6x TIPS voor de financiering van jouw kantoorinrichting

Tegenwoordig is een representatief kantoor belangrijk, voor klanten, maar ook voor het werven en behouden van medewerkers. Uit veel onderzoeken blijft dat zij graag werken in een inspirerende omgeving. Ergonomie is daarbij natuurlijk een belangrijk thema. Niet enkel door het gebruik van een ergonomisch toetsenbord, maar ook voor het juiste kantoor meubilair. Denk dan aan bureaus, bureaustoelen en bijvoorbeeld een zit-sta werkplek. Zo wordt deze investering in jouw kantoor er een die zichzelf gaat terugverdienen. In deze blog behandelen we zes mogelijkheden om die nieuwe kantoorinrichting te financieren.

6x TIPS voor de financiering van jouw kantoorinrichting

Tip 1. Kantoor financieren uit eigen vermogen

Het financieren van een nieuw kantoor vanuit eigen vermogen is interessant. Je betaalt op deze manier geen rente. Is de financiële ruimte beperkter, en is cashflow een aandachtspunt, dan kan een andere financieringsvorm handiger. Fiscaal is het immers niet voordeliger omdat het fiscaal voordeel door afschrijving van het meubilair vrij beperkt is.

Tip 2. Kantoor financieren met factoring

Heb je te maken met openstaande posten voor reeds geleverde producten of diensten, dan is factoring een slimme manier om een nieuwe kantoorinrichting te financieren. Bij factoring keert een in factoring gespecialiseerd bedrijf het geld uit voordat jouw klant betaald heeft. Dit doet het bedrijf tegen een kleine vergoeding. Op die manier beschik je direct over geld en hoef je niet te wachten tot de betalingstermijn van de factuur is verstreken.

Tip 3. Kantoormeubiliar leasen

Steeds vaker wordt leasen ook toegepast aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen. Hierbij betaalt de leasemaatschappij de rekening voor aanschaf van het meubiliar, waarna jij in maandelijkse bedragen de rekening betaalt. Dit is doorgaans een periode tussen de 24 en 60 maanden. Deze facturen zijn volledig aftrekbaar voor de belasting. Leasen is door de rente vaak duurder door financiering vanuit eigen vermogen of factoring. Dat maakt de complete inrichting van het kantoor duurder dan met andere financieringsmogelijkheden.

Tip 4. Een zakelijk krediet voor de financiering van kantoormeubels

Een zakelijk krediet is een alternatief voor het leasen van kantoorinrichting. Het interieur wordt onderdeel van de inventaris, en mag daardoor op fiscaal niveau worden afgeschreven. Je betaalt vervolgens het krediet in een periode van 2 tot 4 jaar terug aan de kredietverstrekker. De betaalde rente is ook fiscaal aftrekbaar, al is die door de marktrente te verwaarlozen. Echter maakt de lage rentestand het kostentechnisch wel weer interessant.

Tip 5. Een PIN voorschot voor financiering

Een relatief onbekende manier is een PIN voorschot. Hiermee los je de een zakelijk krediet af, rekening houdend met de omzet van de onderneming. Je kunt hierdoor sneller aflossen wanneer het beter gaat. Bij elke PIN betaling wordt namelijk een vooraf bepaald percentage afgelost op het zakelijk krediet. Doordat het hier om een doorlopend krediet gaat, vaak van slechts beperkte omvang, is slechts een beperkte financiering van meubilair mogelijk.

Tip 6. Gebruik een UWV vergoeding voor financiering

Het aannemen van een WAO- of WIA-werknemer kan noodzakelijke aanpassingen aan het kantoor of de inrichting hiervan als gevolg hebben. Ook kunnen bepaalde hulpmiddelen benodigd zijn. In deze gevallen, wanneer het dienstverband op het moment van aanvraag nog minimaal zes maanden duurt, kan hiervoor bij het UWV een vergoeding worden aangevraagd. Maak slim gebruik van deze vergoeding om andere financieringsvormen te voorkomen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]