het voorjaar te gaan. Dit is zo rond eind april, begin mei. Je hebt dan de nieuwe collecties binnen, waardoor je keuze hebt uit de nieuwste tuinmeubel trends. Dit seizoen populair zijn duurzame keuzes in tuinmeubelen. Deze zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen en gaan daardoor enorm lang mee.

Andere tips

  • Koop buiten het zomerseizoen: in de zomer zijn tuinmeubelen het duurst. Er is minder aanbod en veel vraag, waardoor tuinmeubel winkels doorgaans hogere prijzen hebben. In september en oktober daalt de vraag en verkopen veel winkels hun huidige collecties. Ze hebben tuinmeubel aanbiedingen om het volgende jaar weer nieuwe collecties te tonen. Ook in het voorjaar zie je vaak nog acties omdat de winkels dan ruimte moeten maken voor de binnenkomst van de nieuwe collecties. Profiteer hiervan voor een zo laag mogelijke prijs.
  • Koop in de winkel: tuinmeubelen kopen in de winkel heeft allereerst verschillende voordelen. Je kunt in de winkel tuinmeubelen proberen voordat je ze koopt, maar ook vind je er vaak aanbiedingen die lager zijn dan bijvoorbeeld online. Dit komt omdat iedereen online snel goede aanbiedingen kan kopen, terwijl je in de winkel moet zijn om deze specifieke winkelaanbiedingen te kunnen zien. Koop je in de winkel bovendien meerdere items, dan is er vaak zelfs een bundelkorting mogelijk.

Conclusie: wanneer het beste tuinmeubelen kopen?

De beste periode voor het kopen van tuinmeubelen is in het najaar in de maanden oktober, november en december. Daarna komt er ook voor de winkels minder vraag en gaan tuinmeubelen het magazijn in tot het nieuwe seizoen. Mocht je er pas in het voorjaar achter komen dat het tijd is voor een nieuwe tuinset dan kun je ook dan mooie aanbiedingen vinden. Het is dan wel zaak zo vroeg mogelijk in het jaar op pad te gaan. Het kan enorm lonen om op deze twee momenten te wachten. Je spaart op een grote loungeset of tuinset misschien wel honderden euro’s.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]