Dit zijn de 10 tuinmeubel trends van 2022

Elk jaar weer komen er nieuwe trends voor je tuin uit en het is steeds maar weer kijken wat er nu weer in de mode komt. Het kan zijn dat je zelf al een specifieke woontrend in je huis en tuin toegepast hebt, dan kun je de nieuwe trends gewoon toevoegen aan wat je hebt en zo kleine aanpassingen maken. Zo lijkt het net of je een nieuwe look hebt, terwijl je maar kleine aanpassingen gedaan hebt. Mocht je nu echt eens toe zijn aan nieuwe tuinmeubels dan kun je hier de nieuwste trends op dat gebied bekijken.

Dit zijn de 10 tuinmeubel trends van 2020

Duurzaam en verantwoord

Wat vooral een trend is dit jaar zijn duurzame en verantwoorde tuinmeubelen. Dit type tuinmeubelen zijn ontzettend populair. Bijna heel Nederland wil tuinmeubels die lang meegaan en op een verantwoorde manier vervaardigd zijn. Daarbij is het van belang dat de tuinmeubels van goede kwaliteit zijn. Het voordeel hiervan is dat de tuinmeubels lange tijd meegaan en je hier dus jaren gebruik van kunt maken. Door tuinmeubels te kiezen die goed te combineren zijn met allerlei verschillende woonstijlen kun je jaar in jaar uit meegaan met de tijd, maar hoef je niet steeds nieuwe tuinmeubels aan te schaffen.    

Rope tuinmeubelen

De tweede trend van 2022 op het gebied van tuinmeubels is touw of rope tuinmeubelen. Dit type tuinmeubelen is gemaakt van touw. Dit touw is zeer sterk en maakt het meubel erg stabiel. Het fijne eraan is wel dat dit heel comfortabel zit. Het goede aan rope tuinmeubels is ook dat dit type materiaal heel goed gecombineerd kan worden met veel verschillende woonstijlen. Zo kun je dus als je een bepaalde woonstijl in je tuin hebt, deze rope tuinmeubels daar perfect bij matchen. Door rope tuinmeubels te gebruiken, kun je een moderne look creëren.  

Natuurlijke producten in tuinmeubelen

We maken steeds meer gebruik van echte natuurlijke producten. Dit omdat we dat van buiten naar binnen willen halen. Naast dat dit in het interieur van huizen toegepast wordt, worden er nu ook veel tuinmeubels van hout gemaakt. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt is teakhout. Deze kleur hout geeft veel rust aan je interieur en geeft een natuurlijke look. Het is dan wel belangrijk dat het hout op een verantwoordelijke manier gekweekt en gekapt wordt. Of dit het geval is, kun je aan de certificering van het hout zien. Zo weet je dat dit hout van een goede plek komt. Zo weet je ook zeker dat het hout sterk is en duurzaam is.  

Robuust en stoer met all weather kussens

Als het op stijl voor de tuin aankomt, is het helemaal in om te kiezen voor robuuste en stoere tuinmeubels. Dit maakt je tuin echt af. Je moet hierbij denken aan tuinmeubels met hele robuuste aluminium frames die voorzien zijn van dikke bladen. Dit type tuinmeubels geeft een hele stoere look aan je tuin. Het mooie is ook dat type tuinmeubel eigenlijk nooit uit de mode raakt en je er dus jarenlang plezier van kunt hebben. Aangezien het weer verandert en je steeds langer buiten kunt blijven, behoren all weather kussens ook tot de trends van 2022. Je tuinmeubels kunnen het hele jaar zo’n beetje buiten blijven staan en om je comfortabel te laten zitten, zijn kussens voor in de meubels dan wel zo fijn.

Kies voor warmte en comfort buiten    

Wat ook helemaal in is in 2022 zijn gaslantaarns, vuurhaarden en lampen. Door hier gebruik van te maken kun je er heel eenvoudig voor zorgen dat je tuin er heel gezellig uit komt te zien. Op deze manier kun je ook langer buiten zitten omdat je het langer warm kunt houden. Door gebruik te maken van lampen en vuurhaarden haal je de gezelligheid en warmte van je huis naar je tuin te halen. Door de warmte van de vuurhaard ben je langer geneigd om lekker buiten te blijven zitten. Als het dan ook nog zo gezellig aangekleed is, en je ook nog eens comfortabele tuinmeubels hebt, zul je uiteindelijk nog meer tijd buiten dan binnen gaan doorbrengen. 

Aluminium en teakhout zijn de materialen voor 2022 

Als het op materialen aankomt, dan wordt er volgens de trends van 2022 veel gebruik gemaakt van aluminium en teakhout. Door dit te combineren met elkaar krijg je een hele gave combinatie. Er zijn veel tuinmeubels te vinden die deze materialen met elkaar combineren. Door gebruik te maken van teakhout in je interieur zorg je voor levendigheid in je tuin en het aluminium geeft een sterke en stoere look. Je haalt met dit type tuinmeubels een stoere stijl naar je tuin en hebt daarnaast ook nog eens meubels die weinig tot geen onderhoud nodig zijn. Juist dat onderhoudsarme aspect is waarom veel mensen deze trend graag op hun tuininterieur toepassen. 

Minimalisme en ronde en ovale vormen

Om rust en een elegante look in je tuin te creëren, zijn minimalistische tuinmeubels een aanrader. Het handige aan dit type tuinmeubels is dat deze tijdloos zijn en je deze ideaal kunt combineren met eventuele toekomstige trends. Een voorbeeld van tijdloze tuinmeubels zijn die gemaakt van keramiek. Door te kiezen voor dunne en strakke bladen houd je het minimalistisch. Door daarnaast ook nog gebruik te maken van ronde en ovale vormen, combineer je zeer eenvoudig twee trends met elkaar. Ga voor ronde tuinmeubels en zorg voor een gezellige sfeer die een open gevoel geven.

Ruimte creëren in je tuin 

Als laatste trend is het mooi om ruimte te creëren in je tuin. Door gebruik te maken van tuinmeubels die open zijn, zoals bijvoorbeeld palletbanken kun je ervoor zorgen dat er meer ruimte gecreëerd wordt. Ook door bijvoorbeeld touw te gebruiken waar je doorheen kunt kijken, zorg je dat er ruimte in je tuin komt. Zo kun je zomaar van een tuin die wat klein oogt, een veel ruimtelijker ogende tuin maken. Dit enkel door de juiste tuinmeubels en juiste accessoires te gebruiken om je tuin mee in te richten.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]