De vijf Interieurtrends van 2019

Niets is zo veranderlijk als het weer, de mode en interieurtrends. Het ene jaar is dit weer een trend, het andere jaar moet het weer compleet anders. Natuurlijk is het belangrijk om gewoon je eigen koers aan te houden en in je huis te plaatsen wat je zelf mooi vindt, maar het kan ook geen kwaad om een beetje met je tijd mee te gaan. In dit artikel willen we je daarom wijzen op vijf interieurtrends in 2019.

whkmp's own hocker Torino velours

Geel is de interieurtrend van 2019

2019 staat wel een beetje in het kader van de kleur geel. In de modewereld zie je de kleur geel steeds vaker terug komen. Dat geldt echter ook voor de interieurtrends van 2019. Geel zie je in steeds meer interieurs terugkomen. Dat is ook niet zonder reden: geel is jarenlang een ondergewaardeerde kleur geweest. Dat is eigenlijk onterecht, want geel is een hele pure, vrolijke kleur. Zeker nu de zomer voor de deur staat kan het helemaal geen kwaad om deze interieurtrend van 2019 te volgen en meer geel in je huis aan te brengen. Schilder eens een muur geel, of hang een schilderij waar veel geel in voorkomt aan de muur. Wil je nieuwe eetkamerstoelen, overweeg dan ook eens gele eetkamerstoelen. Een andere kleur die je in 2019 vaker terug gaat zien is blauw. Op de hoogte blijven van alle trends doe je via Nieuwsbunker.

No images found.

Ronde vormen

Naast de kleur geel is een interieurtrend voor 2019 ook de opkomst van ronde vormen. Ronde vormen creëren een open effect en ga je in 2019 dan ook steeds vaker terug zien. In tegenstelling tot hoekige vormen staan ronde vormen een stuk minder strak.

Interieurtrend in 2019: herwaardering van fluweel

Een andere interieurtrend die we in 2019 gaan zien is de herwaardering van fluweel. Fluweel is een mooie, zachte stof. Fluweel heeft een bijna koninklijke uitstraling. In 2019 gaan we veel meer meubelen zien die bekleed zijn met deze mooie stof, bijvoorbeeld velvet eetkamerstoelen. Leuk detail: het is niet duur om op deze woontrend voor 2019 in te spelen. Door bijvoorbeeld een paar fluwelen (eetkamer)stoelen in je interieur te plaatsen, krijgt je woning al een compleet andere uitstraling.

No images found.

Intrieurtrends in 2019: industrieel en landelijk blijven invloedrijke stijlen

Ook in 2019 blijven de industriële en landelijke stijl invloedrijke interieurstijlen. Dat betekent dat je ook in 2019 nog vaak met deze stijlen in aanraking zal komen. Dat is goed nieuws voor liefhebbers van deze stijlen. De industriële stijl is een stijl waarin veel robuuste meubelen staan waarin hout, staal en beton de belangrijkste materialen zijn. Erg populair zijn de industriële salontafels en industriële TV meubels. In een landelijk interieur vind je veel meubels die van hout gemaakt zijn.

No images found.

Mixen van interieurstijlen

In 2019 ga je ook meer contrasten in een interieur zien. Dat betekent dat er niet zoveel meer aan één bepaalde stijl gehangen wordt. Zo ga je bijvoorbeeld zien dat industrieel en landelijk gemixt wordt. Dat zijn stijlen die nog behoorlijk in elkaar overlopen. Een andere interieurtrend is dat een modern interieur gemixt kan worden met een vintage interieur. Populair zijn de vintage fauteuils. Op die manier creëer je een hele nieuwe beleving. Contrasten gaan in 2019 dus een belangrijke rol spelen, met name contrasten in interieurstijlen. Hoe je ze kunt combineren lees je via alles voor wonen, met dé trends voor je huis.

No images found.

Continue de nieuwste interieurtrends?

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]