7x TIPS: Een sfeervolle tuin in de herfst creëer je zo!

Het gebeurt in de praktijk nog steeds bijzonder vaak dat mensen slechts gedurende de helft van het jaar echt gebruikmaken van hun tuin. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze tijdens de herfst en vooral de wintermaanden slechts over een troosteloze aanblik beschikt. Heb jij een leuke tuin, maar heb je er vrede mee genomen dat je deze tijdens een aanzienlijke periode in het jaar niet kan gebruiken? Dan kan de herfst tuin inspiratie die je krijgt door middel van de onderstaande zeven tips daar mogelijks verandering in brengen!

7x TIPS: Een sfeervolle tuin in de herfst creëer je zo!

Tip 1: Een nestkastje ophangen is altijd leuk

Een niet onaanzienlijk deel van de sfeer in je tuin wordt gecreëerd door het leven dat er in terug te vinden is. Er zijn op de markt heel wat leuke en visueel zeer aantrekkelijke nestkastjes te koop die zomaar een mooie eye-catcher kunnen vormen in je tuin. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorg je er door het ophangen van een nestkastje ook nog eens voor dat je zowel tijdens de herfst als de winter één of meerdere vogeltjes erg gelukkig zal maken.

Tip 2: Plant een haag in je tuin

Een haag vormt een interessante meerwaarde voor elke tuin. Niet alleen is het mogelijk om gebruik te maken van een haag als afscheiding, daarnaast kunnen er ook prachtige vormen mee worden gemaakt. Wanneer je van plan bent om een haag in je tuin te plaatsen kan dat ook perfect gebeuren tijdens de herfst. De maand november staat er bijvoorbeeld om bekend een uitstekend moment te zijn om een haag te planten. Wil je dit vroeger op het jaar doen zodat je tijdens de herfst reeds kan genieten van een volledig volgroeide haag? In dat geval is het mogelijk om ze bijvoorbeeld in de maand maart te plaatsen. Belangrijk is wel dat de plaatsing van een haag gebeurt op het moment dat de planten in rust zijn.

Tip 3: Laat de gevallen bladeren gerust wat langer liggen!

Staan er in de buurt van je tuin enkele bomen die hun bladeren veelvuldig in jouw stukje paradijs laten neerdwarrelen? Dat kan natuurlijk best vervelend zijn. Dit betekent evenwel niet dat je meteen verplicht bent om alle bladeren direct uit je tuin te verwijderen. Zie ze gerust als een vorm van herfst tuin decoratie. Bovendien kan het langer laten liggen van de gevallen bladeren zomaar een meerwaarde zijn voor jouw tuin. Let wel, zijn er bladeren op je terras terecht gekomen? Hou er dan altijd rekening mee dat deze vervelende vlekken kunnen veroorzaken. Dit is uiteraard afhankelijk van het materiaal waaruit je terrasvloer bestaat.

Vuurtafels kopen bij Vuurtafelsonline.nl

Tip 4: Ook in de herfst buiten genieten met een vuurtafel

Een herfst tuin inrichten doe je eigenlijk niet zonder jezelf van een vuurtafel te voorzien. Veel mensen denken dat ze alleen maar tijdens het voorjaar en de zomermaanden buiten kunnen genieten, maar dat is uiteraard niet correct. Wanneer je op zoek bent naar herfst tuin inspiratie is het dan ook altijd aangewezen om de plaatsing van een vuurtafel te overwegen. Niet alleen zorg je er op deze manier voor dat je ook tijdens de herfst nog lekker buiten kan vertoeven, daarnaast wordt er door het voorzien van een vuurtafel ook nog eens heel wat extra sfeer gerealiseerd. Een van de plekken waar je vuurtafels kunt kopen is Vuurtafelsonline.nl. Zij bieden vuurtafels, direct van de fabriek en daardoor tot wel 40% goedkoper. De 40+ aluminium én houten vuurtafels, vuurzuilen en inbouwbranders worden gratis geleverd in heel NL. Ook maatwerk is mogelijk, wat natuurlijk erg interessant is voor horeca!

Tip 5: Geef meer kleur aan je tuin met deze herfst tuin planten

In menig aantal tuinen zijn tijdens de herfstperiode geen bloeiende planten meer te aanschouwen. Dat is jammer, want op deze manier ontstaat er inderdaad een troosteloze aanblik die nochtans vrij eenvoudig kan worden voorkomen. Er bestaan dan ook heel wat verschillende herfst tuin planten die meer dan de moeite waard zijn om te overwegen. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de volgende planten:

  • De Herfstaster;
  • De Herfstanemonen;
  • De Geranium Rozanne;
  • De Gele Zonnehoed;
  • De Verbena Bonariensis of IJzerhard;

Door gebruik te maken van één of meerdere van deze herfst tuin planten of herfst tuin bloemen is het op een eenvoudige manier mogelijk om ook tijdens de herfst (extra) kleur in je tuin te realiseren. Zo worden de donkere dagen toch weer net wat minder donker!

Tip 6: Denk ook eens aan andere leuke decoratie voor in de tuin

Hoe mooi speciale herfst tuin bloemen en herfst tuin planten ook mogen zijn, in de praktijk is het zo dat je nog gebruik kan maken van heel wat andere leuke, decoratieve objecten voor in de tuin. Het gaat hierbij om verschillende zaken zoals:

  • Kalebassen;
  • Pompoenen;
  • Eventueel ander sierfruit;

De oktobermaand is natuurlijk ook de maand van Halloween. Het in je tuin plaatsen van een pompoen mag dan ook eigenlijk niet over het hoofd worden gezien. Heb je kinderen? Maak je tuin dan extra sfeervol voor de herfst en kies voor een uitgeholde, echte Halloween pompoen waar een kaars in kan worden geplaatst. Extra sfeer in je tuin gegarandeerd!

Tip 7: Vergeet ook de tuinkamer niet!

Heb je er voor gekozen om een mooie tuinkamer te realiseren? In dat geval loont het altijd de moeite om ook deze te voorzien van mooie herfstdecoratie. Dit wordt in de praktijk vaak geheel onterecht over het hoofd gezien. Zoek leuke herfstdecoratie uit en laat ook je tuinkamer netjes meegaan met de verschillende seizoenen van het jaar. Genieten doe je naar natuurlijk lekker met een boek of de krant, denk dan aan een Elsevier abonnement. Op deze manier kan je pas echt het hele jaar door op de meest optimale wijze genieten van jouw stukje paradijs!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]