Wat kost een dakdekker?

Als je een reparatie aan je dak wilt laten uitvoeren dan wil je natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. Datzelfde geldt voor het laten renoveren van het dak. De prijs die je betaalt aan de dakdekker hangt natuurlijk af van het aantal vierkante meters van het dak. Daarnaast is van belang welk materiaal er op het dak ligt. Zijn het dakpannen of is het bitumen? Misschien heb je wel een groendak of een nostalgisch strooien dak. Je kunt bij een erkende en ervaren dakdekker bij jou in de buurt een offerte opvragen voor de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren.

Dakdekker

Kosten dakdekker per uur

De kosten van een dakdekker worden doorgaans per uur berekend, maar voor het uitvoeren van een opdracht wordt in de meeste gevallen een vast bedrag afgesproken. Dat is natuurlijk wel zo prettig, zo weet je als klant vooraf waar je aan toe bent. Mocht het werk dan wat langer duren dan heeft dat geen invloed op de prijs die is afgesproken. Wel betaal je een hoger uurtarief als je de dakdekker met spoed nodig hebt, bijvoorbeeld bij een daklekkage. 

Kosten dakbedekking per m2

Dakbedekking betaal je per vierkante meter. De kosten zijn afhankelijk van het soort dakbedekking. Je kunt een dak hebben met bitumen oftewel dakleer. Oudere huizen hebben vaak een dak van leisteen. En dan zijn er natuurlijk nog de typisch Nederlandse pannendaken. Dakpannen zijn leverbaar in verschillende prijsklassen. Hoe beter de kwaliteit hoe langer ze meegaan uiteraard. Je kunt op deze manier dus min of meer zelf bepalen hoe duur je dak uiteindelijk gaat worden. 

De kosten van een hellend dak

Een hellend dak heeft meer vierkante meters dan een plat dak. Daarom moet je bij reparatie of vervanging van een hellend dak rekening houden met hogere kosten. De dakdekker die je inschakelt kan voor je uitrekenen hoeveel vierkante meters dakbedekking je nodig hebt en aan de hand daarvan een prijsopgave doen. Je moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat je ook speciale nokpannen nodig hebt voor de nokrand van het dak. Het voordeel van dakpannen is dat je ze als het moet per stuk kunt vervangen. Is er bijvoorbeeld stormschade en zijn er 10 pannen van het dak gewaaid dan kunnen die 10 dakpannen gewoon worden vervangen. Bij schade aan bitumen ligt dat vaak anders. 

De kosten van een plat dak

Op een plat dak ligt over het algemeen bitumen. Een plat dak is niet geschikt voor dakpannen omdat ze niet volgens de traditionele wijze gelegd kunnen worden op een plat dak. Een plat dak heeft minder vierkante meters dakbedekking nodig. Het dakleer dat op een plat dak wordt gelegd gaat wel minder lang mee dan dakpannen. Als het goed wordt onderhouden zo’n 60 jaar. Een kleine beschadiging kan soms worden verholpen met een reparatie. Als het bitumen op het dak op meerdere plekken versleten is dan moet in de meeste gevallen het gehele dak worden vervangen. 

Waarop letten bij het kiezen van een dakdekker?

Als je een dakdekker nodig hebt dan is het belangrijk om niet alleen op de prijs te letten. Je wilt immers dat jouw dak goed wordt gerepareerd of gerenoveerd. Daarom is het belangrijk om een ervaren dakdekker te zoeken. Dat kan prima online. Als je zeker wilt weten dat het bedrijf dat je wilt inschakelen goed werk levert, zoek dan naar referenties. Als je geluk hebt dan heeft iemand in je eigen kring wel eens een dakdekker ingeschakeld. Vraag naar de ervaringen en baseer daar je keuze op. Ben je op zoek naar een dakdekker? Kijk op de website van Zepbv.nl. Hier kun je direct een offerte aanvragen voor de klus die je wilt laten doen. 

Met spoed een dakdekker nodig?

In bepaalde gevallen heb je met spoed een dakdekker nodig. Denk aan een grote lekkage als gevolg van stormschade of een zwaar beschadigd dak na een brand. In dat soort gevallen kun je een dakdekker 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken. Er komt dan zo snel mogelijk iemand langs om de schade op te nemen. Als reparatie niet direct mogelijk is wordt er wel direct een noodvoorziening getroffen om verdere schade te voorkomen. De kosten voor herstel worden in dit soort gevallen gedekt door de opstalverzekering op de woning. 

Voorkom dure reparaties aan het dak

Als je dure reparaties aan je dak wilt voorkomen kun je eens in de paar jaar een dakinspectie laten uitvoeren. De dakdekker controleert dan het dak, de schoorsteen, de dakgoten en daklijsten op schade of slijtage. Door preventief onderhoud uit te voeren kan vaak worden voorkomen dat er echt schade ontstaat en er dus een dure reparatie moet plaatsvinden. Een kleine reparatie kan vrijwel altijd tegelijk met de inspectie worden gedaan.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]