Badkamer trends van 2022: dit zijn de trends

Mocht je net je droomhuis gevonden hebben, of al een aantal jaar in het huis van je dromen wonen, maar ben je niet helemaal tevreden over de badkamer, dan is hier prima wat aan te doen. Er zijn verschillende badkamer trends die ervoor kunnen zorgen dat je badkamer helemaal naar jouw smaak en voorkeuren wordt ingericht. Het is natuurlijk de bedoeling dat je geruime tijd kunt genieten van je badkamer en het is daarom belangrijk dat je elementen kiest die langere tijd mooi blijven. Bekijk daarom ook de laatste badkamer trends van 2022 om je badkamer volgens de laatste woonmode in te richten. 

Badkamer trends van 2020: dit zijn de trends

Mozaïek tegels in de badkamer

Wat vooral hier erg in de mode is in 2022 zijn tegels. Dit kunnen mozaïek tegels zijn die je badkamer een frisse en kleurrijke look geven. Je kunt deze heel leuk combineren met verschillende kleuren of door de mozaïek tegels als blikvanger van de badkamer te maken. Je kunt kiezen voor een standaard patroon, maar ook voor bijvoorbeeld een optisch 3D effect of een visgraat patroon. Er is dus echt heel veel aandacht voor de tegels in de badkamer in 2022 en daarbij is eigenlijk bijna alles wel mogelijk. Je kunt de tegels voor de vloer gebruiken, maar ook 1 of meerdere wanden betegelen met mozaïek tegels. Het is maar net wat je zelf mooi vindt en jouw smaak is.    

Grote badkamertegels

Wat vooral ook een nieuwe trend is als het op badkamers aankomt, is het gebruik van hele grote tegels. Door minder gebruik te maken van voegen in je badkamer, heb je veel minder om schoon te maken en daarbij geeft het je ook het gevoel dat de badkamer veel groter is. Je kunt kiezen voor XL tegels, maar er zijn zelfs tegels van XXL formaat te krijgen. Daarbij is het ook populair om een keramische tegel te gebruiken die eruit ziet alsof het natuurlijk materiaal is. Zo heb je wel de looks van de vaak duurdere tegels, en heb je het gemak van het onderhoud van keramische tegels. Wie wil nou niet de badkamer makkelijk schoon kunnen houden?  

Geometrische vormen

Een van de andere trends die in 2022 helemaal in is, is het gebruik van mooie geometrische vormen in het interieur van je badkamer. Deze trend is dan vooral van toepassing op de badkamermeubels. Meestal zijn badkamermeubels heel strak en vierkant, maar dit jaar zul je veel meubels vinden met afgeronde hoeken waardoor je badkamer ineens een stuk moderner en luxer wordt. Je kunt bijvoorbeeld een mooie wastafel met afgeronde hoeken vinden of een bad die vrijstaat en daarbij ook afgerond is. Steeds meer mensen kiezen voor een vrijstaand bad wanneer daarvoor ruimte is in de badkamer. Het draagt bij aan een luxer gevoel en staat ook nog eens prachtig wanneer er genoeg ruimte voor is.  

Ronde spiegels zijn de badkamertrend

Als het op spiegels aankomt, zijn de rechte vormen ook in 2022 uit de mode geraakt. Rond is wat nu helemaal hot is. Het is daarbij ook hip om een zo groot mogelijke spiegel te plaatsen die ook functioneert als blikvanger van de badkamer. De kleur en accenten van de spiegel zijn daarbij ook punten van aandacht. Ga bijvoorbeeld voor een strakke zwarte rand of zorg dat de verlichting van de spiegel deze eruit laat springen. Je kunt ook verschillende snufjes toevoegen aan de spiegel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor spiegelverwarming, led-verlichting en het is zelfs mogelijk om je telefoon erop aan te sluiten. Wil je echt voor luxe gaan, kun je zelfs een tv in je spiegel laten maken. 

Koper en goud in de badkamer  

Het was in de keuken al langer het geval, maar nu is de trend van koper en goud ook overgewaaid naar het badkamer interieur. Dit is dan meestal in de vorm van de kleur dat dit toegepast wordt op het interieur in de badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een koperkleurige kraan of als goud of champagnekleur meer jouw smaak is, is dit ook mogelijk. Door deze kleur te gebruiken geeft je een luxe look aan je badkamer. Als het op accessoires aankomt, kun je deze accenten dan weer met metallic combineren. Zo creëer je een stijlvolle en elegante look in je badkamer op een eenvoudige manier. 

Marmer in de badkamer

Als je je badkamer echt dat extra beetje luxe wilt geven, dan is marmer de oplossing. Bedenk wel dat marmer best prijzig kan zijn. Het is dan goed om je ogen de kost te geven en te zoeken naar de scherpste prijs. Er zijn veel mensen die marmer graag in hun badkamer willen hebben, en ook in 2022 blijft dit een trend voor badkamers. Je kunt ervoor kiezen om marmeren tegels te gebruiken voor je badkamer, maar het is ook mogelijk om een blad van marmer voor je wastafel te laten maken. Er is veel mogelijk en als je graag marmer wilt gebruiken, kun je je hierover laten informeren. 

Verschillende wastafels: unieke materialen  

In het verleden waren wastafels bijna altijd standaard wit en gemaakt van hetzelfde materiaal. Nu is in 2022 de trend om wastafels in je badkamer te plaatsen die van verschillende materialen gemaakt zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor een betonnen wasbak kiezen. Deze geeft echt een stoere en robuuste look aan je badkamer. Het is daarnaast ook mogelijk om een wasbak in andere kleuren te krijgen. Natuurlijke kleuren als groen en blauw zijn helemaal hot in 2022. Ook gaat daarbij steeds vaker de voorkeur uit naar een matte kleur in plaats van een glanzende afwerking. Waskommen in plaats van een wastafel wat in het blad verwerkt zit, zijn ook heel populair en ook deze zijn in verschillende kleuren aan te schaffen.  

Zwart in de badkamer: trend van 2022  

Waar zwart eerder niet een hele populaire kleur was voor het interieur, kan dit voor de badkamer trends van 2022 wel. Zwart kan volgens de laatste trends namelijk altijd. Het geeft een hele mooie industriële look aan je badkamer door zwart te gebruiken. Daarnaast kan de kleur zwart bij heel veel verschillende woonstijlen gebruikt worden. Je kunt kiezen voor zwarte accenten en zo je badkamer een hele stoere look geven. Zo kun je kiezen voor een mooie staal look en het is zelfs mooi om je douchevloer zwart te maken. Door dit met bijvoorbeeld wit te combineren, krijg je een super mooi kleurcontrast. Het is zelfs mogelijk om voor zwarte kranen en douchekoppen te kiezen om zo een echt stoere badkamer te realiseren.    

Terrazzo techniek als badkamer trend  

Naast mozaïek tegels op de vloer, zijn terrazzo vloeren ook helemaal de trend van 2022 voor de vloer van je badkamer. In oude woningen en gebouwen vind je nog vaak zo’n oude lichte vloer met allerlei gekleurde spikkels. Er worden tijdens het droogproces korrels aal de vloer toegevoegd alvorens deze gepolijst wordt. Je kunt zelf kiezen welke kleuren je met elkaar wilt combineren. Het is mogelijk om deze techniek op je vloeren toe te passen, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook wastafelbladen, waskommen en tegels met deze techniek laten maken. Hoe je je badkamer ook wilt hebben, het is allemaal mogelijk zolang je zelf goed voor ogen hebt hoe je badkamer eruit moet komen te zien.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]