Binnenschilderwerk, waar op letten?

Als je binnenschilderwerk wilt laten doen, dan is het natuurlijk fijn als je in zee kunt gaan met een betrouwbaar schildersbedrijf. Het is tenslotte de bedoeling dat je er weer een paar jaar tegen kunt als de boel geschilderd is. Voordat je een schildersbedrijf in de arm neemt, zijn er een paar zaken Waar je op moet letten of over na moet denken.

Binnenschilderwerk

Waar moet ik op rekenen qua binnenschilderwerk prijzen?

De kosten voor het laten doen van binnenschilderwerk hangen natuurlijk af van heel wat factoren. De belangrijkste daarvan is: hoeveel oppervlakken moeten er worden geschilderd en hoeveel tijd gaat dat kosten. Een muur sauzen gaat sneller dan een kozijn schilderen. Daarnaast is voor de prijs van de klus van belang met welke materialen er wordt gewerkt. Verf kan sterk in prijs verschillen. Als je voor goede kwaliteit kiest gaat het schilderwerk natuurlijk wel veel langer mee. Kijk op www.schilder-nu.nl voor meer informatie over de kosten van schilderwerk.

Werkzaamheden die je kunt uitbesteden aan de schilder

Als je een binnenschilder in de arm wilt nemen dan is het handig om vooraf een lijst te maken van e werkzaamheden die je wilt laten doen. Gaat het alleen om het sausen van de muren of moet er meer gebeuren. Wil je naast het binnen schilderwerk ook de buitenboel laten schilderen? Als dat laatste het geval is dan is het van belang wanneer je het werk laat uitvoeren. Buiten schilderen kan alleen als het niet regent en als het niet te koud is. 

Trap verven

Een trap laten verven kan een hele klus zijn. Trappen hebben in de meeste huizen een standaard maat. De schilder kan vaak op voorhand wel inschatten wat hiervan de kosten zullen zijn. Het is daarbij van belang of niet alleen de traptreden maar ook de ‘wangen’ geschilderd moeten worden. Houd er rekening mee dat je de trap 24 tot 48 uur na het schilderen niet kunt gebruiken. 

Plafonds schilderen

Zeker in een huis waar wordt gerookt of waar een houtkachel wordt gestookt kan er aanslag op de plafonds komen waardoor ze groezelig worden. Een plafond witten is een klus waar niet iedere huiseigenaar of huurder dol op is. Als het ook niet jouw favoriete bezigheid is dan kun je dit werk uitbesteden aan een schildersbedrijf. Zij zullen grote meubels afdekken met doeken. Deze hoef je dus niet te verwijderen. Maar kleine meubelen moeten wel uit de ruimte waar het plafond wordt geschilderd worden verwijderd. Als je geluk hebt en het is goed weer dan kun je de spullen tijdelijk buiten zetten. 

Deuren lakken

Deuren schilderen ziet er simpel uit maar het is een secuur klusje. Het risico is aanwezig dat je ‘zakkers’ krijgt als een deur horizontaal wordt geschilderd. Ervaren schilders weten hoe ze dit moeten voorkomen en kunnen je deuren en ook de deurposten weer strak in de lak zetten. Door je deuren weer een fris kleurtje te geven krijgt je interieur een enorme oppepper waardoor je met nog meer plezier thuis komt om er je tijd door te brengen. 

Muren schilderen

Steeds minder mensen kiezen ervoor om behang op de muren te plakken. Schilderen is veel makkelijker en sneller klaar. Daarnaast is er minder kans op schade. Als je bijvoorbeeld katten in huis hebt bestaat de kans dat ze hun nagels willen scherpen aan het behang. Als er alleen verf op de muren zit kan je dit niet gebeuren. Je kunt kiezen voor verf met structuur, waardoor het er minder uitziet als een ziekenhuiskamer. Uiteraard kun je iedere kleur op de muren laten aanbrengen die je zelf wilt. De professionele schilder kan de kleur voor je mengen zodat deze perfect matcht met je meubels of de vloer.

Kozijnen schilderen

Als je geen kunststof kozijnen hebt moeten deze om de paar jaar een nieuw likje verf krijgen. Zo voorkom je dat de kozijnen gaan rotten en dan alsnog moeten worden vervangen. Het is uiteraard geen probleem om de kozijnen aan de binnenkant een andere kleur te geven dan aan de buitenkant. 

Maak gebruik van het lage BTW tarief op binnenschilderwerken

Op het laten uitvoeren van schilderwerk zit het lage BTW tarief van 9%. Dat betekent dat je flink voordeliger uit bent in vergelijking tot het hoge tarief van 21%. Daarom is het nu ook zeker lonend om een erkende schilder in te schakelen in plaats dat je de klus ‘zwart’ laat doen. Hiermee bewijs je de schilder die zijn brood graag eerlijk wil verdienen een dienst. Daarnaast kun je ook gewoon een beroep doen op garantie als er toch iets niet helemaal naar wens blijkt te zijn.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]