Bank stofferen: alle mogelijkheden

Is je bank vies of is de bekleding beschadigd? Je hoeft niet altijd meteen een heel nieuwe bank te kopen. In veel gevallen is het mogelijk om de bank alleen opnieuw te stofferen. Dit scheelt enorm in de kosten. In dit artikel lees je alles over de voordelen en mogelijkheden wat betreft het stofferen van je bank.

Bank stofferen

Je bank stofferen zodat je je eigen bank kunt houden

Er zijn verschillende redenen waarom je een bank kunt laten stofferen. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk als de bank beschadigd is, terwijl deze nog wel lekker zit. Het voordeel aan het behoud van je eigen bank is dat de afmetingen van de bank hetzelfde blijven en je je vertrouwde zitcomfort behoudt. Wanneer de monteurs je bank stofferen, herstellen ze de veren en vulling van de bank. Hierdoor zit je straks extra lekker op je eigen bank.

Ga voor een nieuwe stijl

Vind je het model van je bank nog wel mooi, maar ben je toe aan een nieuwe kleur stoffering? Of heb je je hele interieur veranderd en past je huidige bank daar niet meer bij? Als je je bank laat stofferen, creëer je eenvoudig een heel nieuwe stijl. Je bank zal er heel anders uitzien dan voorheen. Zorg er bij het kiezen van de stoffering wel voor dat deze aansluit bij de rest van je interieur. Aangezien de bank heel wat ruimte in beslag neemt, is deze namelijk een echte eyecatcher. 

Een bank stofferen bespaart geld en tijd

Banken zijn duur, dat weten we allemaal. Het is veel goedkoper om je bank te laten stofferen dan om een heel nieuwe bank te kopen. Bovendien bespaar je een hoop tijd als je je bank laat stofferen. Je hoeft nu alleen maar de kleur of het patroon van de stof uit te zoeken, in plaats van urenlang door de winkels struinen op zoek naar de perfecte bank. Bovendien moet je bij het kopen van een nieuwe bank ook letten op de grootte en het zitcomfort. Allemaal een hoop gedoe.

Laat andere meubels in dezelfde stijl stofferen

Je kunt niet alleen je bank laten stofferen, maar ook je stoelen. Zo kun je alle meubels in dezelfde stijl laten maken, iets wat niet altijd mogelijk is in de winkel. Het zorgt voor een rustig geheel in de kamer als alle grote meubels van dezelfde kleur en hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Als extra toevoeging kun je je kussens ook in dezelfde stijl laten maken, of in ieder geval in een kleur die goed bij de bank en eventueel stoelen past.

Kies voor een slijtvaste stof

Bij het kiezen van de stof voor je bank, komt het een en ander kijken. Natuurlijk wil je een mooie stof, maar deze moet ook praktisch zijn. De bank wordt veel belast en slijt daarom snel. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, kun je dus het beste voor een slijtvaste stof als bankbekleding gaan. Denk aan Wopper, een bankstof die volledig van polyester is gemaakt. Deze stof is water- en vuilafstotend en is erg stevig. Hierdoor kan de stof jaren mee.

Wat zijn populaire stoffen?

Bij het kiezen van de juiste stof, kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien. Daarom is het goed om te weten welke stoffen het meest worden gebruikt bij het stofferen van een bank. Fijn geweven en grof geweven meubelstoffen zijn erg populair. Daarnaast worden effen stoffen en gemêleerde stoffen – stoffen die zijn gemengd en uit verschillende kleuren, draden of draaddiktes bestaan – veel gebruikt. 

Let op de kleur

Wil je een witte bank? Het is mogelijk om je bank met een witte stof te bekleden, maar ben je er wel van bewust dat deze kleur snel vuil wordt. Als er eenmaal vlekken op zitten, krijg je deze er niet snel uit. Ga dus bij voorkeur voor een iets donkerdere bank. Bovendien moet de kleur van de bank goed passen bij de rest van het interieur. Als je bijvoorbeeld paarse stoelen hebt, moet je niet voor een oranje bank gaan. Het beste kun je gaan voor een wat rustige, neutrale kleur.

Wil je je bank zelf stofferen of wil je dit laten doen?

Als je handig bent en ervaring hebt met stofferen, kun je zelf je bank stofferen. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd. Het stofferen is een heel precies klusje. Doe het dus alleen zelf als je dat kunt. Uiteraard is het goedkoper om het zelf te doen, maar als je hele bank straks beschadigd is of de bekleding opnieuw moet worden gedaan, ben je nog meer geld kwijt. Dat is erg zonde en wil je natuurlijk voorkomen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]