Bankhoes uitkiezen: hier moet je op letten

Als de stof van je bank is versleten, maar je wilt er nog geen afscheid van nemen, dan kan het een optie zijn om een nieuwe bankhoes te kopen. Deze wordt over de oude bank geplaatst waardoor je bank er weer als nieuw uitziet. Zeker in een huishouden met jonge kinderen of huisdieren kan dit een uitkomst zijn. Zit er een vlek in de bekleding van de bank die je er niet meer uit krijgt? Met een bankhoes ziet niemand er meer wat van. Het is uiteraard een veel goedkopere oplossing dan een hele nieuwe bank kopen.

Bankhoes

Kies een wasbare bankhoes

Een hoes die los om de bank zit is meestal geschikt om zelf uit te wassen. En dat is natuurlijk meteen het belangrijkste voordeel. Als er dan een kop koffie of glas limonade over de bank gaat dan kun je de hoes gewoon van de bank halen en deze in de wasmachine stoppen. Let wel op het wasvoorschrift, als je de bankhoes te heet wast bestaat de kans dat hij krimpt en niet meer past. Vervolgens laat je de hoes drogen en doet hem weer om de bank. Niemand zal de vlek die er zat ooit te zien krijgen. Sommige bankhoezen kunnen in de wasdroger, maar ook hiervoor geldt: Bekijk het voorschrift voordat je je hoes in de wasdroger stopt. 

Kies de juiste maat voor je bankhoes

Als je een bankhoes gaat kopen, let dan op de juiste maat. Vaak kun je de maten enigszins aanpassen doordat er verstelbare riemen aan e hoes zitten waarmee je deze op maat kunt maken. Maar de bankhoes moet natuurlijk wel geschikt zijn voor het formaat bank waar je hem voor wilt gebruiken. Banken hebben redelijk standaardmaten, het enige waar je op moet letten is of het om een 2-zits of 3-zitsbank gaat. Sommige banken zijn 2,5 of 3,5 zits en dus van een iets royaler formaat. Ook hiervoor zijn bankhoezen leverbaar. 

De stof van de bankhoes

Bankhoezen worden vrijwel altijd gemaakt van stof die goed wasbaar is. Katoen is bijvoorbeeld een veelgebruikt materiaal. Dat is natuurlijk niet voor niets. Een bankhoes wordt meestal gekocht door mensen die het handig vinden als ze de bekleding van hun bank kunnen uitwassen. Om dezelfde reden zijn er banken en stoelen te koop met losse kussens. Die kussens hebben dan weer hoezen die verwijderd kunnen worden om ze te kunnen uitwassen. Dit is hetzelfde principe als een bankhoes. 

Een andere kleur bank in een handomdraai

Natuurlijk zijn het niet alleen gezinnen waar wel eens een ongelukje gebeurt die kiezen voor een bankhoes. Je kunt hier ook voor gaan als je de kleur van je bank beu bent. Maar hij zit zo lekker en je wilt er eigenlijk nog geen afscheid van nemen. Of hij komt uit de erfenis van je oma en heeft daardoor emotionele waarde. Door de bank van een bankhoes te voorzien kun je hem blijven gebruiken, maar dan met een kleur die past bij jouw smaak en jouw interieur. Je kunt er op die manier een heel andere bank van maken. 

Bankhoezen gebruiken in een zakelijke omgeving

Niet alleen thuis kun je gebruik maken van bankhoezen. Ook zakelijk kunnen ze van pas komen. Bijvoorbeeld als je in je horecazaak gebruik maakt van banken, of als er een bank staat in de wachtruimte voor bezoekers. Zeker een bank die vaak gebruikt wordt, kan snel smoezelig worden. Wil je dat de bank er snel weer fris en schoon uitziet, dan kies je voor praktische bankhoezen. Die was je uit en vervolgens breng je ze weer op de bank aan. De bank ziet er weer uit als nieuw en het ziet er weer representatief uit. 

Verschillende soorten bankhoezen

Als je kiest voor een bankhoes dan kun je kiezen uit verschillende soorten. Ze worden gemaakt in effen kleuren maar ook met prints. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stoffen. Zo kun je jouw bank dus precies maken zoals jij hem graag wilt. Een bankhoes is ook ideaal als je een tweedehands bank koopt die prima is maar je vindt de kleur niet mooi. Of het idee dat je op een bank zit die anderen hebben gebruikt spreekt je niet zo aan. Dan los je dat eenvoudig op met een mooie bankhoes.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]