Alles dat je moet weten over een zorgdouche

Misschien heb je er wel eens over gehoord: een zorgdouche. Douchen is een belangrijk onderdeel van het op peil houden van onze hygiëne. We blijven graag schoon en voelen ons ook beter als we schoon zijn. Daarom douchen we allen dagelijks.

Echter is het niet vanzelfsprekend voor iedereen om gewoon maar even te gaan douchen. Door ouderdom, blessures of ziekte is het zomaar mogelijk dat gewoon douchen geen optie meer is. Dit is jammer, want een douche is meer dan een douche. Tuurlijk, je doet het om schoon te worden, maar het is tevens een uitstekend moment om even heerlijk te ontspannen. Je mist dus wat als dit niet meer mogelijk is. Gelukkig is er een oplossing: de zorgdouche.

Alles dat je moet weten over een zorgdouche

Wat is een zorgdouche?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom gewoon douchen niet meer mogelijk is. In sommige gevallen is het een blessure of ouderdom dat er voor zorgt dat de douche bereiken een te zware taak wordt. In andere gevallen is het mogelijk dat instappen in een normaal bad of douche simpelweg niet meer mogelijk is. In dat geval moet je op zoek gaan naar een andere oplossing. Een zorgdouche kan een uitweg zijn. Een zorgdouche is een mobiele douche. In tegenstelling tot gewone douches en baden kun je deze zorgdouches op elke locatie binnen je woning plaatsen. Bovendien zijn deze zorgdouches voorzien van alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen douchen. Zo zijn er binnen de douche meerdere handgrepen zodat je altijd ergens aan kunt vasthouden. De vloer is uiterst veilig dankzij de antislip bodem. De afvoerpomp is zuinig en maakt weinig geluid. Dankzij de drapeerdeur heb je altijd privacy. Tot slot is er de thermostaatkraan, altijd af te stellen op de temperatuur die jij prefereert.

Wat zijn de voordelen van een zorgdouche?

Er zitten vele voordelen verbonden aan een zorgdouche. Het is mogelijk dat je op een korte termijn behoefte hebt aan een zorgdouche. Daarom is het fijn dat zorgdouches in de norm snel geleverd kunnen worden. De zorgdouches van Qbina zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer de nood hoog is, is het fijn om snel te kunnen beschikken over een zorgdouche. Bij Qbina kun je er gerust op zijn dat dit het geval is. Welke zorgdouche je ook kiest, deze is uit voorraad leverbaar in binnen een dag te plaatsen. Wat een gemak! Zorgdouches stellen mindervaliden, of dit nu komt door een blessure, ziekte of ouderdom, in staat om comfortabel te kunnen douchen. Je kunt deze plaatsen waar jij dat het fijnst vindt, een zorgdouche is zeer flexibel. Het is dan ook niet nodig om je hele woning te verbouwen. Zorgdouches zijn voorzien van alles wat je nodig hebt om veilig en comfortabel te kunnen douchen. Bovendien bieden vele fabrikanten, zoals Qbina, diverse varianten zodat jij de keuze hebt. Er is altijd een zorgdouche te vinden die voldoet aan al jouw eisen en wensen. Tot slot houden zorgdouches rekening met het feit dat sommige mindervaliden een verzorger nodig hebben tijdens het douchen.

Wat is de prijs van een zorgdouche en waar kan ik een zorgdouche kopen?

Logischerwijs is de prijs van een zorgdouche afhankelijk van welke soort zorgdouche je gaat aanschaffen. Zo zijn er goedkopere varianten die je kunt aanschaffen voor zo’n 2000 euro. Hierin is echter niet alles aanwezig wat wel aanwezig is in een duurdere variant. Zo is er een handgreep en een kraan aanwezig, maar andere gemakken zoals een thermostaatkraan en een douchegordijn zijn niet aanwezig. Bij duurdere modellen is dit wel het geval, en vaak meer dan dat ook. Denk aan een drapeerdeur inclusief rail, meerdere handvaten of een cooltouch kraan. En bij diverse producenten, ook bij Qbina, is de bezorging van de duurdere varianten veelal gratis.
 
Het is niet voor niets dat we een zorgdouche producent zoals Qbina benoemen in dit artikel. Qbina zorgdouches zijn van een hoge kwaliteit en om deze reden raden wij dan ook een Qbina zorgdouche aan. Deze zorgdouches zijn betaalbaar, veilig, comfortabel en gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierbij heb je de keuze uit meerdere modellen. Ten eerste is er de Qbina Budget. Dit is de goedkoopste variant. Daarnaast kun je kiezen uit de Qbina Standaard, de Qbina Veilig of de Qbina Extra Veilig. Logischerwijs is dit laatste model het model dat voorzien is van de meeste mobiele zorgdouche voordelen. Zorgdouche kopen? Kies voor Qbina!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]