Badkamerspiegels: mogelijkheden voor elke badkamer

Een badkamerspiegel: onwijs belangrijk voor jouw dagelijkse routine, maar tegelijkertijd ook een sfeerbepalend element in jouw badkamer. Een spiegel zorgt er immers niet alleen voor dat jij ‘s ochtends verzorgd de deur uit gaat, het maakt de doorgaans kleinere badkamer ook direct een stuk ruimtelijker. Je kunt de badkamerspiegel volledig afstemmen op de rest van de badkamer, want badkamerspiegels zijn er in alle stijlen, materialen, uitvoeringen en maten. In die keuzes die jij kunt maken nemen wij jou in dit artikel mee. Je weet zo aan het einde precies wat je kunt verwachten: kortom, voor welke badkamerspiegel kies jij?

Badkamerspiegels: mogelijkheden voor elke badkamer

Spiegelkasten: de 2-in-1 oplossing voor spiegels

Een spiegelkast is een badkamermeubel waarbij een kastje gecombineerd wordt met een badkamermeubel. Je hebt dan een spiegel als deurtje, met daarachter handige opbergruimte voor alle jouw badkamerspullen. Bovendien staan alle badkamerspullen op die manier ook netjes uit het zicht. Denk dan bijvoorbeeld aan de tandenborstel, cremes of bijvoorbeeld het bakje van de contactlenzen. Ook bij spiegelkasten heb je natuurlijk de keuze tussen spiegelkasten met verlichting en zonder verlichting. Die keuze is helemaal aan jou, al is het goed na te denken over het extra gebruiksgemak van LED verlichting.

Tip: kies voor een losse scheer- en make-up spiegel

Je kunt naast de vaste badkamerspiegel ook kiezen voor een losse scheer- en make-up spiegel. Deze make-up spiegels hebben een harmonica-arm en zijn daardoor in iedere positie te kanten. Dit met als gevolg dat jij de spiegel precies op de juiste plek kunt maken om zo te gaan voor een perfecte baard of foutloze make-up. Meestal heeft zo’n spiegel twee kanten, waarbij een kant een inzoomend effect heeft. Op die manier zie je net even iets meer in vergelijking met een normale spiegel. Ook bij scheer- en make-up spiegels kun je qua stijl, materiaal en kleur alle kanten op. Bovendien hebben veel spiegels handige LED verlichting om alles extra goed te kunnen beoordelen voor jij de deur uit gaat.

Altijd goed zicht met badkamerspiegels met verlichting

Een badkamerspiegel is er in alle soorten en maten. Daarom geldt voor zowel kleine als grote spiegels dat ze verkrijgbaar zijn met verlichting. Heldere verlichting, die zowel zorgt voor een verhoogde sfeer in de badkamer, als functioneel is. In de meeste gevallen kun je de spiegel eenvoudig aan- en uitschakelen via de touchscreen op de spiegel. Je kunt qua vorm eigenlijk alle kanten op, van ronde badkamerspiegels met verlichting tot rechthoekige en vierkante spiegels. De unieke uitstraling van de spiegel zit hem vaak in de omlijsting, van aluminium, eikenhout of geslepen glas. Natuurlijk precies in de kleur van jouw badkamer, zodat hij matcht met de rest. De meest gekozen kleuren zijn hierbij wit, zwart, zilver en grijs.

Tip: voorkom condens met spiegelverwarming

Verschillende badkamerspiegels zijn tegenwoordig voorzien van spiegelverwarming. In sommige spiegels is deze verwarming ingebouwd, terwijl je bij anderen de verwarming lost kunt bestellen en op de spiegel kunt bevestigen. Het voordeel is dat de spiegel niet beslaat tijdens het douchen, waardoor je hierna direct verder kunt met je dagelijkse routine. Voor het beste resultaat zet je de spiegelverwarming vóór het douchen aan. Je hoeft op die manier na het douchen niet te wachten tot de condens is opgedroogd door de verwarming.

Wandspiegels: rond, vierkant of rechthoekig (elk formaat)

Naast een spiegelkast of spiegel met ingebouwde verlichting behoort ook de normale wandspiegel tot de mogelijkheden. Je kunt deze wandspiegels op maat laten maken of een standaard maat kiezen. Je hebt dan keuze uit vierkante, rechthoekige of ronde spiegels. Het voordeel hierbij is dat je accessoires later kunt toevoegen. Bovendien hoeft jouw spiegel geen standaard maat te hebben, maar heb je alle vrijheid voor het vinden van de perfecte spiegel voor in jouw badkamer.

Tip: matchende accessoires voor een spiegel upgrade

Heb jij jouw nieuwe badkamerspiegel uitgezocht, dan is het tijd voor de accessoires. Kies bijpassende verlichting, spiegelverwarming, klemmen en muurbeugels. Ook is het leuk om de woonaccessoires in jouw badkamer, zoals de bankjes, handdoeken en andere accessoires af te stemmen op de kleuren die terugkomen in de spiegel. Echter, je kunt er natuurllijk ook voor kiezen dat de spiegel volledig matcht met dat wat je nu hebt.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]