Waterdichte wandpanelen voor badkamer, douche, toilet en keuken

Als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om jouw badkamer, douche, toilet of keuken een nieuwe look te geven, dan zijn waterdichte wandpanelen een uitstekende keuze. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over deze praktische en betaalbare oplossing voor jouw natte ruimtes.

Waterdichte wandpanelen met marmer look

Wat zijn waterdichte wandpanelen?

Waterdichte wandpanelen zijn gemaakt van materialen zoals acrylaat-plexiglas, kunststof en aluminium. Deze panelen zijn 100% waterdicht en worden gebruikt als alternatief voor standaard tegelwerk in badkamers, douches, toiletten en keukens. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder marmerlook en houtlook.

Voordelen van wandpanelen voor badkamer, douche, WC en keuken

Wandpanelen zijn een slim alternatief voor tegelwerk in natte ruimtes zoals de badkamer, douche, WC en keuken. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van wandpanelen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Zeer snelle montage: Wandpanelen kunnen 3-4 keer sneller worden gemonteerd dan tegels. Dit komt omdat ze eenvoudig op maat kunnen worden gezaagd en met speciale lijm kunnen worden bevestigd. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld.
  • Perfect voor renovatie over bestaande tegels: Als je jouw badkamer, douche, WC of keuken wilt renoveren, kun je wandpanelen direct over jouw bestaande tegelwerk plaatsen. Hierdoor hoef je geen tijd en geld te besteden aan het verwijderen van de oude tegels. Dit maakt het renoveren van jouw badkamer, douche, WC of keuken veel eenvoudiger en goedkoper.
  • Exclusieve uitstraling: Wandpanelen hebben een exclusieve uitstraling en geven jouw badkamer, douche, WC of keuken een moderne en strakke look. Bij XXL Direct kun je kiezen uit verschillende stijlvolle wandpanelen, waaronder acrylaat-plexiglas, marmerlook en kunststof klik-wandpanelen.
  • Zeer eenvoudig schoon te houden: Het gladde oppervlak van de wandpanelen zorgt ervoor dat vuil en kalk zeer slecht hechten, waardoor je ze eenvoudig kunt reinigen met een zachte natte doek en een klein beetje schoonmaakmiddel. Dit maakt het schoonmaken van jouw badkamer, douche, WC of keuken veel gemakkelijker en sneller.
  • Gratis voor je op maat gezaagd: Bij XXL Direct kunt je elk wandpaneel met marmerlook, van acrylaat en Alu-Dibond gratis op maat laten zagen. Dit betekent dat je de perfecte maat voor jouw badkamer, douche, WC of keuken kunt bestellen, zonder extra kosten te hoeven maken.
  • Snelle levering: XXL Direct levert jouw wandpanelen binnen 48 uur keurig netjes ingepakt bij jou thuis. Dit betekent dat je snel aan de slag kunt met het renoveren van jouw badkamer, douche, WC of keuken.
  • Topkwaliteit van Blauwschild: De wandpanelen van XXL Direct zijn van topkwaliteit en worden geleverd met speciale lijm voor kunststoffen van Blauwschild. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzame en betrouwbare oplossing voor jouw badkamer, douche, WC of keuken.

Eenvoudig te monteren

Onze wandpanelen zijn zeer eenvoudig te monteren. Omdat ze over het bestaande tegelwerk kunnen worden aangebracht, is het niet nodig om de oude tegels te verwijderen en te vervangen. Dit scheelt niet alleen tijd en moeite, maar ook kosten. Bovendien is de montage van de wandpanelen tot wel drie tot vier keer sneller dan het tegelen van de wanden.

Het aanbrengen van onze wandpanelen is een klus die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig en kunt het gewoon met behulp van onze speciaal ontwikkelde Blauwschild High Tack kit voor kunststoffen vastlijmen. Voor de montage heeft je slechts één tube per 2 vierkante meter nodig. Wanneer je de wandpanelen in de keuken toepast, dien je er wel rekening mee te houden dat deze bij gasfornuizen minimaal 15-20 cm van de warmtebron moeten blijven en bij keramische platen 10 cm, bij inductie is er geen minimale afstand.

Gemakkelijk in onderhoud

Een belangrijk voordeel van onze wandpanelen is dat ze zeer gemakkelijk in onderhoud zijn. Het gladde oppervlak van de panelen zorgt ervoor dat kalk en vuil zich niet goed kunnen hechten. Hierdoor zijn de wandpanelen prima te reinigen met een zachte natte doek en een klein beetje schoonmaakmiddel. Dit scheelt een hoop tijd en moeite ten opzichte van traditionele tegels, die vaak veel voegen en randen hebben waar vuil en kalk zich ophopen en lastiger schoon te maken zijn. Met onze wandpanelen heb je dus niet alleen een strakke en moderne uitstraling, maar ook een zeer gemakkelijk te onderhouden badkamer, douche, WC of keuken.

Gratis op maat gezaagd

Bij XXL Direct kun je elk kunststof wandpaneel van acrylaat, marmerlook en Alu-Dibond helemaal gratis op maat laten zagen. Op de website kun je de gewenste afmetingen in millimeters invoeren en binnen 48 uur ontvang je het wandpaneel op maat keurig netjes ingepakt bij jou thuis. Wij zagen alleen rechte lijnen en haakse hoeken. Mocht je de platen nog zelf verder willen verwerken, dan kun je dit eenvoudig doen met een fijngetande decoupeer- of cirkelzaag en kun je gaten boren met een ijzerboor of gatenzaag.

Let er wel op dat bij het zagen van de acrylaat wandpanelen deze tijdens het zagen goed geklemd worden om trillingen te voorkomen. Voor de klik-wandpanelen leveren wij alleen een vaste maat van 260 cm hoog en 100 cm breed. Deze kun je echter zelf eenvoudig op maat snijden of zagen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]