Hoe vaak wordt er in jouw buurt ingebroken en hoe kun je het voorkomen dat dit bij jouw huis gebeurt?

Als je in Amsterdam woont dan heb je mogelijk het gevoel dat je een groter risico loopt op een inbraak dan in andere delen van Nederland. Toch blijkt uit cijfers van de Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars dat de kans op inbraak in onze hoofdstad vergeleken met de rest van ons land relatief klein is. In Amsterdam worden per jaar namelijk net wat meer dan vijf inbraken per duizend inwoners geregistreerd, al verschilt dit behoorlijk per wijk. Natuurlijk wil je hoe dan ook voorkomen dat er zal worden ingebroken in jouw woning. slotenmaker Amsterdam kan je helpen om je beter te beveiligen en beschermen tegen de inbrekers. 

Inbraken voorkomen

Misdaad in Kaart

De Nederlandse politie geeft actueel informatie en inzicht over hoe vaak er wordt ingebroken in de diverse gebieden in Nederland. Dit is erg specifiek. Zo kun je ook uitzoeken in welke wijken in Amsterdam er relatief veel wordt ingebroken. Dit doe je op de site politie.nl bij ‘Mijn buurt’. Hier kun je zelf zien waar en wanneer er precies wordt ingebroken door de vier cijfers van je postcode in te vullen. Vervolgens zullen de inbraken van de afgelopen drie maanden in je buurt verschijnen op de kaart. In Amsterdam zijn met name Amsterdam-Centrum, Oud-West, De Pijp en de Staatsliedenbuurt populaire wijken onder de inbrekers. 

Voorkom inbraken

Ook al mag je in een stad, dorp of wijk wonen waar relatief weinig inbraken worden gepleegd volgens Misdaad in Kaart, is het alsnog slim om maatregelen te nemen tegen de inbrekers. Het doel van deze kaart van de politie is namelijk om je bewust te laten worden van hoe noodzakelijk het is om het de criminelen moeilijk te maken. Dit kun je onder andere doen door altijd je ramen te sluiten en ze consequent op slot te doen. Daarnaast moeten je deuren, net zoals je ramen, beschikken over gecertificeerd hang- en sluitwerk. Zo kun je dus inbraken voorkomen. Je kunt het beste de deuren beveiligen met een veiligheidsslot in combinatie met een veiligheidsbeslag en veiligheidscilinder, waar een slotenmaker voor kan zorgen. Door dit te doen zal de kans op inbraak met maar liefst 90 procent afnemen!