5x TOP voordelen van een verticale tuin in jouw kantoor

De opkomst van verticale tuinen is niet meer te stoppen. Natuurlijk zagen we ze de afgelopen jaren steeds meer op kantoor, maar ook in huizen is het steeds vaker een goede optie. Laten we beginnen met de verticale tuin op kantoor, een echte eye-catcher, maar bovendien ook nog gezond voor het kantoorklimaat. In deze blog nemen wij je mee in de voordelen van een verticale tuin voor in jouw kantoor. Veel mensen vinden een inspirerend kantoor namelijk een van de belangrijke onderdelen van een fijne werkomgeving.

Verticale tuin in jouw kantoor - Voordelen van Mobilane Livepanel

Jouw kantoor wordt een eye-catcher

Een verticale tuin in jouw kantoor is een echte eye-catcher. Je haalt op een eenvoudige manier buiten naar binnen. Afhankelijk van de andere kleuren in jouw kantoorpand kies je de juiste planten uit om er één geheel van te maken. Wist je bovendien dat veel verticale tuinen niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten zijn? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naast de kantoorwanden ook de buitenmuren van een beplanting te voorzien. Even terug naar binnen, groen stimuleert de creativiteit en zorgt voor rust en eenheid.

Het kantoorklimaat verbetert

Een verticale tuin in een kantoor verbetert het kantoorklimaat. Zo verbeterd een plantenwand de luchtvochtigheid en zorgt het voor het verminderen van de schadelijke CO2 in het kantoor. Je begrijpt dat deze voordelen de werkomstandigheden al behoorlijk verbeteren. Zeker ook goed om te weten dat de temperatuur constanter wordt ervaren, dus dat minder mensen het warm of koud hebben door een plantenwand in het kantoor. Veel voordelen dus. Vertel jouw baas gerust ook eens dat het minder ziekteverzuim oplevert. Het schijnt dat een gezonde werkomgeving met gemiddeld tot veel planten tot wel 20% minder ziekteverzuim kan opleveren en de gemoedstoestand verbetert aanzienlijk.

Een groene vorm van isolatie van uw kantoorpand

Breng je de verticale tuin aan de buitenzijde van het kantoorpand aan, dan heeft deze gevelbeplanting een positief effect op de isolatie van het pand. In de winter blijft de kou buiten en in de zomer houdt de beplanting het zonlicht tegen. Daardoor wordt het binnen aangenamer en worden energiekosten bespaart. Een verticale tuin zorgt niet enkel voor isolatie van warmte, maar ook voor geluidsdemping. Wederom een super voordeel.

Verticale tuin in jouw kantoor - Voordelen van Mobilane Livepanel

Een verticale tuin heeft weinig verzorging nodig

Verticale tuinen hebben weinig verzorging nodig. De slimme cassettes waar de planten in gepoot worden zijn voorzien van een slim irrigatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de planten gedurende enkele weken voorzien zijn van genoeg water. Afhankelijk van het type systeem waar je voor kiest dan dit van 2 weken oplopen tot enkele maanden. De verticale tuin blijft hierdoor eenvoudig in topconditie en heeft weinig onderhoud nodig.

Keuzemogelijkheden in geveltuinen

Je kunt qua verticale tuinen eigenlijk veel verschillende kanten op. Zo biedt Mobilane verschillende mogelijkheden. Zo is er een normale groene wand met keuze uit verschillende beplanting, het LivePanel, maar zijn er ook plantenschilderijen voor op kantoor én thuis. Een paar mooie manieren om jouw kantoor groener te maken. Naast schilderijen en de een volledige plantenmuur biedt Mobilane ook complete gezonde en groene roomdividers.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]