Bank laten reinigen: waarom uitbesteden?

Als je een bank hebt met stoffen bekleding dan is de kans groot dat die na verloop van tijd smoezelig wordt. Zelf reinigen is vaak niet mogelijk en als je het al zou willen dan is het een hele klus. Gelukkig kun je je bank laten reinigen door een professioneel bedrijf. Zij gebruiken hiervoor speciale technieken om je bank er weer als nieuw uit te laten zien. Niet zelf aan de gang gaan met schoonmaakmiddelen is dus zeker het overwegen waard.

Bank laten reinigen

Niet alle reinigingsmiddelen zijn geschikt

Een belangrijke reden om niet zelf je bank te gaan reinigen is dat lang niet alle schoonmaakmiddelen geschikt zijn. De stof van je bank kan erdoor beschadigen of er komt een lelijke vlek in die je nooit meer weg krijgt. Veel schoonmaakmiddelen bevatten bleekmiddelen en die kunnen invloed hebben op de kleur van de stof. Een vlek wegkrijgen heeft dan tot gevolg dat er een gebleekte vlek ontstaat die je niet meer weg krijgt. Pas dus altijd op met het toepassen van reinigingsmiddelen, zeker als deze niet speciaal geschikt zijn voor meubelstoffen. 

Veilig reinigen van je bank

Als je je bank goed en veilig wilt laten reinigen dan is het verstandig om hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te huren. Zij komen je bank ophalen om deze grondig te reinigen. De stof wordt bewerkt met schoonmaakmiddelen die grondig reinigen maar die wel veilig zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld vlekken uit de stof worden gehaald die zeer hardnekkig zijn. Deze bedrijven geven echter nooit een 100% succes garantie. Het kan altijd zo zijn dat de vlek niet of niet helemaal kan worden verwijderd. Er wordt dan ook altijd een voorbehoud gemaakt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het reinigen van vloerbedekking of stoelen met stoffen bekleding. 

Wat betaal je voor het reinigen van de bank?

Als je besluit om je bank te laten reinigen dan wil je natuurlijk graag weten hoeveel je daarvoor gaat betalen. Bij een bedrijf dat meubilair reinigt kun je vrijwel altijd vooraf een prijsopgave aanvragen. Let er dan op of dit bedrag inclusief of exclusief het ophalen en weer thuisbezorgen van je bank is. Het bedrijf kan je vaak ook meer informatie geven over de manier waarop de bank wordt gereinigd. Met andere woorden: welke middelen of schoonmaak methodes worden hiervoor gebruikt. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met het soort bekleding van de bank. Als reinigen niet mogelijk blijkt dan wordt dat eerlijk gezegd, zodat je zelf kunt beslissen of je het toch wilt proberen of dat je dan liever omziet naar een nieuwe bank. 

Koop een bank die tegen een stootje kan

Heb je kinderen of huisdieren? Dan is het aan te raden om een bank te kopen die tegen een stootje kan. Er zijn banken die zijn voorzien van een vuilafstotende stof. Je kunt dan vlekken gemakkelijk verwijderen. Daarnaast zijn er banken met losse kussens met kussenhoezen die je in de wasmachine kunt wassen. Dit zijn goede opties als de kans dat er eens een ongelukje gebeurt relatief groot is. Bedenk daarbij dat een bank waarop geleefd wordt nooit het eeuwige leven heeft. Koop dan liever een iets goedkopere bank zodat je na enkele jaren een nieuwe kunt aanschaffen. 

Wat kan ik doen als de vlek niet uit mijn bank gaat?

Als het reinigen van de bank geen succes was maar je wilt nog geen afscheid nemen van je lievelingsbank, dan is er een simpele oplossing om hem nog een tijdje in gebruik te houden. Koop een mooie plaid of grand foulard en leg deze over de bank. Als je een groot formaat koopt dan kun je de bank er helemaal mee bedekken. Het voordeel is ook dat je je bank op deze manier een heel ander uiterlijk kunt geven. Kies bijvoorbeeld een lichte kleur plaid voor het voorjaar en de zomer en een mooie warme kleur voor de herfst en de winter. Het voordeel van een plaid of grand foulard is dat je die in de meeste gevallen gewoon in de wasmachine kunt wassen. Ze zijn te koop in verschillende varianten, van katoen maar ook van lekkere zachte wol. Ideaal om onder weg te kruipen tijdens een koude winteravond. Ook met leuke kussens kun je een oude en misschien wat smoezelig geworden bank opfleuren. Zo kun je het moment dat je er echt afscheid van moet nemen nog een poosje uitstellen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]