Vijf redenen om te kiezen voor bamboe meubelen

Bamboe is echt het design geschenk dat je blijft geven. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom jouw volgende meubelstuk (binnen of buiten) van bamboe moet zijn!

Bamboe tuinmeubelen

1. De looks zijn onvermijdelijk

Glad, glanzend, licht en helder. Bamboe, het grootste lid van de grassenfamilie, ziet er gewoon even prettig uit als het aanvoelt. Hoewel de natuurlijke kleur vergelijkbaar is met die van beukenhout, kunnen donkere tinten worden verkregen door middel van beitsen, wat een breed spectrum biedt dat past bij elk interieurontwerp.

2. Je kunt er alle kanten mee op

Er zijn meer dan 1.000 verschillende soorten bamboe en de stengels van de bamboeplant kunnen variëren van enkele centimeters tot wel 40 meter hoog! Er zijn veel geweldige toepassingen voor bamboe in huis of in de tuin. Zo zijn er veel prachtige meubelstukken gemaakt van bamboe zoals stoelen, bedden, tafels, nachtkastjes en hoofdeinden, maar ook veel accent stukken zoals spiegellijsten, spatborden en behang. Omdat het zowel lichtgewicht als duurzaam is, is bamboe een geweldig materiaal voor jaloezieën, zonwering en privacyschermen. Bamboevloeren zijn ook behoorlijk populair en bieden ruimtes een ongedwongen, warme en uitnodigende uitstraling. En dan hebben we het nog niet eens over het breed aanbod heerlijk zachte bamboe textiel gehad. Waarvan de mooiste t-shirts, handdoeken en andere producten van gemaakt worden.

3. Bamboe is veerkrachtig en ontzettend sterk

Hier is een cool feitje: de treksterkte van bamboe is groter dan die van staal! Wat is de sleutel tot de sterkte van bamboe? Bamboe groeit recht en geen andere bomen groeien zo recht als bamboe. Er zijn ‘knokkels’, maar deze variaties zijn consistent en dicht en verzwakken de structuur van de bamboe niet. Wanneer gelamineerd, wordt de sterkte van bamboe verbeterd, en de laminering biedt een nieuwe laag tegen slijtage door gebruik.

Hierdoor zijn bamboe meubelen sterker dan de meeste meubelen die je in huis hebt. Het is in feite een van de hardste houtsoorten (ondanks dat het een plantensoort is) en bovendien is het ook bestand tegen insecten en vocht. Dit maken tuinmeubelen van bamboe een goede kandidaat voor jouw plekje in de tuin, omdat het een overdekte ruimte biedt om directe blootstelling aan de elementen te vermijden. Binnen of buiten is bamboe krasbestendiger dan de meeste hardhoutsoorten en ook bestand tegen zwelling.

Bamboe stoel

4. Het is duurzaam, wel zo belangrijk!

Bamboe groeit sneller dan elke andere houtachtige plant ter wereld. In feite groeit het in vrijwel elk type klimaat, van koude berggebieden tot hete tropische gebieden. Het heeft ook weinig pesticiden en kunstmest nodig in het proces naar een eindproduct. Dit zorgt voor een ongelooflijk milieuvriendelijk materiaal dat je met een gerust hart in huis of tuin kunt toepassen.

5. Het heeft weinig onderhoud nodig

Bamboe meubelen zijn erg onderhoudsarm. Bij het schoonmaken en verzorgen van bamboe moet je het meubel met een doek afnemen en af en toe olie aanbrengen om scheuren te voorkomen en het er glanzend uit te laten zien.

Dus daar heb je het. Vijf redenen waarom we altijd van bamboe meubelen zullen houden, en waarom jij dat ook zou moeten doen!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]