Beste schuurmachines: 7 beste schuurmachines

Wanneer je oppervlakten moet bewerken of glad moet maken, heb je een schuurmachine nodig. Dit geldt ook voor het verwijderen van lak, verf en roest. Maar niet alle schuurmachines zijn geschikt voor elk klusje. Bedenk voordat je de schuurmachine koopt dus voor welke klus je deze wilt gebruiken. Zo zijn er schuurmachines speciaal bedoeld voor het schuren van grote oppervlakten, en zijn andere schuurmachines meer geschikt voor kleine hoekjes of randjes. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder de 7 beste schuurmachines, die worden aangeboden door Mastertools.nl.

Beste schuurmachines

1. Makita DBO180Z Excenter schuurmachine

De Makita DBO180Z Excenter schuurmachine is de eerste excenter (ronddraaiende) schuurmachine op accu. De machine maakt zowel oscillerende bewegingen – het heen en weer bewegen rond een vast punt – als roterende bewegingen. Hierdoor levert het apparaat goede resultaten. Tevens is de schuurmachine uitgerust met een variabele toerenregeling, die zorgt voor een betere controle van de machine en een betere afwerking. De schuurmachine is erg comfortabel in gebruik, dankzij het compacte design; de schuurmachine bevat een ergonomisch ontworpen handgreep, waardoor je de machine eenvoudig met één hand kunt bedienen. Bovendien heeft het apparaat een laag zwaartepunt.   

2. DeWalt DCW210NT accu excenterschuurmachine

DeWalt DCW210NT accu excenterschuurmachine is een schuurmachine van hoge kwaliteit, dankzij de koolborstelloze motor, waarmee je bijna alle houtsoorten kunt schuren. De machine is zowel geschikt voor een doe-het-zelver als voor een professionele klusser. Het apparaat werkt op netstroom of op accu. Bij gebruik van netstroom hoef je nooit bang te zijn dat je zonder stroom zit. Als je apparaat op accu werkt, moet je het na een tijdje opladen. Maar het voordeel is wel dat je met een draadloze schuurmachine kunt werken. Bovendien is de schuurmachine ergonomisch ontworpen. De coating is gemaakt van rubber en er is gebruik gemaakt van een laag en licht profiel dat zorgt voor stabiliteit.

3. Makita BO4565K vlakschuurmachine

De Makita BO4565K vlakschuurmachine is onderdeel van het door TNO-gecertificeerde stofvrij werken. Dankzij de toevoeging van extra contragewicht is deze schuurmachine stiller dan andere en veroorzaakt deze minder trillingen. Daarnaast is de schuurzool gemaakt in een hoekige puntvorm, waardoor je in de meest kleine hoekjes kunt schuren. Over de schakelaar zit een rubberen bescherming, die voorkomt dat stof binnendringt. Bovendien heeft deze schuurmachine een goede stofafzuiging. Het apparaat is erg duurzaam, aangezien het meer motorvermogen heeft dan zijn voorgangers. Bovendien zijn de steunen van de schuurzool verbeterd. Ook deze schuurmachine is ergonomisch ontworpen.

4. Festool DTSC 400 Deltaschuurmachine in systainer

De Festool DTSC 400 Deltaschuurmachine in systainer is een erg veelzijdige schuurmachine die veilig en comfortabel in gebruik is. In deze schuurmachine zit een draadloze koolborstelloze EC-TEC motor, waardoor het apparaat een sterk vermogen heeft, vergelijkbaar met een apparaat dat in een stopcontact is aangesloten. De machine is compact gebouwd en heeft een licht gewicht. Bovendien is deze stofvrij dankzij de Longlife-stofopvangzak. De accu van de schuurmachine communiceert via Bluetooth. Bij het inschakelen van de accu, wordt automatisch een mobiele stofzuiger actief, die de rondzwevende stof opzuigt.  

5. Bosch Blauw GSS 160 Multi vlakschuurmachine

De Bosch Blauw GSS 160 Multi vlakschuurmachine is een fijnschuurmachine die in elke hoek past. Het apparaat is robuust en compact en je kunt het met één hand bedienen. Dankzij de afgedichte kogellager en de robuuste constructie heeft de schuurmachine een lange levensduur. Bovendien kun je het schuurplateau eenvoudig vervangen. Dankzij het microfiltersysteem van Bosch wordt de stof op een efficiënte manier afgezogen. De ergonomische vormgeving met softgripvlakken voor verschillende greepposities zorgt er daarnaast voor dat het papier niet klappert en scheurt, wat de vlakschuurmachine erg veilig en betrouwbaar maakt.

6. Festool Excenterschuurmachine

De Festool Excenterschuurmachine is een krachtige schuurmachine die verschillende materialen zoals hout, kunststof, glas of metaal kan bewerken. Dankzij de ronde steunschijven is het apparaat geschikt voor zowel grof-, fijn- als eindschuren. Ook dit apparaat heeft een ergonomische vormgeving, die ingesteld is op de vorm van de hand. Tijdens het schuren van de randen maak je bovendien direct contact met het materiaal. Ook bezit de schuurmachine een afzuigherkenning, geïntegreerde schijfrem en een systeem dat trillingen vermindert. Dit maakt het apparaat een stuk gezonder en veiliger om mee te werken.

7. DeWALT DWE6423 Excenterschuurmachine

DeWALT DWE6423 Excenterschuurmachine heeft een motor van 280 Watt. Tevens kun je het toerental verstellen, van 8.000 tot 12.000 opm, zodat je voor alle materialen de juiste schuursnelheid kunt toepassen. Het apparaat heeft weinig trillingen, waardoor er langer en comfortabeler mee gewerkt kan worden. De machine heeft tevens een ingebouwde stofafzuiging met Airlock, die gemakkelijk een koppeling met een stofzuiger maakt. Bovendien bevat het een stofdichte schakelaar, die zorgt voor een lange levensduur. Dankzij het vrijloopremsysteem blijft het apparaat op gecontroleerde snelheid en voorkomt het krassen om het materiaal. De ergonomische handgreep zorgt voor comfort en controle tijdens het gebruik.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]