10x De populairste kamerplanten van 2024

Mooie kamerplanten in je woning: het is een steeds groter wordende trend. Je kunt je woning enorm veel sfeer geven met allerlei soorten kamerplanten. In combinatie met bijzondere styling heb je alle mogelijkheid om mooie plekjes in huis te creëren met de populairste kamerplanten! Wat zijn op dit moment populaire kamerplanten, wat zijn de kamerplanten trends 2024 en niet minder belangrijk: waar vind je makkelijke kamerplanten die jouw woning helemaal afmaken?

10x De populairste kamerplanten van 2020

Kamerplanten 2024: dit zijn de trends

Ieder jaar zijn er weer nieuwe stijlen en trends die je kunt volgen als het gaat om het interieur van je woning. Ook voor kamerplanten trends 2024 zijn er allerlei stijltrends. Er zijn diverse stijlen waar verschillende soorten kamerplanten bij passen. Je kunt mooie kleuren, materialen en populaire kamerplanten met elkaar combineren om zo op creatieve wijze een persoonlijk en hip interieur te creëren. Belangrijke stijltrends voor het komende jaar zijn de scandinavische sferen, de durf om drukke kleuren en planten met elkaar te matchen maar ook het levendige bohemian. Ook groene kamerplanten zijn in 2024 nog populair. Op zoek naar planten in huis trends? Hier vind je de 10 populairste kamerplanten 2024.

1: Sanseveria

Op zoek naar makkelijke kamerplanten? De Sanseveria, ook wel Vrouwentong genoemd, is een plant die maar weinig nodig heeft om te overleven. Hij is dan ook uitgeroepen tot studentenplant van het jaar 2009; en dat zegt genoeg! De Sanseveria is in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Hoe verzorg je de Sanseveria? Geef de plant niet te veel water. Door de plant teveel water te geven gaat hij sneller dood. Controleer voordat je water geeft of de aarde van de plant droog is. Een keer per twee weken water geven is voldoende.

[products ids=”274993,274992,274986,274985″]

2: Calathea

De Calathea staat prachtig in woningen met een Scandinavische uitstraling. De prachtige bladeren maken de plant tot een geweldige aanvulling in ieder interieur. De bladeren hebben allerlei schitterende kleuren!

Hoe verzorg je de Calathea? De plant heeft relatief veel water nodig. Geef de Calathea regelmatig kleine hoeveelheden water. Wanneer je voelt dat de grond op begint te drogen, kun je water geven. Zet de plant niet vol in de zon, maar in (half)schaduw.

[products ids=”274999,274998,274956,274955″]

3: Ficus Elastica

Een sterke plant in de woonkamer of op kantoor: de Ficus Elastica is een plant waar je lange tijd plezier van kunt hebben. Dit betekent wel dat je de plant de juiste verzorging moet geven.

Hoe verzorg je de Ficus Elastica? De plant heeft regelmatig water nodig; je kunt dit het beste regelmatig doen in kleine hoeveelheden. Ook heeft de Ficus Elastica behoefte aan zonlicht. Plaats de plant dan ook 2-3 meter voor het raam op het zuiden. Direct voor het raam op het noorden, westen of oosten is ook een optie.

[products ids=”275020,274976,274975″]

TIP: Groene kneusjes box

LET OP: Je hebt het misschien al gelezen, maar door de Corona-crisis worden veel kamerplanten gestort. Zonde natuurlijk. Daarom heeft Plantje.nl voor jou een groene kneusjes box samengesteld.

  • 10-12 planten met een waarde van 50-60 euro: het aantal planten verschilt aardig op basis van de plantsoort en potmaten, maar je kunt er vanuit gaan dat je 10 tot 12 planten in een box ontvangt. De potmaten variëren van ongeveer 5 cm in diameter tot maximaal 17 cm in diameter. Soms met een enkele uitzondering.
Bekijk de kneusjesbox van Plantje.nl
Groene Kneusjes box
Bekijk de kneusjesbox van Plantje.nl

4: Alocasia Odora (Olifantsoor)

De Alocasia Odora is een van de populairste kamerplanten van dit moment. En ook voor het komende jaar zul je deze plant in heel veel huiskamers gaan tegenkomen. De prachtige grote bladeren van de plant creëren een prachtig jungle-effect in huis. Zo voelt het net alsof je tuinplanten in huis hebt!

