Alles dat je moet weten over een zorgdouche

Misschien heb je er wel eens over gehoord: een zorgdouche. Douchen is een belangrijk onderdeel van het op peil houden van onze hygiëne. We blijven graag schoon en voelen ons ook beter als we schoon zijn. Daarom douchen we allen dagelijks.

Echter is het niet vanzelfsprekend voor iedereen om gewoon maar even te gaan douchen. Door ouderdom, blessures of ziekte is het zomaar mogelijk dat gewoon douchen geen optie meer is. Dit is jammer, want een douche is meer dan een douche. Tuurlijk, je doet het om schoon te worden, maar het is tevens een uitstekend moment om even heerlijk te ontspannen. Je mist dus wat als dit niet meer mogelijk is. Gelukkig is er een oplossing: de zorgdouche.

Alles dat je moet weten over een zorgdouche

Wat is een zorgdouche?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom gewoon douchen niet meer mogelijk is. In sommige gevallen is het een blessure of ouderdom dat er voor zorgt dat de douche bereiken een te zware taak wordt. In andere gevallen is het mogelijk dat instappen in een normaal bad of douche simpelweg niet meer mogelijk is. In dat geval moet je op zoek gaan naar een andere oplossing. Een zorgdouche kan een uitweg zijn. Een zorgdouche is een mobiele douche. In tegenstelling tot gewone douches en baden kun je deze zorgdouches op elke locatie binnen je woning plaatsen. Bovendien zijn deze zorgdouches voorzien van alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen douchen. Zo zijn er binnen de douche meerdere handgrepen zodat je altijd ergens aan kunt vasthouden. De vloer is uiterst veilig dankzij de antislip bodem. De afvoerpomp is zuinig en maakt weinig geluid. Dankzij de drapeerdeur heb je altijd privacy. Tot slot is er de thermostaatkraan, altijd af te stellen op de temperatuur die jij prefereert.

Wat zijn de voordelen van een zorgdouche?

Er zitten vele voordelen verbonden aan een zorgdouche. Het is mogelijk dat je op een korte termijn behoefte hebt aan een zorgdouche. Daarom is het fijn dat zorgdouches in de norm snel geleverd kunnen worden. De zorgdouches van Qbina zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer de nood hoog is, is het fijn om snel te kunnen beschikken over een zorgdouche. Bij Qbina kun je er gerust op zijn dat dit het geval is. Welke zorgdouche je ook kiest, deze is uit voorraad leverbaar in binnen een dag te plaatsen. Wat een gemak! Zorgdouches stellen mindervaliden, of dit nu komt door een blessure, ziekte of ouderdom, in staat om comfortabel te kunnen douchen. Je kunt deze plaatsen waar jij dat het fijnst vindt, een zorgdouche is zeer flexibel. Het is dan ook niet nodig om je hele woning te verbouwen. Zorgdouches zijn voorzien van alles wat je nodig hebt om veilig en comfortabel te kunnen douchen. Bovendien bieden vele fabrikanten, zoals Qbina, diverse varianten zodat jij de keuze hebt. Er is altijd een zorgdouche te vinden die voldoet aan al jouw eisen en wensen. Tot slot houden zorgdouches rekening met het feit dat sommige mindervaliden een verzorger nodig hebben tijdens het douchen.

Wat is de prijs van een zorgdouche en waar kan ik een zorgdouche kopen?

Logischerwijs is de prijs van een zorgdouche afhankelijk van welke soort zorgdouche je gaat aanschaffen. Zo zijn er goedkopere varianten die je kunt aanschaffen voor zo’n 2000 euro. Hierin is echter niet alles aanwezig wat wel aanwezig is in een duurdere variant. Zo is er een handgreep en een kraan aanwezig, maar andere gemakken zoals een thermostaatkraan en een douchegordijn zijn niet aanwezig. Bij duurdere modellen is dit wel het geval, en vaak meer dan dat ook. Denk aan een drapeerdeur inclusief rail, meerdere handvaten of een cooltouch kraan. En bij diverse producenten, ook bij Qbina, is de bezorging van de duurdere varianten veelal gratis.
 
Het is niet voor niets dat we een zorgdouche producent zoals Qbina benoemen in dit artikel. Qbina zorgdouches zijn van een hoge kwaliteit en om deze reden raden wij dan ook een Qbina zorgdouche aan. Deze zorgdouches zijn betaalbaar, veilig, comfortabel en gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierbij heb je de keuze uit meerdere modellen. Ten eerste is er de Qbina Budget. Dit is de goedkoopste variant. Daarnaast kun je kiezen uit de Qbina Standaard, de Qbina Veilig of de Qbina Extra Veilig. Logischerwijs is dit laatste model het model dat voorzien is van de meeste mobiele zorgdouche voordelen. Zorgdouche kopen? Kies voor Qbina!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]