6x TIPS voor de financiering van jouw kantoorinrichting

Tegenwoordig is een representatief kantoor belangrijk, voor klanten, maar ook voor het werven en behouden van medewerkers. Uit veel onderzoeken blijft dat zij graag werken in een inspirerende omgeving. Ergonomie is daarbij natuurlijk een belangrijk thema. Niet enkel door het gebruik van een ergonomisch toetsenbord, maar ook voor het juiste kantoor meubilair. Denk dan aan bureaus, bureaustoelen en bijvoorbeeld een zit-sta werkplek. Zo wordt deze investering in jouw kantoor er een die zichzelf gaat terugverdienen. In deze blog behandelen we zes mogelijkheden om die nieuwe kantoorinrichting te financieren.

6x TIPS voor de financiering van jouw kantoorinrichting

Tip 1. Kantoor financieren uit eigen vermogen

Het financieren van een nieuw kantoor vanuit eigen vermogen is interessant. Je betaalt op deze manier geen rente. Is de financiële ruimte beperkter, en is cashflow een aandachtspunt, dan kan een andere financieringsvorm handiger. Fiscaal is het immers niet voordeliger omdat het fiscaal voordeel door afschrijving van het meubilair vrij beperkt is.

Tip 2. Kantoor financieren met factoring

Heb je te maken met openstaande posten voor reeds geleverde producten of diensten, dan is factoring een slimme manier om een nieuwe kantoorinrichting te financieren. Bij factoring keert een in factoring gespecialiseerd bedrijf het geld uit voordat jouw klant betaald heeft. Dit doet het bedrijf tegen een kleine vergoeding. Op die manier beschik je direct over geld en hoef je niet te wachten tot de betalingstermijn van de factuur is verstreken.

Tip 3. Kantoormeubiliar leasen

Steeds vaker wordt leasen ook toegepast aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen. Hierbij betaalt de leasemaatschappij de rekening voor aanschaf van het meubiliar, waarna jij in maandelijkse bedragen de rekening betaalt. Dit is doorgaans een periode tussen de 24 en 60 maanden. Deze facturen zijn volledig aftrekbaar voor de belasting. Leasen is door de rente vaak duurder door financiering vanuit eigen vermogen of factoring. Dat maakt de complete inrichting van het kantoor duurder dan met andere financieringsmogelijkheden.

Tip 4. Een zakelijk krediet voor de financiering van kantoormeubels

Een zakelijk krediet is een alternatief voor het leasen van kantoorinrichting. Het interieur wordt onderdeel van de inventaris, en mag daardoor op fiscaal niveau worden afgeschreven. Je betaalt vervolgens het krediet in een periode van 2 tot 4 jaar terug aan de kredietverstrekker. De betaalde rente is ook fiscaal aftrekbaar, al is die door de marktrente te verwaarlozen. Echter maakt de lage rentestand het kostentechnisch wel weer interessant.

Tip 5. Een PIN voorschot voor financiering

Een relatief onbekende manier is een PIN voorschot. Hiermee los je de een zakelijk krediet af, rekening houdend met de omzet van de onderneming. Je kunt hierdoor sneller aflossen wanneer het beter gaat. Bij elke PIN betaling wordt namelijk een vooraf bepaald percentage afgelost op het zakelijk krediet. Doordat het hier om een doorlopend krediet gaat, vaak van slechts beperkte omvang, is slechts een beperkte financiering van meubilair mogelijk.

Tip 6. Gebruik een UWV vergoeding voor financiering

Het aannemen van een WAO- of WIA-werknemer kan noodzakelijke aanpassingen aan het kantoor of de inrichting hiervan als gevolg hebben. Ook kunnen bepaalde hulpmiddelen benodigd zijn. In deze gevallen, wanneer het dienstverband op het moment van aanvraag nog minimaal zes maanden duurt, kan hiervoor bij het UWV een vergoeding worden aangevraagd. Maak slim gebruik van deze vergoeding om andere financieringsvormen te voorkomen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]