Vijf redenen om te kiezen voor bamboe meubelen

Bamboe is echt het design geschenk dat je blijft geven. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom jouw volgende meubelstuk (binnen of buiten) van bamboe moet zijn!

Bamboe tuinmeubelen

1. De looks zijn onvermijdelijk

Glad, glanzend, licht en helder. Bamboe, het grootste lid van de grassenfamilie, ziet er gewoon even prettig uit als het aanvoelt. Hoewel de natuurlijke kleur vergelijkbaar is met die van beukenhout, kunnen donkere tinten worden verkregen door middel van beitsen, wat een breed spectrum biedt dat past bij elk interieurontwerp.

2. Je kunt er alle kanten mee op

Er zijn meer dan 1.000 verschillende soorten bamboe en de stengels van de bamboeplant kunnen variëren van enkele centimeters tot wel 40 meter hoog! Er zijn veel geweldige toepassingen voor bamboe in huis of in de tuin. Zo zijn er veel prachtige meubelstukken gemaakt van bamboe zoals stoelen, bedden, tafels, nachtkastjes en hoofdeinden, maar ook veel accent stukken zoals spiegellijsten, spatborden en behang. Omdat het zowel lichtgewicht als duurzaam is, is bamboe een geweldig materiaal voor jaloezieën, zonwering en privacyschermen. Bamboevloeren zijn ook behoorlijk populair en bieden ruimtes een ongedwongen, warme en uitnodigende uitstraling. En dan hebben we het nog niet eens over het breed aanbod heerlijk zachte bamboe textiel gehad. Waarvan de mooiste t-shirts, handdoeken en andere producten van gemaakt worden.

3. Bamboe is veerkrachtig en ontzettend sterk

Hier is een cool feitje: de treksterkte van bamboe is groter dan die van staal! Wat is de sleutel tot de sterkte van bamboe? Bamboe groeit recht en geen andere bomen groeien zo recht als bamboe. Er zijn ‘knokkels’, maar deze variaties zijn consistent en dicht en verzwakken de structuur van de bamboe niet. Wanneer gelamineerd, wordt de sterkte van bamboe verbeterd, en de laminering biedt een nieuwe laag tegen slijtage door gebruik.

Hierdoor zijn bamboe meubelen sterker dan de meeste meubelen die je in huis hebt. Het is in feite een van de hardste houtsoorten (ondanks dat het een plantensoort is) en bovendien is het ook bestand tegen insecten en vocht. Dit maken tuinmeubelen van bamboe een goede kandidaat voor jouw plekje in de tuin, omdat het een overdekte ruimte biedt om directe blootstelling aan de elementen te vermijden. Binnen of buiten is bamboe krasbestendiger dan de meeste hardhoutsoorten en ook bestand tegen zwelling.

Bamboe stoel

4. Het is duurzaam, wel zo belangrijk!

Bamboe groeit sneller dan elke andere houtachtige plant ter wereld. In feite groeit het in vrijwel elk type klimaat, van koude berggebieden tot hete tropische gebieden. Het heeft ook weinig pesticiden en kunstmest nodig in het proces naar een eindproduct. Dit zorgt voor een ongelooflijk milieuvriendelijk materiaal dat je met een gerust hart in huis of tuin kunt toepassen.

5. Het heeft weinig onderhoud nodig

Bamboe meubelen zijn erg onderhoudsarm. Bij het schoonmaken en verzorgen van bamboe moet je het meubel met een doek afnemen en af en toe olie aanbrengen om scheuren te voorkomen en het er glanzend uit te laten zien.

Dus daar heb je het. Vijf redenen waarom we altijd van bamboe meubelen zullen houden, en waarom jij dat ook zou moeten doen!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]