Dit is alles wat je moet weten over de Philips Hue

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen over op ‘slim wonen’. Slimme producten zorgen ervoor dat alledaagse handelingen makkelijker worden gemaakt. Je kunt je woning automatiseren voor meer besparing, veiligheid en comfort. Als je slimme verlichting zoekt, is Philips Hue van de Domotica Store iets voor jou. Philips Hue is ontzettend populair en een van de bekendste smart home merken van dit moment. Philips Hue biedt veel mogelijkheden, waardoor het een goede basis is voor een slimme woning. In dit artikel vind je alle informatie die je moet weten over Philips Hue.

Philips Hue

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een lampensysteem waarbij je de verlichting op een slimme manier kunt bedienen en automatiseren. Hiermee wordt bedoeld dat de lampen via je mobiele telefoon aan- en uitgezet kunnen worden. Soms kun je de lampen zelfs met spraakcommando’s activeren. Daarnaast kun je makkelijk een tijd instellen waarop het licht aan moet gaan. Zo kun je installeren dat de lampen bijvoorbeeld om 18:00 aan gaan en de lampen in de woonkamer om 23:00 moeten dimmen.

Je kunt er ook voor kiezen om de slimme verlichting aan te sluiten op andere slimme apparaten. Een voorbeeld hiervan is een koppeling met de rookmelder. Wanneer de rookmelder afgaat, gaan alle lampen aan, zodat je makkelijker een weg naar buiten kunt vinden. Of je koppelt de lampen aan een slim slot. Wanneer je ’s avonds thuis komt en het slimme slot ontgrendeld, gaan bijvoorbeeld de lampen in de hal en woonkamer automatisch aan.

De verschillende soorten lampen

De series

De lampen in het assortiment van Philips Hue zijn te verdelen in drie verschillende series:

  • White: lampen die vallen onder de lijn van White geven alleen wit licht. Er is geen mogelijkheid om deze lampen van kleur te veranderen.
  • White Ambiance: deze lampen zijn in staat om allerlei tinten wit licht te geven. Dit gebeurt met een kleurtemperatuur tussen 2200k en 6500k.
  • Color and Ambiance: de lampen van Color and Ambiance hebben de mogelijkheid om te wisselen van kleur. In totaal zijn er wel 16 miljoen verschillende kleuren en tinten die de lamp kan branden.

Vooral wanneer je niet per se hoeft te wisselen van kleurverlichting is het slim om voor de verlichting van White of White Ambiance te kiezen. Je bent dan vaak voordeliger uit dan bij aanschaf van een lamp van Color and Ambiance.

De lampen

Bij Philips Hue is het assortiment vrij breed en kun je kiezen voor allerlei lampen. Zo heb je bijvoorbeeld de Philips Hue armaturen. Deze lampen worden kant en klaar geleverd. Sommige zijn zelfs draadloos en dus overal mee naar toe te nemen. Je kunt deze lampen overal neer zetten: op tafel, op je nachtkastje of op de grond. Er zijn ook lampen die je kunt ophangen aan het plafond of aan de muur.

Het merk biedt ook buitenverlichting aan. Zo zijn er spotjes voor in de grond of lampen die je aan de buitenmuren kunt hangen.

Je kunt bij Philips Hue ook filament lampen kopen. Deze lijken op spaarlampen en zien er veel mooier uit dan matte LED lampen. Deze lampen zijn te krijgen in verschillende maten.

De Philips Hue App

De Philips Hue lampen zijn dus aan en uit te zetten via je mobiele telefoon of tablet. Hier heb je de Philips Hue app voor nodig. Het maakt niet uit of je een Android- of iOS-apparaat hebt. Sommige lampen hebben toegang tot Bluetooth. Deze lampen zijn ook door middel van een app te bedienen: de Philips Hue Bluetooth app.

De Philips Hue app geeft een overzicht van alle lampen die je in huis hebt staan. Ze staan per kamer gesorteerd. Zo kun jij snel de verlichting in een kamer aan- of uitzetten wanneer je dit bijvoorbeeld vergeten bent.

Ook kun je de app gebruiken om een tijdschakelaar in te stellen. Zo laat je de lampen op een standaard tijd automatisch aangaan, uitgaan, dimmen of van kleur veranderen.

Accessoires

Er zijn ook een aantal accessoires die gecombineerd kunnen worden met de slimme lampen:

  • Hue Smart Plug: Het kan best een hele onderneming zijn om in een keer over te stappen op slimme verlichting. Wanneer je nog “domme” lampen in huis hebt staan, kun je deze makkelijk en snel slim maken door middel van de plug. Als je de stekker in de plug doet, wordt het mogelijk om ook deze lampen via je mobiel te activeren.
  • Bridge: Dit is een accessoire die je nodig hebt om de lampen te kunnen koppelen aan je telefoon en andere apparaten.
  • Dimmer Switch: Dit is eigenlijk gewoon een afstandsbediening waar je de lampen mee kunt bedienen.
  • Bewegingssensor: Wanneer je de sensor koppelt aan de lampen, gaan ze aan op beweging. Ideaal voor buitenlampen of lampen in bijvoorbeeld de hal.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]