Hoe verzorg je de Alocasia Odora? Een Alocasia houdt ervan als de grond altijd een beetje vochtig is. Dit kun je dan ook het beste regelmatig controleren. Geef geen grote hoeveelheden water per keer om wortelrot te voorkomen. De Alocasia Odora staat graag op een plek met veel zonlicht.

[products ids=”275017,275005,275006,274960″]

5: Cactus

De cactus is altijd een goed idee om in huis te hebben. Deze bijzondere planten komen in allerlei soorten en maten en het belangrijkste is: hij behoort tot de makkelijke kamerplanten en je kunt ze overal in huis neerzetten!

Hoe verzorg je de cactus? Een cactus kan tot wel drie maanden zonder water. Wanneer de plant op een zonnige plek staat, is eens in de maand water geven voldoende.

[products ids=”275013,274978,274969,274968″]

6: Strelitzia (Paradijsvogelplant)

Een van de hippe kamerplanten 2024 is de Strelitzia. Deze luxe kamerplant staat bekend om de prachtige grote bladeren. De plant wordt dan ook wel Paradijsvogelplant genoemd. Wanneer je een levendige ruimte wilt creëren in huis past de Strelitzia daar zeker bij.

Hoe verzorg je de Strelitzia? De plant heeft vooral in de zomer veel water nodig, zeker één keer per week een grotere hoeveelheid. In de winter mag je nog steeds een keer per week water geven, maar wel minder veel. Ook staat de Strelitzia het liefst in het licht; een plek voor het raam zal de plant dan ook goed doen.

TIP: Groene kneusjes box

LET OP: Je hebt het misschien al gelezen, maar door de Corona-crisis worden veel kamerplanten gestort. Zonde natuurlijk. Daarom heeft Plantje.nl voor jou een groene kneusjes box samengesteld.

  • 10-12 planten met een waarde van 50-60 euro: het aantal planten verschilt aardig op basis van de plantsoort en potmaten, maar je kunt er vanuit gaan dat je 10 tot 12 planten in een box ontvangt. De potmaten variëren van ongeveer 5 cm in diameter tot maximaal 17 cm in diameter. Soms met een enkele uitzondering.
Bekijk de kneusjesbox van Plantje.nl
Groene Kneusjes box
Bekijk de kneusjesbox van Plantje.nl

7: Aloë Vera

De Aloë Vera schaf je niet alleen aan om zijn bijzondere bladeren, maar ook om de luchtzuiverende werking. Deze plant zorg voor een gezonde leefruimte en daarnaast zijn de sappen van de Aloë Vera ook nog eens genezend.

Hoe verzorg je de Aloë Vera? Deze plant is een makkelijke aanvulling voor je interieur. Hij heeft weinig water en algemene verzorging nodig. Met een plekje in (half)schaduw kun je lange tijd van je plant genieten.

8: Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa, ook wel Gatenplant genoemd, behoort zeker tot de hippe kamerplanten 2024. De plant is uniek, heeft prachtige bladeren en is een echte eyecatcher.

Hoe verzorg je de Monstera Deliciosa? Een lichte omgeving is het beste voor deze plant, maar plaats hem niet in de volle zon. Zorg ervoor dat het potgrond altijd vochtig aanvoelt, maar niet te nat. Teveel water zorgt voor het afsterven van de wortels.

[products ids=”275007,274963,274962,274957″]

9: Zamioculcas

Op zoek naar makkelijke en populaire kamerplanten? Dan is de Zamioculcas zeker een aanrader. Deze bijzondere plant is niet meer weg te denken uit de huiskamers. Niet alleen de bijzondere vorm, maar ook de gemakkelijke verzorging geven de Zamioculcas een plek in de top 10 kamerplanten 2024.

Hoe verzorg je de Zamioculcas? De Zamioculcas heeft weinig water nodig. In de zomer is een keer per week voldoende en in de winter mag de grond tot wel vier weken droog staan. Je bent vrij in het bepalen van een standplaats; maar vermijd in het begin wel een plek in de volle zon.

10: Philodendron

Welke kamerplant mag zeker niet ontbreken bij de planten in huis trends? De Philodendron! Deze bijzondere en makkelijke plant is niet voor niets in veel woningen en kantoren te vinden. De Philodendron is dan ook onze kantoorplant tip!

Hoe verzorg je de Philodendron? Geef de plant niet teveel water, maar zorg wel dat hij in de lente en zomer altijd licht vochtig is. Deze planten gedijen het beste met weinig zonlicht. Een standplaats op 3-4 meter voor een raam op het noorden is het best.

[products ids=”275018,275009,274958,274980,275004,274995,275003″]

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]