7x TIPS: Kleine badkamer creatief inrichten

Heb jij een kleine badkamer, maar toch veel spullen? In deze blog nemen wij jou mee met 7 tips voor het inrichten van jouw kleine badkamer. Een kleine badkamer inrichten wordt op die manier ontzettend eenvoudig. Er is namelijk voldoende ruimte wanneer je de juiste items op de juiste plaats zet. Met juiste badkamermeubels op de juiste plaats zorg je voor een ruimtelijke uitstraling en voelt jouw badkamer als een oase van rust. Tips voor het badkamer verbouwen zelf?  Lees dan deze blog. Zo wordt jouw badkamer een plek om even heerlijk te genieten van een lekker bad of een warme douche. Na het lezen van deze zeven tips hoeft de rest geen probleem meer te worden.

Kleine badkamer

Tip 1: Wat wil je echt in de badkamer?

Het is belangrijk om kritisch na te denken over de onderdelen die je in de badkamer wil hebben. Hoe meer, hoe voller de badkamer wordt. Persoonlijk merken wij dat het in een kleine badkamer vaak beter werkt om te kiezen voor een grote douche, of bijvoorbeeld een inloopdouche in plaats van een kleine douche én een klein bad. Een mooi badkamermeubel met opbergruimte biedt daarnaast veel ruimte om spullen op te bergen, waardoor het geheel opgeruimd, en daardoor ruimtelijker blijft. Wil je toch graag een bad in de kleine badkamer? Kies er dan voor om te douchen in bad. Er zijn genoeg baden die hier perfect voor geschikt zijn.

Tip 2: Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel

Kiezen voor lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijker gevoel. Denk dan niet alleen aan de kleur van de tegels en vloer, maar ook een de kleuren in de meubels. Kies enkel voor donkere details wanneer je toch graag donker in de badkamer hebt. Denk dan aan een donkere kraan, toiletrolhouder of de handdoekrekjes. Kies in ieder geval niet voor veel donkere keluren, want die maken de badkamer direct kleiner.

Tip 3: Grote tegels zorgen voor een ruimtelijke uitstraling

Misschien zijn het niet alleen de tegels, maar juist ook de voegen die een kleine badkamer drukker maken. Kies in een kleine badkamer daarom voor grote, lichte tegels zonder motief. Een motiefje toevoegen kan wel, maar kies dan voor deze kleinere tegels als accent. Bijvoorbeeld achter het badkamermeubel of op de wand van de inloopdouche. Op die manier zorg je op een subtiele manier voor sfeer en een ruimtelijke uitstraling.

Tip 4: Hangende objecten nemen minder ruimte in

Door te kiezen voor badkamermeubels die hangen, bespaar je de ruimte van de poten onder het badkamermeubel. Bovendien geeft dit een ruimtelijker gevoel. Ook toiletten zijn tegenwoordig bijna allemaal zwevend.

Tip 5: Een grote spiegel maakt de ruimte groter

Natuurlijk is een spiegel een onmisbaar onderdeel van de badkamer. In een kleine badkamer is een spiegel nog belangrijker. Deze maakt de ruimte immers groter, waardoor het lijkt dat de ruimte doorloopt. Bovendien zorgt een spiegel voor de weerkaatsing van daglicht en kunstlicht. Is er geen ruimte voor een grote spiegel, of is de lichtinval minder, dan is een make-up spiegel ideaal. Deze spiegel, met flexibele arm en zuignam kun je eenvoudig naar je toe draaien wanneer je hem nodig hebt. Op momenten dat je hem niet gebruikt draai je hem eenvoudigweg van je af. De LED verlichting in de spiegel zorgt bovendien voor extra zicht tijdens het aanbrengen van de make-up, ideaal.

Tip 6: Glazen wanden en ramen voor veel daglicht

Een ruimtelijk gevoel is in grote mate afhankelijk van de hoeveelheid daglicht in de badkamer. Grote ramen, maar ook het gebruik van glas zijn daarvoor erg van belang. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van glazen wanden voor de inloopdouche. Je hebt misschien minder privacy, maar het zorgt wel voor een ruimtelijker gevoel. Kies voor de meeste privacy voor een (extra) dakraam of lichtkoepel. Bovendien heeft dit ook weer een positief effect op de ventilatie in de badkamer.

Tip 7: Slimme verlichting biedt uitkomst bij weinig daglicht

Licht is in de algemeenheid een belangrijke factor voor een ruimtelijk gevoel. Is het niet mogelijk om op een natuurlijk manier meer licht in de kleine badkamer te brengen, dan is kunstlicht ook een goede optie. Spots in het plafond zorgen ervoor dat de hele badkamer verlicht. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld spots boven de wasbak of spots boven de spiegel of in de douche. Dit alles maakt de volledige ruimte lichter, en daarmee wordt een kleine badkamer weer een stukje groter.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]