Buitenschilderwerk: mogelijkheden & kosten

Onder buitenschilderwerk worden alle klussen verstaan die een schilder buitenshuis uit kan voeren. Je kunt daarbij denken aan schuren, tuinhuizen en schuttingen maar ook de buitenkant van je dak en de rest van het huis horen bij buitenschilderwerk. Het is zeker belangrijk om dit schilderwerk door een vakman te laten doen omdat het buiten niet alleen om een mooi uiterlijk gaat. Het is van essentieel belang om de juiste producten te gebruiken bij het buitenschilderwerk omdat daardoor het materiaal onder de verf beschermd wordt tegen de elementen. De kosten van buitenschilderwerk verschillen per schilder.

Buitenschilderwerk

Mogelijkheden buitenschilderwerk

Hieronder kun je lezen over verschillende soorten buitenschilderwerk want er zijn enorm veel mogelijkheden op dit gebied. Professionele schilders kennen al deze mogelijkheden en kunnen je helpen bij het maken van de best mogelijke beslissing. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verf in allerlei moderne kleuren. Bovenop – of in plaats van – de verf kan er ook nog lak gebruikt worden die het werk extra Uv-bestendig maakt. In dit artikel kun je lezen over de verschillende mogelijkheden op het gebied van buitenschilderen. Voor meer informatie kun je kijken op de bron: de10beste.nl

Buitendeuren en kozijnen

Buitendeuren en kozijnen hebben veel meer aandacht nodig dan deuren en kozijnen aan de binnenkant van het huis. Daarom moeten ze ook wat vaker onderhouden worden. Een professionele schilder begint aan deze klus door de beschadigingen in het hout van de deuren en kozijnen te repareren. Je buitendeuren en kozijnen worden vervolgens geschuurd en schoongemaakt voor ze hun nieuwe verflaag ontvangen.   

Gevel schilderen

De gevel heeft het vaak zwaar te verduren in het Nederlandse klimaat. Daarom is het belangrijk dat deze goed in de verf zit zodat de regen, wind en temperatuurverschillen niet te veel invloed hebben op je woning. Het is verstandig om je gevel elke zes tot tien jaar bij te laten werken door een vakkundige buitenschilder. Daardoor verzeker je dat dit belangrijke onderdeel van je huis de best mogelijke bescherming biedt. Op gevels wordt vaak gewerkt met een speciale laklaag die Uv-bestendig is en daardoor langer meegaat. Door te spelen met verschillende kleuren op de gevel kun je je huis in een hip jasje steken. 

Dakkapel en dakgoten verven

Werk op het dak is een speciaal klusje waar niet iedereen goed in is en/of zich veilig bij voelt. Het is belangrijk dat het hout van je dakkapel goed beschermd is tegen de regen en wind. Daarom moet je elke drie jaar even een nieuwe verflaag aanbrengen. Een buitenschilder weet precies hoe er op het dak gewerkt kan worden zonder risico te nemen. Hij of zij zal ervoor zorgen dat alle belangrijke houtdelen van je dakkapel er weer een aantal jaar tegen kunnen. Als je graag wilt dat je dakgoten qua kleur beter passen bij de rest van je huis dan kun je ook voor dat lastige klusje een buitenschilder inschakelen.

Schuren en tuinhuizen schilderen

Eén van de meest voorkomende opdrachten voor buitenschilders is het opknappen van de verflaag op schuren en tuinhuizen. Als dat onderhoud altijd op tijd wordt uitgevoerd dan kan het de levensduur van je tuingebouwen verdubbelen. De beschikbare materialen voor dergelijk werk worden steeds verder ontwikkeld waardoor het hout nog beter beschermd kan worden. Als je wilt weten wat de voordelen van verschillende soorten verf en lak zijn dan kun je dit navragen bij jouw buitenschilder. 

Schuttingen verven

Het materiaal van een houten schutting krijgt enorm veel te verduren omdat het altijd aan weerszijden blootstaat aan de weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om je schutting regelmatig te onderhouden als je het hout stevig wilt houden. Dat kun je zelf doen met behulp van een goede buitenverf of laklaag maar je kunt er natuurlijk ook een buitenschilder voor inschakelen. 

Buitenschilderwerk: hoe vaak nodig?

Niet elk schilderklusje buitenshuis is even vaak nodig. Over het algemeen wordt aangeraden om elke vijf jaar een nieuwe verf- of laklaag aan te brengen op al het houtwerk dat buiten staat. Bepaalde onderdelen van je huis en tuin – zoals de schutting – die altijd de wind van voren hebben moeten vaker onder handen genomen worden. Andere delen zijn kwetsbaar doordat ze meer gebruikt worden. Kozijnen en dakkapellen moeten bijvoorbeeld vaker gecontroleerd worden op beschadigingen want anders kan er houtrot ontstaan. Daarom moet je deze plekken elke twee tot drie jaar laten onderhouden 

Kosten buitenschilderwerk

De prijs van buitenschilderwerk is erg afhankelijk van het materiaal waarop de verf moet worden aangebracht en de staat waarin dit materiaal verkeert. Een professionele schilder kan bepalen wat er precies nodig is maar niet elke schilder werkt met dezelfde prijzen. Zo rekenen sommige schilders een prijs per kozijn, deur of vierkante meter – bij deze prijs zijn de materiaalkosten meestal inbegrepen. Andere schilders laten je juist per uur werk betalen en dan komen de kosten van de verf en andere materialen er meestal nog bovenop.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]