10x TIPS: Zo creëer je een inspirerend kantoor aan huis

Een kantoor aan huis inrichten is iets waar steeds meer mensen over nadenken. Het is voor wat het inrichten van een thuiskantoor betreft altijd van belang om niet zomaar over één nacht ijs te gaan. Doe je dat wel? Dan loop je het risico dat je uiteindelijk geconfronteerd wordt met een werkplaats die weinig inspirerend werkt en dat kan nefast zijn voor de productiviteit. De kans is zeer aanzienlijk dat je een behoorlijke hoeveelheid tijd zal doorbrengen in je thuiskantoor waardoor je deze op de meest optimale wijze zal willen inrichten. Kan jij op dit vlak nog wel enkele interessante tips gebruiken? Wij zochten alvast 10 tips voor je uit en hebben deze allemaal op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

10x TIPS: Zo creëer je een inspirerend kantoor aan huis

1. Voorzie voldoende opbergruimte

Het is algemeen bekend dat een rommelig bureau sterk ten koste kan gaan van de productiviteit. Het is bij een kantoor aan huis inrichten dan ook altijd van belang om voldoende opbergruimte te voorzien. Deze opbergruimte kan op meerdere manieren tot stand komen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van (dichte) opbergkasten, maar is het eveneens de moeite waard om gebruik te maken van opbergboxen. Deze laatste kunnen in de praktijk een tijdelijke oplossing bieden aan mensen die bijvoorbeeld hun thuiskantoor moeten inrichten met een beperkte hoeveelheid aan financiële middelen.

2. Creëer een gunstig werkklimaat

Een tweede belangrijk punt om rekening mee te houden heeft betrekking tot het creëren van het juiste werkklimaat. Ervaar je hoofdpijn als gevolg van de warmte? Of hebben je voeten of handen koud? Beide voorbeelden zijn slechts enkele van de vele zaken die je kan ervaren die een negatieve impact kunnen hebben op je werk. Wil je er zeker van zijn dat je in jouw kantoor aan huis kan profiteren van de meest optimale productiviteit? In dat geval is een goede airco-klimaatinstallatie voorzien absoluut geen overbodige luxe. Sta bovendien ook even stil bij de raamdecoratie waar je in jouw thuiskantoor gebruik van gaat maken. Door te kiezen voor een bepaalde vorm van raamverduistering kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je thuiskantoor tijdens de zomermaanden een sauna wordt. Een andere optie, die je ook helpt om niet afgeleid te worden is raamfolie. Je kunt raamfolie kopen van muursticker4sale om niet afgeleid te worden.

3. Zorg voor een flexibele kantoorinrichting

Wanneer je op zoek gaat naar kantoor aan huis inspiratie zal je steeds vaker modulaire of flexibele kantoorinrichtingen tegenkomen. In eerste instantie wordt er vaak gedacht dat dergelijke opstellingen uitsluitend interessant zijn voor grote(re) kantoorgebouwen, maar dat is helemaal niet correct, in tegendeel. Ook in een thuiskantoor kunnen dergelijke opstellingen interessant zijn. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat, wanneer de inrichting van een thuiskantoor regelmatig wordt veranderd, dit zomaar hernieuwde zin om te werken met zich mee kan brengen. Wil je bovendien tijdelijk iemand bij jou thuis komen laten werken en gaat ook deze persoon plaatsnemen in je kantoorruimte? Dan zorgt een flexibele kantoorinrichting er voor dat dit zonder probleem tot de mogelijkheden behoort.

4. Kies voor comfortabel en kwalitatief kantoormeubilair

De kwaliteit evenals het comfort van je kantoor aan huis interieur zal altijd een niet onaanzienlijke invloed hebben op de productiviteit die je kan ervaren. Het spreekt voor zich dat het inrichten van een thuiskantoor een bepaald prijskaartje met zich meebrengt, maar dit is lang niet het belangrijkste punt om rekening mee te houden. Naast het prijskaartje zal je bijvoorbeeld ook altijd stil moeten blijven staan bij het comfort evenals de kwaliteit waar je kantoormeubilair over beschikt. Maak je elke dag met plezier gebruik van de meubels in je kantoor en ben je stiekem ook best wel een beetje trots op de uitstraling er van? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat dit de productiviteit altijd ten goede komt.

