3 tips voor een romantisch interieur

Zachte kleuren, tierlantijntjes en elegante meubels… Een romantisch interieur zorgt voor een warm en sfeervol gevoel in jouw huis. Het is helemaal niet moeilijk om deze interieurstijl toe te passen. Ook jij kunt je huis knus inrichten met deze 3 tips voor een romantisch interieur!

3 tips voor een romantisch interieur

Zachte kleuren en natuurlijke elementen

Bij een romantisch interieur denk je aan zachte en rustgevende kleuren. Deze kleuren kun je op verschillende manieren verwerken in je interieur. Kies een kleurenpalet met kleurtinten die jouw aanspreken en gebruik deze vervolgens bij het maken van keuzes voor de inrichting van je huis. Stel je meubels en accessoires af op de muren en de vloer en zorg ervoor dat je interieur een afgewerkt geheel vormt. 

Je kunt kiezen voor muren met een zachte kleur, zoals wit, beige, licht grijs of een pastel kleur. Om het plaatje compleet te maken, kun je trendy raamdecoratie voor de ramen plaatsen in kleuren die goed passen bij de rest van je interieur. Vouwgordijnen zijn geschikt voor een romantisch interieur, door het klassieke en elegante uiterlijk. Kijk voor vouwgordijnen en andere soorten raamdecoratie bij ilumio

De romantische interieurstijl is goed te combineren met de landelijke stijl, waarbij natuurlijke elementen centraal staan. Hout is een geschikt materiaal om te verwerken in je interieur. Kies voor een prachtige houten vloer. Deze komt goed tot zijn recht bij de romantische interieurstijl en zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling in je huis!

Romantische meubels

Met behulp van romantische en elegante meubels komt de romantische interieurstijl nog meer naar boven. Kies voor een sierlijke bank en fauteuils van een zachte stof in zachte of neutrale kleuren. In de meubels kun je ook hout elementen verwerken om warmte en sfeer te creëren. Ook zorgt dit voor een natuurlijke look. Maak je bank en fauteuils compleet door leuke kussentjes of plaids neer te leggen.

Probeer niet teveel te kiezen voor meubels met strakke lijnen en voorkom op deze manier dat je interieur de sfeer krijgt van een modern interieur. Een elegante kast met ronde vormen en glazen deurtjes zorgen voor een romantisch uiterlijk. Plaats mooi servies of accessoires in de kast om sfeer te creëren en je interieur te personaliseren. 

Ben je bang dat je huis een te vrouwelijke uitstraling krijgt door de zachte kleuren en sierlijke meubels? Een romantisch interieur kan ook een stoer randje hebben! Wanneer je elegante eetkamer stoelen aan een robuuste tafel plaatst, creëer je een stoer maar toch romantisch uiterlijk. Een keukentafel met een houten tafelblad en metalen frame is hier zeer geschikt voor.