Wat is Red Class Wood? Alle houtsoort Voordelen & Prijzen

Tijd voor een nieuw project in de tuin? Voor het bouwen van een nieuwe vlonder, schutting of tuinhuis heb je vanzelfsprekend hout nodig. Een veelgebruikte houtsoort voor deze bouwwerken in de tuin is Douglas hout. Bekend is dat deze houtsoort niet de meest duurzame houtsoort is, een belangrijke keuze in tijden dat we samen moeten werken aan een betere wereld. Er is tegenwoordig een meer ecologische, extra duurzame vervanger voor Douglas hout op de markt: Red Class Wood. Het heeft de kleur van Lariks Douglas hout, maar niet de nadelen van deze houtsoort. Red Class Wood is geïmpregneerd naaldhout. Na kap is het hout kunstmatig gedroogd, waardoor krimp en uitzetting van het hout flink worden verminderd. Bovendien is deze houtsoort minder ‘harsig’ en veel duurzamer dan Lariks Douglas hout.

Wat is Red Class Wood? Alle houtsoort Voordelen & Prijzen

Toepassingen van Red Class Wood

Red Class Wood kan gebruikt worden op verschillende plekken in de tuin. Door het duurzame karakter is deze houtsoort bij uitstek bruikbaar op de volgende manieren:

 • Red Class Wood planken
 • Red Class Wood palen
 • Red Class Wood balken/liggers
 • Red Class Wood vlonderplanken
 • Red Class Wood Zweeds-Rabat (potdeksel)
 • Red Class Wood dakbeschot
 • Red Class Wood blokhutprofielen
 • Red Class Wood Schutting

Het duurzame karakter

Het duurzame karakter van Red Class Wood komt door de ecologische behandeling. Deze behandeling van het hout wordt uitgevoerd zonder chemische middelen. Dit maakt het niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat het naaldhout langer mee gaat. In combinatie met de interessante prijs is Red Class Wood een verstandige keuze. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn, bekijk dan het assortiment Red Class Wood bij Tuinhoutdiscount.nl.

De voordelen van Red Class Wood

Deze nieuwe houtsoort is sinds kort op de markt in Nederland. Producent Tuindeco heeft er jarenlang aan gewerkt. De komende jaren zal deze houtsoort steeds verder aan populariteit winnen, waardoor de voordelen en nadelen zich verder verspreiden. Voor nu gaan wij jou met het onderstaande overzicht een helder overzicht geven van deze houtsoort. Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken voor Red Class Wood voor in jouw tuin.

 • Langer kleurbehoud: Waar Douglas hout relatief snel verkleurt is Red Class Wood zo ontwikkeld dat het tot 4x langer kleur behoudt. Daarvoor kun je lang dezelfde beleving houden, iets dat met andere houtsoorten vaak niet mogelijk is.
 • Duurzamer hout: Wanneer Red Class Wood geen grondcontact heeft gehad voor verwerking is het duurzamer dan andere houtsoorten. Door de unieke bewerking is het hout meer dan andere soorten, bestand tegen de weersomstandigheden. 
 • PEFC & EUTR gekeurd hout: Natuurlijk voldoet Red Class Wood aan verschillende keurmerken. Zo wordt het hout bijvoorbeeld gekapt in duurzame bossen.
 • Geschaafd na droging: Red Class Wood wordt eerst kunstmatig volledig gedroogd, waarna het hout wordt geschaafd naar de juiste maat. Er ontstaat een volledig glad oppervlak. Bij Douglas hout gebeurt dit niet, met als gevolg dat het eindresultaat vaak minder mooi wordt dan bij geschaafde delen.
 • Geselecteerd hout: Tijdens de productie wordt Red Class Wood uitvoerig gecontroleerd. Hout met veel knoesten wordt gefilterd. Ook wordt gekozen voor hout dat knoestvast is. Op die manier wordt enkel het beste hout Red Class Wood.

De prijs van Red Class Wood

In vergelijking tot Douglas hout is Red Class Wood een duurzame keuze. De investering is kleiner dan bij Douglas hout, maar Red Class Wood gaat ook nog eens langer mee. Ook de kleur van het hout blijft langer hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer kunt genieten van de investering in jouw tuin. Dus maak bij de keuze voor een nieuw bouwwerk in de tuin de overweging voor welke houtsoort je kiest, en vergeet ook Red Class Wood niet.

Red Class Wood (schutting) planken

1.6 x 14 cm

vanaf 3,75 per stuk

Red Class Wood palen

12 x 12 cm

vanaf 41,95 per stuk

Red Class Wood balken

4.5 x 9 cm

vanaf 9,95 per stuk

Red Class Wood vlonderplanken

2.8 x 14.5 cm

vanaf 10,75 per stuk

Red Class Wood dakbeschot

1.8 x 19.5 cm

vanaf 9,95 per stuk

Red Class Wood blokhutprofielen

2.8 x 14.5 cm

vanaf 6,95 per stuk

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]