5. De keuze van de juiste bureaustoel is cruciaal

De bureaustoel waar je gebruik van gaat maken is één van de belangrijkste onderdelen van jouw kantoor aan huis. Je zal er als het goed is namelijk een behoorlijke hoeveelheid aan tijd op doorbrengen. Niet alleen een goede werkhouding, maar ook een zo optimaal mogelijk comfort zijn de belangrijkste eisen waar een bureaustoel aan moet zien te voldoen. Een goede bureaustoel is in de praktijk niet goedkoop, maar het is wellicht één van de beste investeringen die je zal doen voor wat jouw kantoor aan huis betreft. Ben je vooral op zoek naar een voordelig exemplaar? Dan kan een standaard bureaustoel voldoende zijn. Wil je echter gegarandeerd kunnen rekenen op de meest optimale ondersteuning voor jouw lichaam tijdens het werken? In dat geval is een ergonomische bureaustoel wellicht een veel betere keuze. Een bekende aanbieder van normale én ergonomische bureaustoelen is Officecity. Zij bieden een uitgebreide collectie bureaustoelen van bekende merken. Dankzij de voorraad worden bureaustoelen van Officecity snel direct uit voorraad geleverd.

6. Zorg voor een groene uitstraling met een plantenwand!

Het creëren van een leuke, uitnodigende evenals productieve werkomgeving gebeurt in de praktijk onder meer door gebruik te maken van bepaalde kantoor aan huis wanddecoratie. De mogelijkheden op dit vlak zijn in de praktijk natuurlijk ongelofelijk uitgebreid. Dit gezegd zijnde kan het misschien een leuke tip zijn om te kiezen voor een plantenwand van kunstplanten. Op deze manier sla je namelijk twee vliegen in één klap. In eerste instantie zorgt het voorzien van een dergelijke plantenwand er namelijk voor dat je kan genieten van heel veel groen in je thuiskantoor. Dat is echter niet alles. Om dat er gebruik wordt gemaakt van kunstplanten dien je ook geen rekening te houden met het onderhouden van het groen in je kantoor. Tel daar ook nog eens bij op dat een plantenwand van kunstplanten over een brandwerend karakter beschikt en het mag duidelijk zijn dat ze altijd het overwegen waard is!

7. Ga voor praktische, maar ook sfeervolle verlichting

Het is algemeen bekend dat de verlichting die je voorziet in een ruimte mede bepalend is voor het gevoel dat je ervaart op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van de ruimte in kwestie. Specifiek voor een kantoor aan huis geldt dat er uiteraard nood is aan praktische verlichting, maar verlies ook het sfeervolle karakter niet uit het oog. Kan je beiden niet combineren in één enkele vorm van verlichting? In dat geval kan het de moeite waard zijn om gebruik te maken van zogenaamde ‘fairy lights’. Deze lichtjes zijn heus niet alleen maar leuk om in de kerstboom te hangen, je kan er het hele jaar door van genieten. Bovendien kunnen heel wat lampen ook zomaar een visuele meerwaarde vormen voor jouw kantoor aan huis interieur. Denk dus zeker goed na over de verlichting waar je gebruik van gaat maken!

8. Hang rustgevende wanddecoratie op

Het kan er tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden ongetwijfeld wel eens hectisch aan toe gaan. Op dergelijke momenten kan het van belang zijn dat je werkomgeving rust uitstraalt. Om dit te kunnen realiseren kan er vooral worden gekeken in de richting van kantoor aan huis wanddecoratie. Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat je hiervoor gebruik kan maken van een plantenwand van kunstplanten, maar er is meer. Je zou er bijvoorbeeld eveneens voor kunnen kiezen om foto’s of posters op te hangen van mooie landschappen. Een zonnig strand, een open veld of een bos met hoge sparren, het kan allemaal!

9. Creëer een aangename geur in jouw kantoor aan huis

Ongelofelijk veel verschillende zaken hebben een belangrijke invloed op onze productiviteit. Iets waar mensen in de praktijk nauwelijks bij stil blijven staan is de geur waar ze in huis van kunnen genieten. Ook dit is iets om bij stil te blijven staan bij een kantoor aan huis inrichten. De bekende auteur evenals aromatherapeute Sharon Falsetto heeft bijvoorbeeld in het verleden duidelijk aangegeven dat essentiële oliën van met name citroen, zoete sinaasappel evenals grapefruit een opwekkend effect kunnen hebben. Deze zouden dan ook zomaar een uitstekende keuze kunnen zijn voor jouw kantoor aan huis!

10. Spelen met kleuren

De laatste tip uit deze lijst met interessante kantoor aan huis inspiratie heeft betrekking tot de kleuren waar in je thuiskantoor gebruik van kan worden gemaakt. Een moderne kantoorinrichting, ook deze van een kantoor aan huis, mag altijd wel een kleurtje hebben. De basis van een moderne kantoorinrichting bestaat altijd uit vrij neutrale kleuren. Denk hierbij niet alleen aan grijstinten, maar ook aan wit tinten evenals aan zwart tinten. Het wordt aangeraden om deze kleuren als basis aan te houden en te combineren met één uitgesproken kleur. Tegenwoordig hoef je er dan ook niet vreemd van op te kijken wanneer je binnenstapt in een kantoor met flashy roze of opvallend groen meubilair. Ook voor jouw kantoor aan huis meubilair kan dit overigens een te overwegen optie zijn.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]