De voordelen top 4 voor het gebruik van rolluiken

Rolluiken staan al jaren bekend als de ideale bescherming voor winkelpanden, maar wat niet veel mensen weten is dat deze ook erg goed geschikt zijn voor particulier gebruik. Je kunt rolluiken ook voor je huis gebruiken, als zonwering, bescherming of een comfortabeler leven. De markt op het gebied van rolluiken is de laatste jaren explosief toegenomen, met veel verschillende soorten, kleuren en stijlen die voor elke woning beschikbaar zijn. Maar waarom zal je rolluiken voor je thuis gebruiken? Wat zijn al die verschillende voordelen aan het hebben van rolluiken in je huis? Om beter te begrijpen waarom je rolluiken kunt inzetten is hier de top 4 van belangrijkste voordelen voor je opgesteld.

De voordelen top 4 voor het gebruik van rolluiken

4. Het is geluiddempend

Woon je vlakbij een treinstation, een groot ziekenhuis waar vaak ambulances met loeiende sirenes moeten uitrukken of een andere plek waardoor je veel lawaai van buiten ervaart? Dan kan een rolluik je helpen deze geluiden te weren. Een rolluik dempt het geluid zodat wanneer jij van je rust wilt genieten je niet gestoord hoeft te worden door buitengeluiden. Dit effect is trouwens van twee kanten, waardoor je je home cinema set of muziekinstallatie lekker hard kunt zetten, zonder dat de buren hoeven te klagen over geluidsoverlast. Met je rolluik naar beneden bepaal jij welk geluid je hoort en welk geluid je naar buiten brengt.

3. De nieuwste technologie

Je kunt je zonwering op verschillende manieren bedienen. Vroeger moest je naar het raam lopen en het rolluik met een lint naar beneden draaien. Tegenwoordig kun je dit met één druk op de knop doen. Zelfs vanuit je luie stoel is dit mogelijk, vanwege de zonwering die werkt met een bluetooth schakelaar die te bedienen is met een app op je telefoon.

2. Creëer sfeer

Schijnt de zon fel in je gezicht? Dan sluit je de zonwering om hier geen last van te hebben. Staat koning Winter weer voor de deur? Dan houdt een dicht rolluik de koud tegen en houdt je huis lekker warm. Je kunt met de rolluiken zelf spelen met de temperatuur en hoe donker het in je huis is. Dit is bijvoorbeeld erg fijn als je nachtdiensten werkt en overdag je rust moet pakken. Daarnaast bespaart het regelen van de temperatuur enorm op je stookkosten.

1. Houd inbrekers op een afstand

De belangrijkste reden waarom winkeliers rolluiken gebruiken is om hun winkel tegen diefstal te beschermen. En dit is ook een belangrijke reden om deze voor je huis te gebruiken. Een rolluik is moeilijker open te breken. Het is sterker dan glas en maakt meer lawaai om deze open te breken. Daarnaast duurt het ook veel langer om deze open te krijgen van buitenaf, waardoor de kans op betrapt te worden te groot is voor een inbreker om het zelfs maar te proberen. Een rolluik is niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]